• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Pas przedni alfa giulia veloce

Jeśli chodzi o lefrektory to jaśniej się Panowie nie da wytłymaczyć dzięki wielkie.

Mając lefrektory 25W Mogę kupić przedni zderzak z spryskiwaczami i zamontować zaślepki ? Tu giagnosta nie bedzie robił problemu?

Z diagnostą problemu nie będzie, może być problem z montażem samych zaślepek, do czego przymocować zaślepki? trzeba bedzie coś rzeżbic. Jeżeli (raczej na pewno) zderzak będzie do malowania, to te otwory na sprysk. najlepiej zaślepić.

Jeśli chodzi o lefrektory to jaśniej się Panowie nie da wytłymaczyć dzięki wielkie.

Mając lefrektory 25W Mogę kupić przedni zderzak z spryskiwaczami i zamontować zaślepki ? Tu giagnosta nie bedzie robił problemu?

Najlepiej kupić bez spryskiwaczy.

w zasadzie powinno się pisać REFLEKTORY a nie LEFREKTORY:) zerkając do regulaminu jest tam parę słów o używaniu poprawnej polszczyzny:)) Zadbajmy o poziom wypowiedzi, chyba warto.

Zderzak do siebie kupowałem z zamiennika. Jest parę firm w necie. Najwięcej plastików i blachy ma chyba polcar. Sprawdź w necie ich katalog tam masz dane ceny itp. Pozdro

Jeszcze jedna rzecz, lampy 25W nie wymagają samo-poziomowania, ale muszą mieć możliwość regulacji wysokości świateł z kokpitu. W wersji z USA trzeba wymienić panel świateł na ten UE.
Jak byś potrzebował mam na zbyciu reflektor 25W USA prawy stan b.db (przerabiają te lampy na UE). Jak coś to PW.

Możesz mi pokazać jaki ma być to panel rgulacji wysokości świateł dla lamp 25W

- - - Updated - - -

Do giulii kupowałeś?

Ja znalazłem coś takiego :

https://sklep.akuki.pl/Zderzak-przedni-Alfa-Romeo-Giulia-PDC-50548802

nie ma zamiennika do Giulii/stelvio z żadnych elementów blacharskich.

Skoro jesteście na etapie pasa przedniego, ktoś może zrobić zdjęcie chłodnicy wody (intercooler a)?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

ale w jakim?- W Giulii IC nie ma osobnej chłodnicy tylko w Stelvio 280

najpierw masz chłodnice olejową potem klimy dopiero kolejne to wodne- nie zobaczysz bezpośrednio chłodnic wody.
20191003_085224.jpg

Załączniki

• 20191003_085224.jpg
    20191003_085224.jpg
    131.7 KB · Wyświetleń: 22
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót