• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Jeśli ktoś planuje:
Prawdopodobnie w tym tygodniu moja Giulietta 1,4 MA 170KM będzie na sprzedaż. Od razu wyjaśnię dlaczego prawdopodobnie: jeśli diler sprowadzi dla mnie nowe auto w nadchodzącym tygodniu to ogłoszenie będzie aktualne od zaraz (czyli od 6VII), a jeśli się spóźni to dopiero po 15VIII (ze względu na wyjazd wakacyjny)
Cena: 45000,-zł
Samochód Giulietta 1,4MA 170KM
Wersja: Distinctive
Kolor: Black Etna
Przebieg 78tys. km
Rocznik 2010
Wyposażenie: Tapicerka sportowa skóra+materiał, audio Bose, wzmocniony układ hamulcowy Brembo, felgi srebrne turbiny 17", mocowanie fotelików isofix 3 szt., Pakiet sport I (wszystkie dodatki pakietu)
Informacje dodatkowe: Auto bezwypadkowe z polskiego salonu (data pierwszej rejestracji 26X2010), pierwszy właściciel, regularnie serwisowana w ASO (wszystkie wizyty potwierdzone fakturami), w IV2015 przy 75 tys km wymieniony kompletny rozrząd + przegląd z wymianą świec, filtrów i płynów.

NIE INTERESUJĄ MNIE OFERTY KOMISÓW I HANDLARZY

Wyposażenie dodatkowe (nie ujęte w cenie auta):
-Oryginale belki bazy bagażnika dachowego - 300zł
-Oryginalne felgi czarne turbiny 17" z oponami zimowymi - komplet 1200zł

a jak handlarz zgodzi sie na twoja cene to wtedy tez jego oferta cie nie interesuje ?
zawsze mnie to zastanawia - bo ja bym sprzedal kazdemu kto zaoferuje dobra kwote i tyle a czy to handlarz , pasjonat, żyd , chinczyk , arab , komisant czy kazdy inny to mnie roznicy nie robi bo pieniadze te same :-)

Z komisem dilera to ja już jestem umówiony, więc szkoda mi tracić czasu na inne

Mackowi pewnie bardziej chodzi o cwaniaków biorących auto na plac za 1kpln za tydzień, albo takich, co mu dadzą 5kpln za te Alfę, i nie będzie jej musiał na poboczu spalić, by się jej pozbyć.

pzdr, tadzikpl

zakup używanej giulietty

Witam,
planuje zakup używanej giulietty, znalazłem już autko, które mnie interesuje jednak chciałbym sprawdzić jego historię. Czy ktoś ma taką możliwość?
nr VIN: ZAR94000007312983

http://allegro.pl/show_item.php?item=5489205151
Jest jeszcze taka z Polski.Do obejrzenia po 3 sierpnia co mi pasuje.Co do tej francuskiej to jestem pewien stanu auta na 90 %,przebiegu również.Mieszkam w tym kraju i jakoś mam zaufanie do ludzi,którzy sprzedają swoje auta.Z tej ceny zbiję na pewno 5-8 %.Auto stoi koło Paryża a z Bastii mam samolot rano ,wieczorem jestem w domu.
Opłaty to zdaje się około 2kzł,do przyjęcia.No chyba,że zarejestruję ją tu ,we Francji.Zresztą jeśli będę chciał się nią tutaj poruszać,będę zmuszony.Do tego moge sobie ją skredytować.2,9% to żadne koszta.Zapłacę 6 tys euro ,piatke sobie rozłożę na 2 lata.Tylko faktycznie ten rocznik...Ale z takim wyposażeniem młodszego nie kupię.Ta z Polski też mi sie podoba ale kolor mi nie pasuje.Tylko kolor.Pomalowanie to pewnie jakieś 4-5 kzł.Widzę,że i Kolega Jabolek też chce się pozbyć swojej ale rocznik ten sam co francuska ,tańsza ale i wyposażenie trochę inne.
W każdym razie mam nadzieję,że w czasie urlopu będę już jeździł Alfą.

Za te pieniądze co ta we francji to pewnie bym i swoją sprzedał, a brakuje mi do niej tylko el foteli

Jak ktoś jest zainteresowany to moja stoi w poznańskim Pol-Carze

Orientuje się ktoś od jakiej ceny będzie startować nowa Giulia?Toż to cudo !

Amortyzatory
Powrót