• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Opony Letnie

Ciekawe na jakiej podstawie tak twierdzisz, skoro nie było jeszcze sytuacji żeby kogoś oszukali.

Czy kolega jest nowy w internecie? Umie się posługiwać google? www.1opony1.pl www.polskihurtopon.pl www.logistykaoponu.pl to serwisy tego samego właściciela z Tychów. Opinii to jego firmy nie mają najlepszej:

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,854679
https://www.opineo.pl/opinie/polskihurtopon-pl

Mi przy pierwszych takich wpisach zapala się żółte światło i szukam innego sklepu. Jeżeli Ci odpowiada takie ryzyko to proszę bardzo - podobno ludzie lubią też kupować różne rzeczy z Chin i liczyć, że wszystko się powiedzie. Jeżeli w twoim przypadku się akurat udało i jesteś zadowolony to fajnie - ciekawe czy wszystkim taki styl zakupów odpowiada.

Ale, że gwarantem jest producent a nie sprzedawca to Ty wiesz?

Wiem, ale jak Ci producent odrzuci zgłoszenie gwarancyjne i będziesz chciał załatwić sprawę z tytułu rękojmi to powodzenia. Niby przepisy regulują tę kwestię ale w praktyce zobacz ile spraw się ciągnie.

To nie jest kwestia 5 złotych.

A dokładnie ile? Na ile wyceniasz ryzyko zakupu w "dziwnym" sklepie?

Mi przy pierwszych takich wpisach zapala się żółte światło i szukam innego sklepu. Jeżeli Ci odpowiada takie ryzyko to proszę bardzo - podobno ludzie lubią też kupować różne rzeczy z Chin i liczyć, że wszystko się powiedzie. Jeżeli w twoim przypadku się akurat udało i jesteś zadowolony to fajnie - ciekawe czy wszystkim taki styl zakupów odpowiada.
Jest ryzyko, jest zabawa ;)
A tak na serio, to też z obawą podchodziłem do tego sklepu, ale zaryzykowałem i się opłaciło - ale niech każdy sam sobie zadecyduje czy dla niego warto.
Akurat przykład Chin jest średni, bo bezpieczniej jest kupować z Chin niż z allegro. W ostatnim roku z w Chinach kupowałem 40 razy, z jakości większości produktów jestem zadowolony. Dwa zamówienia do mnie nie dotarły (w obu zawiniła Poczta Polska, bo do Polski przesyłki trafiły), ale bez problemu dostałem zwrot pieniędzy za te niedostarczone przesyłki.

Wiem, ale jak Ci producent odrzuci zgłoszenie gwarancyjne i będziesz chciał załatwić sprawę z tytułu rękojmi to powodzenia. Niby przepisy regulują tę kwestię ale w praktyce zobacz ile spraw się ciągnie.
Gwarancja na opony to w ogóle ciężki temat, niektórzy nawet twierdzą, że jest to fikcja, a producent zawsze będzie zwalał winę na użytkowanie opon.

A dokładnie ile? Na ile wyceniasz ryzyko zakupu w "dziwnym" sklepie?
Ja za moje opony dałem 1350, gdzie w innych miejscach były od 1550 do nawet 2000 zł.

Od soboty mam zalozone Debice presto uhp 2 215/45 17. Cena 1050zl.

Zrobilem na nich w ten weekend okolo 1000km. Jako laik: Porownujac do poprzednikow hakook ventus v12 evo2 debice sa wygodniejsze, nie podazaja tak za koleinami jak hankooki z ktorymi trzeba bylo walczyc na drodze, odbieram to jako plus. Nie zauwazylem tez tak duzej roznicy po zmianie opon. Na hankookach czuc bylo ze auto ma zalozone szersze opony, wydawalo sie bardziej ociezale, tutaj nie zauwazylem tak duzej roznicy. Jedzie sie na nich przyjemnie i cicho, zwlaszcza na czeskiej betonowej autostradzie wtedy slychac jedynie wiatr. Spalanie srednie wedlug komputera wzroslo w porownaniu do zimowych 195/55 15 z 5,7litrow na 6 litrow.

Jestem bardzo zadowolony, na poczatku bylem troche sceptyczny ale teraz nie zaluje. Polecam.

pare zdj:
42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

47.jpg

No to ja przepraszam za polecanie (choć chyba słowa 'polecam" ) nie używałem, jestem wstrząśnięty tymi wpisami o logistyceopon i charakterze właściciela, nie znoszę takich typków jakiego obraz się z nich jawi. Co zrobię, że opony doszły, wszystkie ok i świeże. Ale jak dojść, która jeszcze firma jest tego samego gościa jak co chwilę tworzy nowe???

Odnośnie Falkenów, to można odzyskać po zakupie parę groszy - falkenopony.pl/wydarzenia/wydarzenie/id/karta-paliwowa-orlen-do-zakupu-opon-nowa-promocja-falken-lato-2017/

Kupiłem w marcu w logistykaopon.pl Falken Azenis fk510 225/50 R17 98Y XL. Nie mam uwag ani do opon ani do sklepu poza małą niezgodnością. Przed zakupem obiecali opony z roku 2017. Dostałem z końca października 2016. W reklamacji uzasadnili że zgodnie z prawem dostarczyli produkt nowy. Nie robie hałasu o to bo cena była dobra 1376 zł brutto z wysyłką.

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Ja falkeny fk510 kupowalem jeszcze sezon temu. Widze po tych testach ze to byl dobry wybór. Sprawuja sie bardzo dobrze. Sa relatywnie ciche, dobrze trzymaja, choc wydaje mi sie ze deklarowany halas jest troche zanizony. Opony nie sa glosne, naleza raczej do cichych, ale subiektywnie nie sa najcichsze.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Witam

Może nikt mnie bardzo nie zbluzga, ale zapytam. Użytkował ktoś opony Imperial Ecosport 225/45/18. Na oponeo opinie bardzo korzystne jak za opony w tej cenie. A budżet mam chwilowo ograniczony.

Witam.
Mam pytanko na temat nowych budżetowych opon za ok 250zł (np na oponeo). Użytkował ktoś takowe? :) . Zastanawiam się nad takimi - ewentualnie używki markowe (np goodyear z 2014r.) mam do kupienia w podobnej cenie (budżet niestety). Ma ktoś doświadczenie co do tych budżetówek? Chodzi o rozmiar 225/45 R18.
Dzięki za odpowiedzi

Dębica UHP2, Sava UHP2 i Nexen nfera su1 to budżetowe opony, które można polecić.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Cześć,
kupiłem teraz na lato Imperial Ecosport 2 rozmiar 225/45 R18. Jeżdżę na nich dopiero kilka tygodni :) Z wyważeniem nie było najmniejszego problemu. Na suchej nawierzchni zachowują się przyzwoicie, na deszczu też jest nieźle. Może nie należą do najcichszych - szczególnie przy wyższych prędkościach, ale ogólnie nie ma tragedii. Najgorzej boję się szybkiego zużycia, zobaczymy jak będzie po pierwszym sezonie. Za tą cenę ciężko wymagać od nich, że będą zachowywać się jak Michelin itp. :) Pozdrawiam

Witam.
Mam pytanko na temat nowych budżetowych opon za ok 250zł (np na oponeo). Użytkował ktoś takowe? :) . Zastanawiam się nad takimi - ewentualnie używki markowe (np goodyear z 2014r.) mam do kupienia w podobnej cenie (budżet niestety). Ma ktoś doświadczenie co do tych budżetówek? Chodzi o rozmiar 225/45 R18.
Dzięki za odpowiedzi

Mogę polecić Kormoran Gamma B2. U mnie w rozmiarze 235/45/18. Cena około 1000 zł/komplet. Użytkuję już drugi sezon. Na suchym bardzo dobre, na mokrym trochę mniej, ale też dają radę.

Mogę polecić Kormoran Gamma B2. U mnie w rozmiarze 235/45/18. Cena około 1000 zł/komplet. Użytkuję już drugi sezon. Na suchym bardzo dobre, na mokrym trochę mniej, ale też dają radę.
Dzięki za info. Widzę, że są tańsze niż np Dębica a obecnie troszkę mi na tym zależy (czeka mnie malowanie autka więc każda stówka się przyda :D ). A co myślicie o używkach - za podobne pieniądze mogę mieć Goodyear-y...

Amortyzatory
Powrót