• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Biorac pod uwage dosc spory przebieg i brak informacji o bezwypadkowosci samochodu to wydaje mi sie ze cena jest "umiarkowana". ;) A na co zwrocic uwage? Przede wszystkim te czesc samochodu ktora brala w wypadku, na ten caly modul MA tzn czy byl juz wymieniany i na jaki. Jeden z kolegow podawal mi w tym temacie cala wykladnie na temat jego oznaczen i niezawodnosci tego elemenu wiec poszukaj kilka stron wczesniej. A tak poza tym to standardowo obejrzec czy nic nie styka i nie puka ;) czy silnik pracuje rowno, czy nie kopci czy jezdzi prosto itp. Jak juz sam dojdziesz do wniosku ze samochod jest porzadny to wowczas wizyta w ASO aby zweryfikowac to czy samochod jest dobry czy Ci sie tylko wydawalo. ;)

Pytanie dlaczego tak "szybko" sprzedaje? Rozczarowanie, odkochał się czy też w międzyczasie wypłynęła jakaś poważna usterka...

To jest oczywiscie uzasadnione pytanie ale sprzedawca raczej prawdy nie powie tego mozna byc pewnym ;)

Przemaglować w ASO, jeśli jest jakaś poważna usterka, to wyjdzie.

Albo sprowadził na handel chyba po roku nie traktuje się tego jako firmy i któregoś podatku się nie płaci :)

Panowie, czy ktoś posiada może Giuliettę z silnikiem PB 105KM? Widzę, że moment obrotowy na papierze jest identyczny jak w wersji 120KM. Da się tym jeździć i można brać pod uwagę podczas zakupu?

Ostatnia edycja:
Mito 105km jest względnie żwawe (nie wiem czy to ta sama konstrukcja) ale Julka jest sporo cięższa. Mam 170km i MOIM zdaniem to minimum, więc 120 pewnie byłoby lepszym wyborem, choć tym momentem mnie zaciekawiłes

Wygląda to niby tak :
57.jpg

Overtaking factors with gear reduction or kick-down:

60-100 km/h (s):

6.5

5.7

80-120 km/h (s):

9.3

8

100-180 km/h (s):

72.8

41.8

40-70 mph (s):

9.1

7.9

50-90 mph (s):

19

15.8

Ostatnia edycja:
Myślę, że największa różnica będzie na autostradzie i przy dużych prędkościach rzędu 150 km/h, gdzie przy próbie wyprzedzania powinna być tzw. "dętka" w 105ps względem 120ps, a także przy dynamicznej jeździe niemalże do odcinki. Osobiście nie sugerowałbym się tym, czy auto ma 105 kuni czy 120 (bo osiągi będą zbliżone), tylko szukał dobrego egzemplarza.

Choć sam nie oglądam aut z umytymi silnikami, to ta wygląda ładnie. Koniecznie poprosiłbym o papier (nie pamiętam jego nazwy) ale pozwala sprawdzić przebieg itd. Sprzedając auto w Belgii jest obowiązek go oddać kupujacemu. A nie myślałeś o 170km?
Pytam nie tylko przez pryzmat jazdy poza miastem ale też potem będzie dużo łatwiej sprzedać bo one mimo MA z tego co patrzyłem samemu kupując, dobre sprzedają się na pniu.

na pniu się sprzedaje Tb a nie MA- kolega ma suuper egzemplarz salonowy i lipa. podobnie jest w salonach- w tej samej cenie można kupić TB jak i MA

W sumie to kazda z mocy od 120 do 170 bedzie OK ale na chwile obecna to wybor jest dosc ograniczony bo vw golf to to nie jest czy bmw e46 i tak sobie tutaj wrzucam linki jak tylko sobie cos znajde na otomoto. ;)
Na chwile obecna moje kryteria sa nastepujace:
https://www.otomoto.pl/osobowe/alfa...=120&search[filter_float_engine_power:to]=200

Ktorys z tych powienieniem sie szczegolnie zainteresowac? ;) Cena to max odrobine powyzej 40k chociaz pewnie i 50k bylbym w stanie dac gdybym sie bardzo napalil i szary kolor jakos do mnie zupelnie nie przemawia wiec z tego co widze dostepne opceje to bialy, czerwony lub czarny.

update
W tej poprzednio podanej przeze mnie nie ma aluminiowywch nakladek na pedaly?

Ostatnia edycja:
Co sądzicie o tej sztuce? Nie za tanio?
allegro.pl/ogloszenie/alfa-romeo-giulietta-1-4-170km-qv-fv-23-7492966521

Ostatnia edycja:
Szczerze, nie wiem skąd taki popyt na auta z zachodu? Przeciez Polak o samochód dba bardziej niż o samego siebie. :)

Było QV w MA 170km? Myślałem że QV to jedynie 1,75 240KM.

Może jakiś pakiet stylistyczny. Jakie w ogóle strony do sprawdzania na podstawie VIN polecacie?

Amortyzatory
Powrót