• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Opony Letnie

Jak najbardziej, takie same miałem wymagania i tak mi z testów wychodziło plus korzystna cena była. Nie było o ty twardnieniu z czasem ale to auto naprawdę znikome przebiegi robi. A, i nie ząbkuje, przynajmniej w 166.

Dla rozmiaru 235/45/18 do 159 sw indeks nośności jest 98 ?
Co jeżeli założę mniejsze niż wymagane ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Na ten sezon zakładam 18" i będę testował Hankooki K120 w rozmiarze 235/45/18 lub 225/45/18. Porównywał ktoś może te 2 rozmiary pod względem wyglądu (poprosiłbym o zdjęcia) i komfortu?

Ostatnia edycja:
Ja mam 235 na lato i brałbym chyba teraz 225 auto lepiej się prowadzi mniej "ucieka" w koleinach ale to są odczucia subiektywne

No ale jak felga ket 8j to lepiej dla zabezpieczenia rantów brać 235.
Zależy tez od mocy auta.

Zastanawiam się nad kumho ecsta opony średniej półki z dobrymi opiniami. Ktoś miał lub używa ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Na ten sezon zakładam 18" i będę testował Hankooki K120 w rozmiarze 235/45/18 lub 225/45/18. Porównywał ktoś może te 2 rozmiary pod względem wyglądu (poprosiłbym o zdjęcia) i komfortu?

powiem ci tylko ze wybierasz najlepszy mozliwy model w tej kasie - polecam z doswiadczenia

powiem ci tylko ze wybierasz najlepszy mozliwy model w tej kasie - polecam z doswiadczenia
Jak jest w K120 że zużyciem bieżnika? Jeśli możesz podaj przy jakim preferowanym stylu jazdy, jaki przebieg się udało przejechać na tym modelu hankooka? Pzdr.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Jak jest w K120 że zużyciem bieżnika? Jeśli możesz podaj przy jakim preferowanym stylu jazdy, jaki przebieg się udało przejechać na tym modelu hankooka? Pzdr.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

styl agresywny i szybki - po 15k nie zauwazyłem zuzycia

Ostatnie 2 sezony przejeździłem na Dunlop SP Sport Maxx RT MFS... guma niesamowicie przyczepna zarówno na mokrej jak i suchej nawierzchni ...jedyny mankament to, że opony znikają w oczach !!!
Po 15k praktycznie do wymiany. Naturalnie zależy wiele od stylu jazdy ...jednak za szybko się zużywają w mojej opinii.
Pozdrawiam

Masz moją opinie na ostatnich stronach tematu (3-4 wstecz), ja jeździłem jak i sporo osób z forum.

Ostatnia edycja:
Jestem od miesiaca szczesliwym posiadaczem alfy:-) rozgladam sie za letnimi oponkami 235/45r18 i widze w dobrej cenie Kormorany gamma b2. Co panowie o nich sadzicie? Kiedys pracowalem przy oponach i kormorany nie byly zle. Druga firma to Nexen ktore mam na uwadze. Dobre koreanskie oponki, kiedys jezdzilem na nich i bylo ok. Jedyne co to boki ich opon maja mniej bieznika i sie szybciej wycieraja.

Opony rewelacyjne pod względem prowadzenia. Nie zagłośne może trochę przytwardawe.Wygląd też niczego sobie 235/45/18 P_20160805_164240.jpg

Ja poprzednie sezony jeździłem na 225/40/19 Pirelli P Zero Nero. Byłem bardzo zadowolony. Miałem je od nowości, ale Alfę sprzedałem wraz z nimi. Na nadchodzący sezon zakupiłem Toyo Proxes T1 Sport. Z tego co się orientowałem to powinienem być zadowolony, ale coś więcej będę mógł powiedzieć kiedy będzie już wiosna i zacznę je użytkować :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Jestem od miesiaca szczesliwym posiadaczem alfy:-) rozgladam sie za letnimi oponkami 235/45r18 i widze w dobrej cenie Kormorany gamma b2. Co panowie o nich sadzicie? Kiedys pracowalem przy oponach i kormorany nie byly zle. Druga firma to Nexen ktore mam na uwadze. Dobre koreanskie oponki, kiedys jezdzilem na nich i bylo ok. Jedyne co to boki ich opon maja mniej bieznika i sie szybciej wycieraja.

Jak chcesz tanie i dobre to kup Barum Bravuris 3HM, Kormoran głośny jest okrutnie :P

Tak myslalem ze bedzie glosny po biezniku... ale juz rozwiazalem problem z oponami:-)

Ja poprzednie sezony jeździłem na 225/40/19 Pirelli P Zero Nero. Byłem bardzo zadowolony. Miałem je od nowości, ale Alfę sprzedałem wraz z nimi. Na nadchodzący sezon zakupiłem Toyo Proxes T1 Sport. Z tego co się orientowałem to powinienem być zadowolony, ale coś więcej będę mógł powiedzieć kiedy będzie już wiosna i zacznę je użytkować :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Toyo maja to do siebie,ze są bardzo miekkie. Komfort bedzie odczuwalnie lepszy. Pirelki sa zdecydowanie twardszymi oponami.

Jak myślicie, Hankook s1evo2 czy vredestein ultrac vorti? Ktoś ma, miał, porównywał w praktyce?

Amortyzatory
Powrót