Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja wymieniałem sam Tył poszedł prosto A z przodu były kłopoty Samo odkrecenie tych 4 śrub od tyłu bez wyjmowania zwrotnicy było trudne Ale poszło A później wybicie piasty ze zwrotnicy też łatwe nie było Zapiekło się Sama połoś wyszła bez problemu Następnym razem chyba wolałbym wyciągnąć całą zwrotnice i robić to na stoleWymieniał ktoś sam? W eLearn instrukcja wygląda dość banalnie... tylko ciekawi mnie kwestia ściągnięcia piasty/łożyska z półosi.
Jakieś doświadczenia, wskazówki? Żeby się potem nie okazało, że bez jakiegoś wymyślnego ściągacza nie da rady...
Ja tak robiłem za każdym razem. Do demontażu piasty przydaje się prasa.Następnym razem chyba wolałbym wyciągnąć całą zwrotnice i robić to na stole
Siemka, chyba też będę miał do wymiany łożyska z przodu. Wiem, że większość poleca SNR, więc na tej marce się skupiam. W EPER dla mojej Belli 159 SW z 2010 roku widnieje numer seryjny łożyska z piastą 50707555. Wg. strony Autowanda.pl to właśnie R160.33 jest odpowiedni. Tak samo mówi intercars. Czy wersja R160.34, lub R160.32 różni się czymś znacząco?
Za tą cenę zdecydowaniePo 4 latach i równych 100 tys. km padł MaxGear. Akurat w tamtym okresie był spory problem z dostępnością czego innego i po tych 4 latach okazało się, że był to niezły wybór [emoji3]
Kiedyś kupiłem piaste SNR jako oryginał w ASO za 1000 zł. W oryginalnym pudełku, sprowadzana z Włoch przez serwis. I nie było na niej żadnego znaczka Fiata, ricambi itp. To było gdzieś w 2014 chyba, gdy brakowało jakichkolwiek piast do 159 na rynku.Jeśli to oryginał taki jak w fabryce Fiata to niech pokaże na tej części fiatowskie oznaczenia
Przesadzasz. Zbiorniczki się nie rozlatywały, tylko było prawdopodobieństwo wypadnięcia sitka - w zasadzie niegroźne zjawisko. Z piastami to też nie jest reguła. Ja nigdy nie wymieniłem piasty w 159 przy 100 000. Zdarzyło mi się raz przy 150 000, ale przebieg był raczej kręcony i drugi raz w innej przy 250 000.
Piszesz takie bzdury i potem powstają mity jak z JTS-ami, rozrządem i nagarem.