Planowany zakup używanej Giulietty

Mam zdjęcia, zrobiłem po lekturze tego forum, nawet tę rysę na nich ledwie widać i można było z nią spokojnie jeździć, ale nie mogłem na nią patrzeć.
A problem mam taki, że na tym forum wyjdzie "szkody do weryfikacji" czy coś tam.

A to, że ma w pełni sprawny samochód, którym cały czas jeździ w Niemczech i się zdziwił jak dostał pismo, że mu chcą go zlicytować.
Stanęło na tym, że mu wypłacą 1/10 tego ile by kosztowała naprawa zderzaka w Niemczech i niech sobie naprawia w Polsce.

Dlatego wtedy jesteś w stanie się bez problemu sensownie i logicznie "wybronić" w przeciwieństwie do wyżej omawianego przypadku.

Przecież grubszy lakier na jednym elemencie to zło!

Witam. Przymierzam się do zakupu AR Giulietty. Rok temu była sprowadzona ze Szwajcarii. Mógłby ktoś odczytać mi czy lub ile miała szkód i czy była na jakiś akcjach serwisowych w ASO? Ewentualnie jakiś ślad przebiegu w minionych latach. Bardzo proszę o pomoc.
Nr Vin:ZAR94000007021734

Ostatni wpis w ASO jest na 25874km

- - - Updated - - -

Przecież grubszy lakier na jednym elemencie to zło!

Widzę, że ciężko z tobą o merytoryczną dyskusję :(

No przecież tak. Przyjdzie taki lamus w rurkach, z czujnikiem lakieru, zmierzy nawet nie bardzo będzie wiedział co i zażąda obniżki ceny o 5 tys. zł, bo "powypadkowy".
Ode mnie dostanie najwyżej kopa w d...., więc wolę sobie tego sobie, a przede wszystkim jemu oszczędzić.

Widzę, że temat niewiadomej szkody wypadkowej jest porównywany z zamalowaną rysą... Ktoś tu popłynął i niepotrzebnie się nakręca, a tak naprawdę chodziło o coś innego. Szkoda strzępić klawiaturę na dalsze tłumaczenia czytania ze zrozumieniem.

Prawda ale nie zmienia to faktu że na tym Forum nie koniecznie mówiąc naszym jeżdzą same perełeczki:)

Jeśli to możliwe, bardzo proszę o sprawdzenie dwóch numerów VIN:

ZAR94000007130937

ZAR94000007154221

Witam. Planuję zakup swojej pierwszej alfy. Sprowadzana z Francji, 2012 r., przebieg 170 k , 2.0 JTDM TCT automat. Samochód wygląda ok, ale to będzie mój pierwszy zakup (budżet 30k i z naciskiem na automat). Czy znajdę tutaj konkretne tematy np usterek Giulietty po takim większym przebiegu 150-200k, czy muszę szukać w różnych tematach? Ogólnie Giulietty z takim przebiegiem i takim silnikiem z automatem to nie jest ryzykowny zakup ?:D Po wstępnym przeglądnięciu forum i googlowaniu nie widzę jakichś poważniejszych skarg.
Jakich poważniejszych usterek mogę się spodziewać przy następnych 50-80 k km ? I na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach ? Czy lepiej trochę więcej oszczędzić/poczekać na lepszą ofertę w automacie ?

Mógłby ktoś odczytać mi czy lub ile miała szkód / przebieg . Proszę o pomoc. Nr VIN: ZAR94000007110000

Ostatnia edycja:
Z automatyczną skrzynią biegów*

Mysle, ze kolega wyzej w niewybredny sposob zasugerowal Ci, ze odpowiedzi na wszystkie swoje pytania znajdziesz m.in w tym watku. Klikasz "przeszukaj watek" i otrzymujesz kopalnie wiedzy. Mysle, ze to powinno byc Twoje pierwsze przemyslenie po "wstepnym przegladnieciu forum" jak napisales ;-)

Mógłby ktoś sprawdzić historię w ASO dla VIN ZAR94000007179522 ?

KoŁoS, nie przejmuj się śmiesznymi pieniaczami co zawyżają cenę auta które nie miało "nic" robione ale jednak po czasie, z twoimi dowodami, przypominają sobie, że coś tu malowali, tam coś wymieniali.
Jeśli chcecie być fair to albo wiecie co mówicie gdy twierdzicie, że nic nie było robione albo coś było.
To że wy, w trakcie sprzedaży, uważacie że to nieznacząca szkoda nie oznacza, że nie było już coś robione. Niech przyszły użytkownik ocenia to.

To mam takie pytanie: jak często pierdziałem w fotel, bo mam problemy gastryczne, to też powinienem o tym napisać?
Bo przecież nie wiadomo kto do czego przywiązuje wagę. Ja np. wolałbym jeździć samochodem z malowanym zderzakiem niż przepierdzianym i śmierdzącym papierosami. A inni odwrotnie. Potem taki potencjalny kupujący przyjeżdża po bezwypadkowy ideał, a tu w środku brud i smród.
To o czym jeszcze należy pisać w ogłoszeniu?

Możesz nie wszczynać ponownie tej idiotycznej dyskusji ? Każdy ma swoje zdanie i swoje poglądy, już to przerabialiśmy.

Ja tylko pytam co należy umieścić jeszcze w ogłoszeniu, żeby kupujący był zadowolony.
To wyście się uwzięli, że każda szkoda na pewno była szkodą całkowitą i dyskwalifikuje samochód.
A co drugi wymienia moduł MA w garażu i potem się dziwi, gdy nie działa i koledzy się śmieją, że kupił alfę, która bez przerwy trafia na lawetę.

Mógłby ktoś sprawdzić historię w ASO dla VIN ZAR94000007179522 ?

KoŁoS, nie przejmuj się śmiesznymi pieniaczami co zawyżają cenę auta które nie miało "nic" robione ale jednak po czasie, z twoimi dowodami, przypominają sobie, że coś tu malowali, tam coś wymieniali.
Jeśli chcecie być fair to albo wiecie co mówicie gdy twierdzicie, że nic nie było robione albo coś było.
To że wy, w trakcie sprzedaży, uważacie że to nieznacząca szkoda nie oznacza, że nie było już coś robione. Niech przyszły użytkownik ocenia to.

Ja mam akurat ubaw z takich osób, co nie rozróżniają podstawowych kwestii i do tego jeszcze mają problemy czytania ze zrozumieniem :)

Ostatni wpis w ASO jest na 11520km i nie ma czegoś takiego jak Comfort, tylko to wersja Distinctive

Mysle, ze kolega wyzej w niewybredny sposob zasugerowal Ci, ze odpowiedzi na wszystkie swoje pytania znajdziesz m.in w tym watku. Klikasz "przeszukaj watek" i otrzymujesz kopalnie wiedzy. Mysle, ze to powinno byc Twoje pierwsze przemyslenie po "wstepnym przegladnieciu forum" jak napisales ;-)

Rozumiem jednak właśnie zadałem pytanie, czy są jakieś konkretne tematy, bo nie mogłem ich znaleźć, a miałem mało czasu.

W każdym razie poczytałem już trochę i zdecydowałem się szukać Giulietty z większym przebiegiem i tct.
Oglądał ktoś może albo widzicie coś podejrzanego : otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-automat-nawigacja-ID6Db5ou.html ?
Mam okazje tam podjechać jutro ale sporo km. Na dodatek nie zdążyłem jeszcze przeglądnąć wszystkiego na forum stąd pytanie na co warto jeszcze zwrócić uwagę podczas oględzin? Silnik na zimno, śruby, lakier, wymiany oleju.

Mógłbym jeszcze prosić o sprawdzenie vin: ZAR94000007117066

Rozumiem jednak właśnie zadałem pytanie, czy są jakieś konkretne tematy, bo nie mogłem ich znaleźć, a miałem mało czasu.

W każdym razie poczytałem już trochę i zdecydowałem się szukać Giulietty z większym przebiegiem i tct.
Oglądał ktoś może albo widzicie coś podejrzanego : otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-automat-nawigacja-ID6Db5ou.html ?
Mam okazje tam podjechać jutro ale sporo km. Na dodatek nie zdążyłem jeszcze przeglądnąć wszystkiego na forum stąd pytanie na co warto jeszcze zwrócić uwagę podczas oględzin? Silnik na zimno, śruby, lakier, wymiany oleju.

Mógłbym jeszcze prosić o sprawdzenie vin: ZAR94000007117066

Jeżeli taki właściwy VIN to ostatni wpis w ASO jest na 2744km

Amortyzatory
Powrót