[156] Piękna Włoszka - Alfa Romeo SW 2,4JTD

• Autor wątku Autor wątku FXX
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dziękuję ;)
Na mieście chyba się jeszcze nie spotkaliśmy, ale to pewnie jest spowodowane tym, że nie mieszkam w samym Wieluniu, a ponadto większość czasu przebywam w stolicy :)
Można się kiedyś umówić w Wln.

Pozdrawiam
Kamil

Dziękuję ;)
Na mieście chyba się jeszcze nie spotkaliśmy, ale to pewnie jest spowodowane tym, że nie mieszkam w samym Wieluniu, a ponadto większość czasu przebywam w stolicy :)
Można się kiedyś umówić w Wln.

Pozdrawiam
Kamil

pewnie i tak :) ale w każdym razie miłe zaskoczenie, że nie jestem tu sam :) A spytam, z jakich okolic jesteś? Ja wcześniej mieszkałem na granicznej (wylot z Wielunia na Praszkę, Kluczbork), a teraz po ślubie puki co na Starych Sadach, niedaleko Nadodrzańskiej :) A spotkać, pogadać z miłą chęcią - trochę alf po wln śmiga, ale z moich obserwacji wynika że mało który właściciel wie o tym forum, i w ogóle "czuje" Alfę Romeo... a tu miła niespodzianka :)

pozdrawiam Paweł

Mieszkam jakieś 10km od Wielunia, w miejscowości Wierzchlas ;)
A po Twoich zdjęciach poznałem, że to SS przy Odrze ;) Dość dobrze znajoma mi okolica ;D

dobrze poznałeś :) a Wierzchlas :) mi raczej też dobrze znana okolica - często tamtędy na spacer "alutkę" wyprowadzam :) a część od strony cmentarza czy OSP? jak będziesz miał kiedyś luźny harmonogram to daj znać na priv, z chęcią bym zobaczył z bliska te fotele u Ciebie :)

pozdrawiam Paweł

Część od strony cmentarza ;)
A ugadać na "mini-spot" możemy się jakoś między świętami, a Sylwestrem :)

mi pasuje, to daj jeszcze później znać na priv, to się zgadamy :)

pozdrawiam Paweł

Korzystając z pogody, Bella została dokładnie umyta na myjce :)
100_5625xxxaaa.jpg

Mały update :)

Na początku marca Bella dostała porządną kąpiel - roztopy i błota spowodowały, że wyglądała jak po rajdzie off-roadowym :D
Do tego komplecik opon letnich Kumho ECSTA SPT 16". Jak widać troszkę się pośpieszyłem i za bardzo uwierzyłem prognozom pogody.

A to foto z 20 marca po kolejnym myciu :)

100_8403.jpg100_8406.jpg100_8414.jpg

Do tego przed Wielkanocą wskoczyły okrągłe LEDy do jazdy dziennej.

P1050420.jpgP1050422.jpgP1050423.jpgP1050425.jpgP1050429.jpgP1050430.jpgP1050432.jpgP1050433.jpgP1050434.jpg

widzę pełny bak i spaloną żarówkę :P kiedy następny mini spot ? bo kolejny kolega z Wieruszowa się wprasza :D

Pawciu nawet mnie nie wkurzaj z tą żarówką ;P W podświetleniu tablicy wymieniłem jedną, bo się spaliła, nie minęły dwa dni i druga powiedziała pa pa :)
A na mini spot możemy się w któryś weekend umówić, jak będę zjeżdżał do domu ;)

mariwa21 - dziękuję w imieniu swoim, no i Belli oczywiście ;)

Dobrze że masz ksenon całkiem inaczej auto wygląda według mnie :D

I całkowicie inaczej się jeździ, zwłaszcza w deszczowe noce ;)

Pawciu nawet mnie nie wkurzaj z tą żarówką ;P W podświetleniu tablicy wymieniłem jedną, bo się spaliła, nie minęły dwa dni i druga powiedziała pa pa
A na mini spot możemy się w któryś weekend umówić, jak będę zjeżdżał do domu

tak zazwyczaj jest :P nawet ze światłami mijania :D co do spotu jestem bardzo chętny :D jutro alicja idzie do mechanika... a później czekam na kosmetyki z detailercenter.pl i będziemy działać co:D

To pochwal się co zakupiłeś, bo ja jeszcze jestem przed zakupem :D

wiesz co czekam jeszcze za trzema produktami by dokonać zakupu... a trochę mi się tego nazbierało :P 23 pozycje:D

Aż się boję zapytać o kwotę końcową całego zakupu :D
Jak zamówisz, to wrzuć listę zakupów ;)

też się boję na nią spojrzeć... :D jak będą do mnie lecieć to się pochwalę :D

Wreszcie troszkę czasu znalazłem, aby pomalować zaciski hamulcowe - wybrany chyba najbardziej standardowy zestaw czerwone zaciski z białymi napisami Alfa Romeo :) (kolory trochę zniekształcone przez złe oświetlenie).

P1050483.jpgP1050486.jpgP1050494.jpg

Do tego została umyta, nawoskowana i wypolerowana:

P1060508.jpgP1060509.jpgP1060510.jpgP1060511.jpgP1060512.jpgP1060514.jpgP1060516.jpgP1060518.jpgP1060519.jpgP1060520.jpgP1060521.jpgP1060522.jpgP1060523.jpgP1060524.jpg

Z poczynionych wymian - tylny wahacz poprzeczny :)

ładnie się prezentuje :) Powiedz mi, aplikowałeś kosmetyki z marketu czy wyższej półki ? Do mnie paczuszka przyszła do alutki z "kremami" :D Tylko brak czasu by zaaplikować... jutro może uda mi się wnętrze ogarnąć... Zdjęcia robiłeś koło murów w Wieluniu ? :P

P.S. usuń ten hak z tyłu, bo strasznie szpeci :P

pozdr Paweł

Amortyzatory
Powrót