Planowany zakup używanej Giulietty

Cześć wszystkim, zaczynam szukać GIULIETTY czy z budżetem w okolicach 40tysięcy znajdzie się coś wartego uwagi czy lepiej dołożyć? Szukam czegoś w benzynie, z ewentualną możliwością bezproblemowego zagazowania czy w takim wypadku w grę wchodzi tylko wersja 1.4 120KM? Na co zwrócić szczególną uwagę podczas oględzin?

do zagazowania wszystkie odmiany silnika 1.4 bez problemowo ( sam mam 1.4 170 km z LPG od 5 lat ) lub 1.75 ale tu byłby dotrysk benzyny w czasie jazdy lub bez dotrysku ale droższa instalacja .

Z bólem serca staje przed decyzją co sprzedać. Czy moją biała Giuliette Distinctive 120 KM zarejestrowaną po raz pierwszy w styczniu 2014, czy też koreańca z 2020r. Nie chce utrzymywac 3 samochodów, stąd ta informacja, bo przybył nowy kolejny, oby równie niezawodny jak tamte. Hyundai jest dużo młodszy i wiekszy, ale nie daje nawet cienia tej rozkoszy z jazdy co Julka. Sam nie mogę zdecydowac. Jak pomożecie wybrać , to ew. ogłoszenie o sprzedaży Julki zamieszczę na tym forum. Acha - oba maja niewielkie przebiegi - hyundai 41 tys km a Julka 72 tys. km. Oba samochody użytkuje od nowości, serwisuję w autoryzowanym serwisie co 10-15 tys km. i żaden mnie jeszcze nigdy nie zawiódł. Co wybrać?

Cześć,
przymierzam się do zakupu AR Giulietta. Silnik, który mnie interesuje najbardziej to benzyna 1.4 170km z modułem MA. No i moje pytanie to jak to w praktyce wygląda? Czy ten MA rzeczywiście psuje się tak jak wszyscy mówią? Jak ogólnie wygląda sprawowanie Alfy Giulietty z tym motorem? Co osoba to inna opinia i najczęściej skrajna, albo tragedia i ciągły warsztat albo super auto i godne polecenia. Wiem, że jak dbasz tak masz więc prosiłbym też o info co najlepiej zrobić po zakupie takiej alfy, oleje, filtry?
Dodatkowo prośba o opinię czy oferty do 30tys zł są warte uwagi na serwisach sprzedażowych. Mowa o początkach produkcji.
Z góry dziękuję za każde info

Witam kolego.
czy nadal poszukujesz Alfy czy juz udalo sie szczesliwie cos znalesc?
Pozdrawiam

Witam.
Moze ktos bylby zainteresowany.
Po 7 latach mysle o sprzedazy swojej giulietty.
Czas na nowe auto.
1.4 170 km,skrzynia automatyczna tct zaciski Brembo,salonowy wydech Ulter(posiadam tez nowy oryginalny wydech z dyfuzorem}-mozna zamienic jak sie komus nie podoba,naglosnienie Bose z subwooferem,ksenony i chyba wszystko co bylo oprocz skory.polski salon,drugi wlasciciel(kupilem jeszcze na fabrycznej gwarancji).
Oryginalny przebieg 95500,serwisowany jeszcze do niedawna w Alfa Romeo,wszystko terminowo.Jedyne co do wymiany to opony-wystarczy im.
Chce 52 tys,oczywiscie opuszcze na opony.
Warszawa.
Rok produkcji 2014

Ostatnia edycja:
Witam.
Moze ktos bylby zainteresowany.
Po 7 latach mysle o sprzedazy swojej giulietty.
Czas na nowe auto.
1.4 170 km,skrzynia automatyczna tct zaciski Brembo,salonowy wydech Ulter(posiadam tez nowy oryginalny wydech z dyfuzorem}-mozna zamienic jak sie komus nie podoba,naglosnienie Bose z subwooferem,ksenony i chyba wszystko co bylo oprocz skory.polski salon,drugi wlasciciel(kupilem jeszcze na fabrycznej gwarancji).
Oryginalny przebieg 95500,serwisowany jeszcze do niedawna w Alfa Romeo,wszystko terminowo.Jedyne co do wymiany to opony-wystarczy im.
Chce 52 tys,oczywiscie opuszcze na opony.
Warszawa.
Rok produkcji 2014

Cześć. Napisz mi na PRIV. Jestem wstępnie zainteresowany.

Witam kolego.
co chcialbys wiecej wiedziec?

- - - Updated - - -

Daj mi ewentualnie jakis e-mail.
Mam jakis problem chyba z widomoscia na priv

Witam mam prośbę o sprawdzenie gulietty 1.75 Tbi, ponieważ rozważam zakup z ewentualną zamiana Peugeota 5008 2015r w rozliczeniu.
Proszę o sprawdzenie nr Vin czy warto
Numer VIN: ZAR94000007089270
Pozdrowienia dla alfaholikow. Ostatnio jestem zapracowany i rzadko tutaj zaglądam. Więcej Facebook

Wybaczcie, nie ten temat. Spytałem o MiTo, a tu Giulietta. Już idę tam, gdzie trzeba :)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich! Chciałbym zostać dumnym posiadaczem Alfy Romeo Giulietta. Tylko mam pytanie i prośbę do tutejszych znawców czy w cenie do 40 tysięcy da się zdobyć dobry egzemplarz po lifcie? Jeśli tak to może macie jakieś takie oferty, lub widzieliście. Z góry dziękuję za pomoc

Głupie pytanie, jest sens interesować się julką z przebiegiem 230kk+ jak te autka radzą sobie z dużą eksploatacją jeśli chodzi o diesla 1.6 105km i 2.0 140km?
Szukam jakiegoś fajnego egzemplarza, ale te wszystkie bezkolizyjne mają dość spore przebiegi, a przesiadać się ze skody, która ma 230tyś przelotu na coś nowszego z podobnym mocno mnie zastanawia.

Witam wszystkich! Chciałbym zostać dumnym posiadaczem Alfy Romeo Giulietta. Tylko mam pytanie i prośbę do tutejszych znawców czy w cenie do 40 tysięcy da się zdobyć dobry egzemplarz po lifcie? Jeśli tak to może macie jakieś takie oferty, lub widzieliście. Z góry dziękuję za pomoc

Witam.
Moze byc trudno w tej cenie cos znalesc .Poniewasz mysle powoli o sprzedazy swojej Alfy to troszke sie rozgladam na rynku.
Uwazam,ze taka sensowna suma moze byc od 45 tys. Oczywiscie mowie o krajowym,zadbanym i bezwypadkowym egzemplarzu.
Pozdrawiam i powodzenia zycze

Chce kupić Giuliette. Silnik benzynowy. Zastanawiam czy jest duża różnica w dynamice jazdy między silnikiem 120KM a 150/170 KM ? Ktoś miał okazję jeździć różnymi wersjami silnikowymi z może mi napisać swoje odczucia, wrażenia z jazdy? Z góry dziękuję

Chce kupić Giuliette. Silnik benzynowy. Zastanawiam czy jest duża różnica w dynamice jazdy między silnikiem 120KM a 150/170 KM ? Ktoś miał okazję jeździć różnymi wersjami silnikowymi z może mi napisać swoje odczucia, wrażenia z jazdy? Z góry dziękuję

Mogę Ci w skrócie opisać różnicę między Mito 120KM i Giuliettą 170KM.
W mieście i przy niskich prędkościach nie ma większej różnicy, można nawet powiedzieć że korzystniej wypada 120 KM - ma mniejszego laga i jedzie już od 1800 RPM.
Na trasie i autostradzie, kiedy utrzymujesz obroty 2500 RPM i więcej, jest już wyraźna różnica na korzyść 170 KM.
Subiektywne odczucie jest takie, że 120KM szybko "wstaje", ale już pod 4000 RPM dostaje zadyszki. 170 KM potrzebuje wyższych obrotów żeby się obudzić, ale przy 3000 RPM mocno wciska w fotel i utrzymuje przyspieszenie do 5000 RPM.

Amortyzatory
Powrót