Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Podnieś auto na lewarku i pokrec kołem. Wszystko będzie jasne, jak łożysko to szum i luz.
Będzie jasne ale tylko przy tylnym kole. Przy przednim nie zadziała
Wtedy odpada konieczność diagnozowania4 też można?
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Jak wyczuwałeś klikanie to łożysko było juz nieżle wyrąbane, musiało mocno szumieć. Chodziło mi o to że hałas wydobywający się ze skrzyni bardzo utrudnia ocenę łożyska przy kręceniu kołem na podnośniku (minimalna prędkość obrotowa). Jak mamy wrażenie że łożyska sie kończą trzeba pojechać dynamicznie wężykiem lewo-prawo-lewo-prawo, hałas nasila się przy "poprzecznym "obciążeniu łożyska.
Jazda wężykiem może być myląca, u mnie hałas sugerował drugą stronę, a weryfikowały to 3 różne osoby. Dopiero podniesienie samochodu na podnośniku, uruchomienie silnika na biegu pozwoliło 100% stwierdzić która piasta huczy.
Polecacie piastę z łożyskiem f-my GSP? Cenowo rewelacja. Przeguby ponoć robią niezłe.
Większość rzeczy, które dziś kupujesz to "chinole" [emoji6] Ja pytam o jakość tych chinoli, bo jak wiadomo są chinole i "chinole" [emoji3]Nikt Ci nie zabroni zakładać "chinola"![]()