• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Pas przedni alfa giulia veloce

nie, ponieważ wymieniana była prawa górna cześć mocująca lampę- to co na foto to oryginał.

Dodaję pomoce z których sam korzystłem
image(1).jpg
image(2).jpg
image.jpg

- - - Updated - - -

Wszystkie części do Giulii,z zakupem których miałem problem załatwiałem w Fiat części w Opolu. Szybko wysyłają, jak nie mają u siebie to ściągają z Włoch. Podajesz VIN, mówisz co potrzebujesz i za kilka dni masz u siebie (tak było w moim przypadku). Tel. do nich 774008858.

Polecam działają naprawdę super

- - - Updated - - -

Co rozumiesz przez pas?

cały pas :
IMG_20200507_194833.jpg
IMG_20200507_194835.jpg

- - - Updated - - -

Pytanie co do świateł tylnich.
Będę wysyłał je do firmy , która mi je przerobi nie będę kupował EU jak wygląda sprawa z światłem przeciwmgielnym tylnym w tych lampach ?

Przeciwmgielna jest w standardzie w ameryce. Z ciekawosci jaka firma i ile bierze ja robie to za 600 obie lampy.

Ja robiłem w firmie dk tronik z sieprawia. Bardzo porządnie wykonane, po rozcięciu zaizolowane szeroka taśmą na gorącą. Oczywiście gwarancja itp. Wszelkie firmy z allegro, olx nie wzbudzają mojego zaufania.

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Ja robiłem w firmie dk tronik z sieprawia. Bardzo porządnie wykonane, po rozcięciu zaizolowane szeroka taśmą na gorącą. Oczywiście gwarancja itp. Wszelkie firmy z allegro, olx nie wzbudzają mojego zaufania.

Pomalowali czy nie .................

Zrobię zdjęcie jutro jak to wygląda po otwieraniu, nie widzę tam nigdzie potrzeby malowania, dlatego się zdziwiłem. Lampy były rozcinane po obudowie od strony wewnętrznej niewidocznej po zamontowaniu, miejsce spawania tworzywa jest jeszcze dodatkowo zaklejone elastyczna szeroką taśma.... wszystko czarne .

Zrób zdjęcie jestem ciekaw po rozcięciu lampy spawa sie na gorąco specjalnym tworzywem identycznie spawają zderzaki. Wyrównuje sie
później maluje sie zeby wyglądało estetycznie i zarazem farba wnika w pory jakby była nieszczelność.
Tasma elastyczna tylko po to zeby zakryć spawanie lub niektórzy na handel to silikonem robią.

Tak to wyglada, moim zdaniem wykonanie bardzo OK. Jeszcze muszę ocenić jakość modyfikacji ale to za kilka dni
103.jpg
104.jpg

Ciekawe czy nie będzie parować.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

http://dktronic.pl/ Dobrze się rozumiemy wybrałeś tą firmę ?
Ile zapłaciłeś za tą robote ?

Przerabia się tylko tą większą cześć lampy
https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo-giulia-lampa-tylna-prawa-8924086135

Nie przerania się tej części która jest w klapie ?

Ostatnia edycja:
http://dktronic.pl/ Dobrze się rozumiemy wybrałeś tą firmę ?
Ile zapłaciłeś za tą robote ?

Przerabia się tylko tą większą cześć lampy
https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo-giulia-lampa-tylna-prawa-8924086135

Nie przerania się tej części która jest w klapie ?
Tak w tej firmie, polecam. Ceny ok, jak na allegro czy olx, negocjuj [emoji6].
Przerabuasz tylko te zewnętrzne, te mniejsze zostają nienaruszone.
Gdybyś chciał zmieniać na EU to wszystkie cztery bo różnią się odcieniem, ale to już teoretycznie było wspominane

Gdybyś chciał zmieniać na EU to wszystkie cztery bo różnią się odcieniem, ale to już teoretycznie było wspominane

Ok kiedy będziesz je miał zamontowane na samochodzie ?

Ok kiedy będziesz je miał zamontowane na samochodzie ?
Początek czerwca, brakuje mi na razie elementów blacharskich na tył, drobiazg ale jednak...

Nie mam teraz zdjecia jak wyglądają moje ale w porównaniu z twoimi to maluch mercedes taka roznica.

Prace idą ale mam kolejne pytanie. IMG-20200602-WA0006.jpg

Panowie za pomocą jakich śrub może kołeczków jest zamontowana osłona dolna silnika ?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót