kamko25
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20v 2006r. Distinctive. Była 156 SW 2.4 Jtd 10v 2002r
A 235/45 ???
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
problemy zaczynają się przy 18 jak są problemy z zawiechą - jak lubisz żeby plomby wypadały to zakładaj
zakładam że robisz więcej niż 10000 rocznie - bo ja już drugi komplet 18 felg mam i różnica między 18 i 16 jest bardziej niż wyraźna.Bajki piszesz kolego. Ja już trzy sezony zjeździłem na tych 18 i żadna plomba mi nie wypadła. Fakt - bardziej czuć nierówności na drogach ALE BEZ PRZESADY. Na zimę mam 17 i jakiejś mega różnicy nie widzę. Zastanawiam się tylko jakie opony teraz zamówić na wiosnę bo założyć chcę 18 z maksymalnie wysokim profilem jaki wejdzie, chyba się skuszę na 235/45/18 bo z tego co czytam to wyższych nikt nie zakładał. No może jeszcze 245/45/18
Bajki piszesz kolego. Ja już trzy sezony zjeździłem na tych 18 i żadna plomba mi nie wypadła. Fakt - bardziej czuć nierówności na drogach ALE BEZ PRZESADY. Na zimę mam 17 i jakiejś mega różnicy nie widzę. Zastanawiam się tylko jakie opony teraz zamówić na wiosnę bo założyć chcę 18 z maksymalnie wysokim profilem jaki wejdzie, chyba się skuszę na 235/45/18 bo z tego co czytam to wyższych nikt nie zakładał. No może jeszcze 245/45/18
Skoro jednak uważasz, że 18" jest OK pod względem dziur/nierówności, to dlaczego szukasz wyższy profil??
W sumie zrobiłem na tych felgach prawie 60tys km na profilu 40 i zastanawiam się czy kolejnych opon nie kupić z większym profilem.
A ja myślałem, że taki rozmiar ma być, bo takie teraz mam, w sensie z takimi kupiłem. Ale rzeczywiście w instrukcji jest profil mniejszy 225/45 R17.225/50 R17 to widziałem, nawet kupiłem na takich oponach (miałem z tyłu), wchodzi bez problemu, wygląda już gorzej. Ale 18" nie widziałem.
Bierzesz zawsze zeby pokazywal od najgorszych opinii i te sa prawdziwe.Zrobię zakład na dużą kwotę, że opinie na temat opon napisane, na portalach handlujących oponami, to twórczość handlarzy, a nie użytkowników. Wszystkie napisane w tym samym stylu. Dlatego wolę zapytać użytkowników, a nie sprzedających..
I tu kolejne pytanie. Jeździ ktoś oprócz mnie na 225/50/17?Nowy komplet 225/45/R17 kosztował mnie 900zł![]()
W firmie, w której obecnie pracuje strony sprzedażowe przygotowywane są już razem z komentarzami zarówno pozytywnymi jak i negatywnymi.. Do wszystkich komentarzy na takich stronach, trzeba podejść z dużą rezerwą. Dlatego forumowa wiedza użytkowników jest nieoceniona.dareme89 napisał:Bierzesz zawsze zeby pokazywal od najgorszych opinii i te sa prawdziwe
I tu kolejne pytanie. Jeździ ktoś oprócz mnie na 225/50/17?
Tak spojrzałem na zdjęcia swoich kół i jakiś strasznie wysoki ten profil 50 to się nie wydaje, a 45 to już całkiem mało.
I tu kolejne pytanie. Jeździ ktoś oprócz mnie na 225/50/17?
Tak spojrzałem na zdjęcia swoich kół i jakiś strasznie wysoki ten profil 50 to się nie wydaje, a 45 to już całkiem mało.
W firmie, w której obecnie pracuje strony sprzedażowe przygotowywane są już razem z komentarzami zarówno pozytywnymi jak i negatywnymi.. Do wszystkich komentarzy na takich stronach, trzeba podejść z dużą rezerwą. Dlatego forumowa wiedza użytkowników jest nieoceniona.
no wszystko ok, rozumiem i wiem w czym rzecz w dobraniu opon, ale czy nikt nie ma Alfy 166 na 18-stkach i nie może napisać jaki ma rozmiar?