[Giulia] Pas przedni alfa giulia veloce

zajmują całą przestrzeń miedzy podłużnicami i od dolnej osłony doniemal pod sama pokrywę silnika

Tak wygląda chłodnica w Giulii super prod 12.2016 r.

Załączniki

• chlodnica3.jpg
    chlodnica3.jpg
    119.3 KB · Wyświetleń: 42
Wystarczyła zamiana przełaczników i regulacja zadziałała. Wcześniej miałem zmianę w kompie na UE, rozdzielenie sygnałów świateł, kasowanie błędów i osiowanie proxi.

Mam takie wtyczki w swojej alfie. Czy ktoś może napisać mi czy wtyczki 25W i 35 W są takie same ?
IMG-20200502-WA0000.jpgIMG-20200502-WA0000.jpg

- - - Updated - - -

najpierw masz chłodnice olejową potem klimy dopiero kolejne to wodne- nie zobaczysz bezpośrednio chłodnic wody.
Pokaż załącznik 268771

Przy twoim uszkodzeniu nie miałeś problemy z sankami przednymi ? Nie było żadnego pęknięcia ?

Mam takie wtyczki w swojej alfie. Czy ktoś może napisać mi czy wtyczki 25W i 35 W są takie same ?
Pokaż załącznik 268816Pokaż załącznik 268816

- - - Updated - - -

Przy twoim uszkodzeniu nie miałeś problemy z sankami przednymi ? Nie było żadnego pęknięcia ?

Wtyczki są takie same, różnica jest tylko w pinie 12 dla lamp 25W jest to sygnał analogowy do sterowania położeniem reflektorów (aczkolwiek moje lampy z USA nie miały nawet silniczków), natomiast w lampach 35W na pinie 12 jest sygnał cyfrowy z modułu AFLS.

Wtyczki są takie same, różnica jest tylko w pinie 12 dla lamp 25W jest to sygnał analogowy do sterowania położeniem reflektorów (aczkolwiek moje lampy z USA nie miały nawet silniczków), natomiast w lampach 35W na pinie 12 jest sygnał cyfrowy z modułu AFLS.

Silniczki zostały ukradzione ?

Moja maszyna na dzisiaj wygłada tak dzisiaj została sprawdzona geometria i wymiary wszystko jest ok. Czekam jeszcze na częśći.
IMG_20200504_172812.jpg
Dzisiaj dojrzałem pęknięcie zobacznie co to jest ?
IMG_20200504_173559.jpg
IMG_20200504_172326.jpg

Wygląda jak pompa wody albo obudowa termostatu. Jak nie cieknie to bym olał.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ja bym to wymienił bo się zemści i zepsuje w najmniej oczekiwanym momencie

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Wygląda jak pompa wody albo obudowa termostatu. Jak nie cieknie to bym olał.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

ona teraz stoi bez płynów może nie cieknąć

- - - Updated - - -

Ja bym to wymienił bo się zemści i zepsuje w najmniej oczekiwanym momencie

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Masz racje wymieniam bo mechanik mówił że możemy pospawać

termostat zewnętrzny do wymiany- albo kupno nowego w ASO ( ok 2700 pln) albo używka i przekładanie elektroniki do nowej obudowy- cześć objęta tzw ochroną komponentu tj ma zakodowany VIN
może się mylę ale prawa podłużnica ucieka w bok i coś nie halo z dolną ramą pomocniczą

termostat zewnętrzny do wymiany- albo kupno nowego w ASO ( ok 2700 pln) albo używka i przekładanie elektroniki do nowej obudowy- cześć objęta tzw ochroną komponentu tj ma zakodowany VIN
może się mylę ale prawa podłużnica ucieka w bok i coś nie halo z dolną ramą pomocniczą

Tak masz rację sanki będą wymienione.
Co do podłużnicy wszystko jest ok.

Znalazłem tą część nazywa się ona Zawór termostatyczny płynu
https://sklep.akuki.pl/Zawor-termostatyczny-pompa-Giulia-Stelvio-k68312761ad

używany zawór około 200 pln- wystarczy przełożyć cześć elektroniczną ze starego zaworu do obudowy dawcy i masz gotowy. 15 minut pracy.
popatrz sobie jeszcze raz- czoło prawej podłużnicy patrzy w bok- musisz wiedzieć że sanki są przykręcone do podłużnicy w kilku punktach - jak są pogięte/peknięte to i pogięło podłużnice - należy sprawdzić miejsca podłużnic miedzy ścianą godzinową a mocowaniem kielicha amortyzatora- tam powstaje najwięcej uszkodzeń.
sanki są mocowane długimi śrubami tuż za czołem podłużnic a tu ewidentnie coś się rozjechało popatrz jak ma być
AAA.jpg

Ostatnia edycja:
używany zawór około 200 pln- wystarczy przełożyć cześć elektroniczną ze starego zaworu do obudowy dawcy i masz gotowy. 15 minut pracy.
popatrz sobie jeszcze raz- czoło prawej podłużnicy patrzy w bok- musisz wiedzieć że sanki są przykręcone do podłużnicy w kilku punktach - jak są pogięte/peknięte to i pogięło podłużnice - należy sprawdzić miejsca podłużnic miedzy ścianą godzinową a mocowaniem kielicha amortyzatora- tam powstaje najwięcej uszkodzeń.
sanki są mocowane długimi śrubami tuż za czołem podłużnic a tu ewidentnie coś się rozjechało popatrz jak ma być
Pokaż załącznik 268915

Wszystko sprawdzę jak już samochód będzie w warsztacie.

Miałeś u siebie uszkodzone sanki ?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót