[159] Opony Letnie

ja od razu po zakupie alfy, kupiłem nowe opony Bridgestone Turanza T001, i jestem z nich naprawdę zadowolony. Sprawują się świetnie w każdych warunkach, także mogę je polecić :) pozdro

Ja latam na Pirelli P Zero Rosso (225/50/17) i przyznam, że to jedne z lepszych opon na jakich jeździłem. Szczególnie dobrze sprawują się na mokrej nawierzchni (w porównaniu z Dunlop SP Sport 01). Co do ścieralności to ciężko mi się wypowiadać, ale na pewno sprawa wygląda lepiej niż w GY Eagle F1:)

jestem na kupnie opon wiem ze dedykowane sa 225/50/17 ale ceny sa dosc duze czy jak wybiore 225/45/17 to bedzie zbrodnia?? jezdzi ktos na takich?? troche nizszy profil ale powinny byc dobre??

Witam Was.
Obecnie jeżdżę na Continental ContiPremiumContact 2. No i w miarę ok. (na ta chwilę nic złego i dobrego na razie nie powiem). Natomiast zimowe Vredestein Snowtrac 3 byłem z tych opon zadowolony.
Pozdrawiam

jestem na kupnie opon wiem ze dedykowane sa 225/50/17 ale ceny sa dosc duze czy jak wybiore 225/45/17 to bedzie zbrodnia?? jezdzi ktos na takich?? troche nizszy profil ale powinny byc dobre??
Ja chwilę temu kupiłem Bravurisy 2 225/45/17 i jest OK. Najbardziej bałem się jazdy w koleinach ale auto zachowuje się nienagannie. Jedynie trzeba uważać przy krawęznikach przy parkowaniu bo taki profil powoduje że felgi są mocno narażone na uszkodzenie.

ma ktos jeszcze 225/45/17 ?? bo coraz bardziej sie do nich przekonuje

Panie i Panowie, czy warto kupic wzmacniane opony do mojej Belli?

Ja się poważnie zawiodłem na Michelin. W Xsarze przejechałem 160 kkm i jeszcze bieżnika było, ale musiałem wymienić, bo guma już było nieco popękana, a Primacy HP w C5 po 115 kkm zaczynały już buczeć i bieżnika też już praktycznie nie było.

Ile km chcielibyście na komplecie opon robić skoro 160kkm to mało? :confused:

O losie... 160k km jakbym na jednych oponach przejechał to bym chyba na 2 autach je ujeżdżał :P
Panowie, a co z moim pytaniem dot. opon wzmacnianych?

@seba_css: Chyba źle mi się napisało trochę. :) Chodzi mi o to że w Xsarze wytrzymały mi 160 kkm, co jest uważam dobrym wynikiem, a zawiodłem się na modelu Primacy HP. Powiem więcej, mamy znajomego wulkanizatora we Włocławku (u którego kupowałem obecne oponki - Fulda SportControl) , który sam się przyznał, że kilka razy się już "przejechał" na Michelin, w sensie takim, iż klienci nie byli zadowoleni z nich zadowoleni pod względem właśnie ścieralności. Jak dla mnie 115 kkm to jest jednak trochę zbyt niski wynik, ale to jest tylko moja subiektywna opinia. :)

@coachu: Przede wszystkim spokojna jazda, tata nie "piłuje", jeździ spokojnie, co potwierdza sprzęgło w Xsarze, które wytrzymało 230 kkm. :D
@BURATINO: Na szczęście żadnego bieżnikowania nie było. :)

Jak dobrze poszukasz na alleluja to są Cinturato nawet w wersji zielonej :)

Amortyzatory
Powrót