Planowany zakup używanej Giulietty

Zakup używanej Gulietty w kwocie 30 - 40 tyś. zł.

Witam wszystkich forumowiczów i użytkowników Alfy Romeo Giulietta. Proszę o radę w temacie zakupu Gulietty w kwocie między 30 a 40 tyś zł. Czy za tę kwotę można kupić sensowny egzemplarz? Interesuje mnie wyłącznie silnik benzynowy i manualna skrzynia biegów. Silnik najlepiej 120 konny. Czy obawiać się aut z przed faceliftingu z przebiegami okolo 150 tyś km? (roczniki 2010 do 2013) słyszałem że miały problemy wieku dziecięcego.

Bardzo proszę o konkretne rady w tym temacie. To dla mnie dużo pieniędzy i kosztuje mnie to wiele wyrzeczeń a w jestem zakocgany w ttm modelu

Witam wszystkich forumowiczów i użytkowników Alfy Romeo Giulietta. Proszę o radę w temacie zakupu Gulietty w kwocie między 30 a 40 tyś zł. Czy za tę kwotę można kupić sensowny egzemplarz? Interesuje mnie wyłącznie silnik benzynowy i manualna skrzynia biegów. Silnik najlepiej 120 konny. Czy obawiać się aut z przed faceliftingu z przebiegami okolo 150 tyś km? (roczniki 2010 do 2013) słyszałem że miały problemy wieku dziecięcego.

Bardzo proszę o konkretne rady w tym temacie. To dla mnie dużo pieniędzy i kosztuje mnie to wiele wyrzeczeń a w jestem zakocgany w ttm modelu

Za 40tys. spokojnie kupisz fajnego polifta z tym silnikiem i w taką sztukę bym celował.

Nie ma obowiązku wprowadzania wszystkiego do bazy centralnej, gdzie musi być to za co płaci producent, a reszta zależy już od "dobrej woli", czyli kraju, serwisu, osoby etc.
A z jakiego roku byl ten ostatni wpis do aso?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Dzień dobry,
proszę o pomoc w sprawdzeniu dwóch numerów VIN
ZAR94000007323923
ZAR94000007406920

Z góry dziękuję!

Da się bez problemu; ostatnio pomagałem w zakupie rocznika 2013 - 170 KM, Distinctive, Salon PL, bezwypadkowa, dodatkowe pakiety, 1-szy właściciel, serwis ASO, miała koło 80 tys. km. Co prawda kosztowała trochę więcej niż 40k, ale znalazła szczęśliwą nową właścicielkę. Nie obawiałbym się roczników 2012-13. Zdecydowanie bardziej pierwszego rocznika po-lift 13/14.

Da się bez problemu; ostatnio pomagałem w zakupie rocznika 2013 - 170 KM, Distinctive, Salon PL, bezwypadkowa, dodatkowe pakiety, 1-szy właściciel, serwis ASO, miała koło 80 tys. km. Co prawda kosztowała trochę więcej niż 40k, ale znalazła szczęśliwą nową właścicielkę. Nie obawiałbym się roczników 2012-13. Zdecydowanie bardziej pierwszego rocznika po-lift 13/14.

A czego to się niby obawiać w polifcie?

Dokładnie, w poliftach brak usterek, które zdarzały się w przedliftach.

jaki silnik wybrać do gulietty??

Siemka,po dłuższej przerwie postanowiłem wrócić do alfy i wybór padł na guliette ale zastanawiam się z jakim silnikiem.Słyszałem różne opinie o 1.4 i chciałbym się was spytać jak się tym lata,jak to znosi LPG i ogólnie opinie o tym motorze,o JTD się raczej nie pytam bo nie ważne czy wezmę 16 czy 2.0 wybór bedzie i tak dobry:)tylko nie wiem czy 1.6 nie bedzie za słaby:)
ogólnie budzet nie jest duży bo max 25 tys. ale już spokojnie coś wyrwę w tym przedziale z początku produkcji:)

U mnie leci trzeci rok z giuliettą z 2011 1,4 MA. Zero problemów silnikowych, nieważne zima czy lato. Moduł nigdy nie wymieniany, w stanie idealnym. Zbiera się ładnie, pali nieco więcej niż TSI o podobnej mocy ale wciąż nie za dużo. Obawiam się, że 25 tys. może okazać się zbyt małą kwotą za w miarę zadbany egzemplarz z początku produkcji.

Zbyt optymistyczne podejście, pierwsza ma jeszcze opłaty do zrobienia, VIN wskazuje na 2.0jtd a w opisie 1.4 t-jet, także tutaj widać że mocno kręcone. Musisz mieć świadomość że w tej cenie kupisz samochód który będzie potrzebował inwestycji, więc na tych 25 tyś się nie skończy

Myślę o zakupie Alfy Romeo lub Forda Focusa,
Myślałem o wersji 120 KM bo 170KM podobno bardziej awaryjne. Warto w ogóle szukać przy budżecie max 35000 zł tego modelu ?
Sprzedać widzę na forum nikt nie chce tego modelu na otomoto oferta jest 120 km z 2012 za 35900 zł od dealera. (linku jeszcze wrzucić nie mogę - limit 10 postów)

35k to dostateczna ilość gotówki na godny egzemplarz julki, 120km tym bardziej

Dzień dobry,
zwracam się z uprzejmą prośbą o sprawdzenie VIN ZAR94000007015080. Sprawdziłam kilka stron wstecz ale nie zauważyłam żeby się powtórzył.

Dziękuję :)

Witajcie, przymierzam się do zakupu Alfy i w mojej okolicy namierzyłem 3 interesujące mnie egzemplarze. Czy mogę prosić o sprawdzenie numerów VIN:
ZAR94000007196838
ZAR94000007215767
ZFA00001111222233

I jeszcze mam pytanie o rdzawy nalot na bloku silnika. Czy to jest normalne?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót