• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Witam, dzisiaj byłem oglądać Brerę i mam kilka pytań. Dodam że auto sprowadzone w 2016 roku z niemiec przez pewnie alfacholika bo samochód stoi na klubowych ramkach.
VIN: ZAR93900005012705
1. Oboje drzwi jest troszkę "siadniętych" i czy mam się tym przejmować? Dodam że maska ma szpachli i to dość sporo (ok. 800) w jednym miejscu i jedno nadkole lakierowane, reszta w porządku.
2. Ukłąd wydechowy jest wymieniany tylko jakoś długość końcówek się różni da się to jakoś ogarnąć?
3. Obok świateł brakuje jakiś zaślepek, możliwe że je ktoś ściągnął bo były innego koloru i psuło wygląd samego auta?

Pokaż załącznik 255438
Pokaż załącznik 255439Pokaż załącznik 255439

Ja bym to odpuścił. Dużo do poprawek a bankowo wyjdzie więcej takich smaczków. Wydech chyba założony bez przymiarek od łapy. Pomijam już to spasowanie drzwi. Te zaślepki tak sobie same nie odpadają :) i ta maska...

Te "zaślepki" 500pln sztuka w ASO, a używane praktycznie tylko ukradzione z jakiegoś auta.

159 ti

Witam,
Oglądaliście może 159 TI z Będzina koło Katowic za 25900,-? Niestety nie mogę dodać linku ani zdjęć..
czy możecie coś o niej powiedzieć?

Ostatnia edycja:
Nie ma co wymagać dużo od auta które ma 12 lat ze lakier bezie miał z salonu, za te pieniądze co straciłem na sprawdzanie innych większych "ulepów" te 2 rzeczy kupiłbym nowe w ASO :meeting:
właśnie najbardziej zastanawiające są te drwi,jednak pokazywałem znajomemu zdjęcia i stwierdził że to "załamanie" drzwi przy uszczelkach jest prosto w linii, a tylko może uszczelka być wypuszczona z tyłu i dlatego to tak wygląda. a ja nie pomyślałem żeby ją spróbować docisnąć

Oglądałem tą Alfę na żywo jakiś czas temu. Nie mierzyłem lakieru bo od początku byłem nastawiony raczej negatywnie ze względu na kolor, ale chciałem obejrzeć auto w przedziale cenowym koło 30 tys. :) Auto zadbane w środku. Jeśli chodzi o karoserię to od strony kierowcy jest spora wgniotka na progu - przejechany o jakiś krawężnik, czego na zdjęciach nie zauważyłem.
Alfa trochę już stoi, choć podobno poprzedni właściciel sporo zainwestował i handlarz ma sporo faktur. To co zauważyłem pod maską to mokra obudowa egr.
Faktycznie, są faktury na sprzęgło, turbosprężarkę i rozrząd. Jak chodzi o karoserię to dodatkowo cały prawy bok lakierowany, nadkole widocznie w różnym odcieniu, natomiast lakier na słupkach nie był ruszany. Komis ma też zdjęcia jakichś dodatkowych wgniotek, które były robione.

Mam pytanie, z 1.5 miesiąca temu z otomoto zniknęła mi alfa romeo brera, dzisiaj tak z ciekawości zadzwoniłem do komisu czy jest nadal dostępna bo na innym serwisie ją znalazłem dostępną. Okazało się że jest dostępna, tylko Pan powiedział mi że zerwał stabilizator i zdjął samochód z serwisu. Będzie może pod koniec tygodnia dostępny bo może jeszcze zbieżność dojdzie do tego. W rozmowie się trochę wahał a jak zapytałem czy by była możliwość sprawdzenia go przez Panów z Autotesto bardzo mi to odradzał że oni złe zdjęcia robią, czepiają się wszystkiego itd. zaproponował tylko wizytę w autoryzowanym serwisie. Ja będe jutro w okolicy tego samochodu, zaproponowałem mu że popatrzę na niego to też odmowe słyszałem, że jest w trakcie tej naprawy, że na podnośniku stoi itd. Jak oceniacie, Pan może coś kręcić? Bo w rozmowie strasznie rozkojarzony był tak jakby chciał coś ukryć, no ale wiadomo że każdy może kogoś źle odebrać przez telefon...

Nie mam pojęcia, tyle się dowiedziałem od niego, dlatego chciałem kogoś z autotesto wziąć, bo nie jestem mechanikiem i pewnie sam wiele bym się nie dowiedział

Witam, jestem tu nowym użytkownikiem, choć od jakiegoś czasu przeglądam forum i ogłoszenia ponieważ mam ochotę na AR159.
Mam pytanie, co sądzicie przynajmniej ze zdjęć i opisu o tej alfie: (tutaj chciałem wstawić link do akcji, ale jako że jestem nowym użytkownikiem to... ne mogę, taka mała dyskryminacja, ale ok). Musielibyście sobie znaleźć na otomoto, AR159 Płock cena 27800, biała, kombi.
1. Zastanawiają mnie te żółte ślady koło tylnych kół
2. O co może chodzić w zapisie "ROK PROD. 2011 MODEL 2012" . Z tego co kojarzę nie było modelu na 2012 i nie były już produkowane w 2012
3. Czy w ti lusterka nie powinny być w innym kolorze niż reszta karoserii?
4. Czy 2.0 jtd były w opcji 150 KM? Wydaje mi się że 136 lub 170.

Witam, jestem tu nowym użytkownikiem, choć od jakiegoś czasu przeglądam forum i ogłoszenia ponieważ mam ochotę na AR159.
Mam pytanie, co sądzicie przynajmniej ze zdjęć i opisu o tej alfie: (tutaj chciałem wstawić link do akcji, ale jako że jestem nowym użytkownikiem to... ne mogę, taka mała dyskryminacja, ale ok). Musielibyście sobie znaleźć na otomoto, AR159 Płock cena 27800, biała, kombi.
1. Zastanawiają mnie te żółte ślady koło tylnych kół
2. O co może chodzić w zapisie "ROK PROD. 2011 MODEL 2012" . Z tego co kojarzę nie było modelu na 2012 i nie były już produkowane w 2012
3. Czy w ti lusterka nie powinny być w innym kolorze niż reszta karoserii?
4. Czy 2.0 jtd były w opcji 150 KM? Wydaje mi się że 136 lub 170.

Jaki problem dodawać linki bez www?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...enon-nawi-skora-full-ID6BLz3u.html#1bf54d1bc6
VIN: ZAR93900007279472
Było już o nią zapytanie na forum w styczniu.
Cena spadła o 2000zł: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...non-nawi-skora-fulll-ID6BB2LU.html#d6d066f579
Źle spasowana maska.
Ma 136KM, a dopiskami w Płocku o modelu 2012 dla auta wyprodukowanego 19.01.2011r. bym sobie nie zawracał głowy ;)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót