• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Czyli gdyby ją oglądać to z miernikiem lakieru, zobaczyć co z maską i klapą. A jak przebieg?
Nie dowiemy się czy to prawda póki ktoś tego nie zrobi. Moja Julka jest biała, ale jak bym na nią nie patrzył, to kolory się zgadzają w każdym świetle [emoji7]

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

no bo kolor się nie zmieni , najwyżej odcień może wygladać na lekko inny :)
Reansumując - ja bym nie przesadzał z tymi "wnioskami" na podstawie zdjęć bo za chwile się okaże że wszystkie sprzedawane Giulietty są po przejściach i nikt nie sprzedaje dobrej a nie jedna zupełnie w porządku mogła potencjalnemu zainteresowanemu uciec .Trzeba oglądać na żywo,pomierzyć, przejechać się, zdjęcia to tylko zdjęcia

no bo kolor się nie zmieni , najwyżej odcień może wygladać na lekko inny :)
Reansumując - ja bym nie przesadzał z tymi "wnioskami" na podstawie zdjęć bo za chwile się okaże że wszystkie sprzedawane Giulietty są po przejściach i nikt nie sprzedaje dobrej a nie jedna zupełnie w porządku mogła potencjalnemu zainteresowanemu uciec .Trzeba oglądać na żywo,pomierzyć, przejechać się, zdjęcia to tylko zdjęcia
Dlatego też napisałem, że nie dowiemy się prawdy ze zdjęć :)

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Różnica w kolorze (odcieniu...) wynika też z powierzchni. Zarówno u mnie na bianco lunare, jak i u mojego przyjaciela, na rosso alfa, obydwie nowe z tego samego salonu, jak się przyjrzeć to widać różnicę na przejściu między zderzakiem a błotnikiem.

Witam serdecznie,
jestem nowym forumowiczem, zwracam się z prośbą o radę przy zakupie używanej Alfy Romeo Giulietta, poniżej zamieszczam link do ogłoszenia:

http://allegro.pl/giulietta-1-4-170km-distinctive-salon-pl-1-wl-i5533675385.html

Samochód oglądałem osobiście, wszystko zgadza się z opisem, jest to praktycznie nowy samochód, sprzedawca wydaje się bardzo wiarygodny.

Jest to jednak jeden z droższych egzemplarzy biorąc pod uwagę rocznik i pozostałą specyfikację, stąd moja prośba o Państwa opinie czy może szukać dalej licząc na to, że znajdę dużo taniej równie pewny egzemplarz czy samochód jest wart swojej ceny.

Każda opinia będzie dla mnie pomocna, dotychczas jeździłem Fiatami i w końcu mogę przesiąść się na wymarzoną Alfę.

Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam,

A byłeś w aUTORYZOWANYM SERWISIE NA PRZEGLĄDZIE TZW. "PRZED ZAKUPEM"???? JAK NIE TO WIELE RZECZY CI SIĘ MOŻE WYDAWAĆ.....

To nad czym się zastanawiam, albo czego oczekujesz? Samochód, to nie proszek Dosia (dobrze i tanio) - tutaj tanio oznacza jakiś feler, często ukryty

To nad czym się zastanawiam, albo czego oczekujesz? Samochód, to nie proszek Dosia (dobrze i tanio) - tutaj tanio oznacza jakiś feler, często ukryty

Maciek-156 ma rację, sam musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, czy spełnia Twoje wszystkie oczekiwania, jeśli tak, to masz auto, które na Ciebie czeka i trzeba je kupić!
Taniej może będzie, ale będzie to jakiś ulep albo wałek.
Jeśli jesteś w stanie położyć takie pieniądze to kupuj, nie patrząc, że ogłoszenie dalej jest o 1 tyś. lub 2 taniej... bo tak nigdy nie kupisz auta. Pamiętaj św. Mikołaja jest raz w roku 6 grudnia (żart :rolleyes:)
Powodzenia w zakupie i pozdrawiam :D

Poprostu Panowie chciałem zasięgnąć opinii 'Alfistów', do których mam nadzieję ,szybko dołączę ;-) Dzięki za pomoc i pozdrawiam,

- wszystko sprawdzone z opisem, e tam nie wierzę, - co to znaczy sprawdzone, podłączałeś komputer do tego auta, diagnozowałeś wszystkie moduły, patrzyłes na stany przebiegów modułów, czy nie ma dziwnych czasów. - fakt produkcja 2013 , super mały przebieg ale i cena nie mała.

- wszystko sprawdzone z opisem, e tam nie wierzę, - co to znaczy sprawdzone, podłączałeś komputer do tego auta, diagnozowałeś wszystkie moduły, patrzyłes na stany przebiegów modułów, czy nie ma dziwnych czasów. - fakt produkcja 2013 , super mały przebieg ale i cena nie mała.

Samochód był sprawdzany w ASO w krk i wszystko jest ok.

Możesz coś więcej na ten temat?Czy ASO robi takie diagnozy bez żadnych przeszkód? Na co zwraca się uwagę w tych diagnozach? Dziwne czasy to co i czego to dotyczy?

Jest jeszcze taka.Przyznam,że ładna tylko,że siedzenia jakoś mi nie podchodzą,kolor znaczy się http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-tb-170km-salon-pl-oryginal-ID6y52Tn.html

Ostatnia edycja:
Panowie co wy z księżyca spadliście? Zawsze na forum było potarzane, że jak kupujesz używany samochód to jedziesz najpierw na sprawdzenie w ASO ("przegląd przed kupnem") - koszt 300-350zł a spokój bezcenny. Ja nie wyobrażam sobie jak można wydać kilkadziesiąt tys zł na podstawie oględzin i krótkiej jazdy, bez dokładnego sprawdzenia (właśnie w ASO), a potem biadolić jakie to alfy są awaryjne.... Sprawdzenie w ASO dotyczy kontroli stanu technicznego, podpięcia egzaminera i pełnej diagnostyki komputerowej, oraz sprawdzenia historii serwisowej w bazie danych FCA.

Kolego idź do pierwszego z brzegu dilera i będziesz wiedział o wersji veloce wszystko, albo wysil się trochę:
https://www.google.pl/
Wersja veloce to była wersja limitowana, wiec brak halogenów jest mało prawdopodobny, prędzej ktoś naprawiał po taniości po dzwonie

Szału tam nie było, 120 KM, lusterka, tapicerka i felgi w "wyjątkowym" kolorze plus znaczek "Veloce".
W ogłoszeniu widnieją ksenony i tapicerka skórzana, których na zdjęciach brak...
Nie ma również tempomatu oraz Blue&Me. Przednich przeciwmgłowych nie było, bo na desce nie ma przycisku do ich włączania. Proponuję zapytać jeszcze sprzedającego o nawigację i podgrzewane fotele...

Ostatnia edycja:
Zauważyłem, że opis nie zgadza się z wersją na zdjęciach jutro zadzwonię i dopytam się. Myślałem, że ktoś dokładnie wie o opcji tej wersji, wole zapytać tutaj zanim komisarz będzie wciskał mi kity. Tu jest druga oferta: http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-ro...wl-gwarancja-18457531.html#313d4f2c044087fb,1 również volce i bez halogenów, zauważyłem również, że brak jest ozdobnych listew wokół okien. Jeżeli chodzi o silnik 120 taki mi odpowiada.

Ostatnia edycja:
Samochód był sprawdzany w ASO w krk i wszystko jest ok.
jakoś dziwnie spakietowana jest ta Julka,
Ciemne lampy przód, progi, a bez pakietu sport jednak

- - - Updated - - -

Zauważyłem, że opis nie zgadza się z wersją na zdjęciach jutro zadzwonię i dopytam się. Myślałem, że ktoś dokładnie wie o opcji tej wersji, wole zapytać tutaj zanim komisarz będzie wciskał mi kity. Tu jest druga oferta: http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-ro...wl-gwarancja-18457531.html#313d4f2c044087fb,1 również volce i bez halogenów, zauważyłem również, że brak jest ozdobnych listew wokół okien. Jeżeli chodzi o silnik 120 taki mi odpowiada.
Właśnie dodatkiem w tej wersji jest czarny fabrycznie dach, i te czerwone materiałowe fotele.

Amortyzatory
Powrót