Next step Rosso Proteo 166 3.0 V6 4HP20

A ja powiem tak : ani automat, ani welur, ani gaz.
Także pomimo, że z zewnątrz niezła - to nic poza tym.

Wyposażenie tak jak pisałem uzupełnię bo wolę kupić pewne i zadbane niż jajo niespodziankę na wypasie. A mogłem. Tak więc lista zakupów już jest. Mnie też krew zalewa jak mam te wajchy przy fotelu. Z tego samego powodu mam automat :D dojrzałem do tego. A V6 w gazie musi być bo mniej niż 200KM po prostu mi nie wystarcza.
Ale dzięki za słowa krytyki :D po to ten wątek :)

E tam, jakiej krytyki ? to tylko mój punkt widzenia, każdy woli co innego :)
Mój diesel zapewne nie daje tyle wrażeń z jazdy co benzyna ale zdecydowałem się na niego bo nie chcę przerabiać na gaz, a na spalanie benzyny mnie poprostu nie stać, wolę tą kasę zainwestować w ogólny stan techniczny bo niedomagań mojej lalki nie toleruję :)
Także udanego urzytkowania życzę :)

Ładna sztuka, do tego nie daleko mnie, mam nadzieję że kiedyś ją gdzieś zobaczę albo usłyszę bo pewnie świetnie mruczy :-)

Jak przyjedziesz to spoko ale ja tam alfą nie jadę. Drogi tam się składają z samych łat i to o zróżnicowaniu wysokości przekraczającej prześwit auta :P jedynie punt na kartoflach jakoś to pokonuje :P Jak będziesz miał alfę to zapraszam na zloty :D

Marek a co z navi została w tamtej Belli ? jak będziesz robił drugą to też pisze się na jedną ,jak będę gdzieś w pobliżu to się odezwę
Przyjemnej i bezawaryjnej jazdy automatem
Pozdrawiam

Przełożona jak widać na zdjęciach :D Właśnie podłączam kabelki :D To jest zabudowane w schowku. Więc tylko wypinam kable i odkręcam schowek. 10min trwa przekładka. Tylko że w nowym ICSie muszę aux zrobić

166 mmm.......
Rosso Proteo mmm.....
3.0 V6 mmm.....
Oryginalne 16'' mmm......

Mi tylko automat nie pasuje, ale jak dla Ciebie jest ok to super.
Bardzo fajna sztuka :D

No no Mareczku ładne to Twoje nowe cudo i ten kolorek.
To co jej brakuje wierzę , że szybko uda Ci się uzupełnić .
Zadowolenia z jazdy.
Pozdrowionka dla Twojej drugiej połowy i do zobaczenia na kolejnym zlocie :)

a jednak :) myślałem że nie zobaczę przodu niższego niż u mnie, gratuluję nowego

Gratuluję zakupu.
Sam szukałem dla siebie Alfy z automatem ale nie umiałem znaleźć informacji, czy są awaryjne czy nie.
Twoje wygląda rewelacyjnie aczkolwiek jakoś do 166 nie mogę się przekonać (przód mnie trochę odstrasza - ale to tylko kwestia gustu).
Może jak kiedyś zobaczę na żywo dokładnie (nie to, co na parkingu pod sklepem podczas zakupów) to się skuszę... A automat nadal jest ujęty w moich planach zakupu następnego autka (AR 159).

Tylko nie gaz... Widzę, że już ją ktoś "okaleczył"..

:D och biedna, okaleczona 166... tak jej źle z tym gazem...
ludzie, co wy macie z tym LPG??? jakieś traumy z dzieciństwa?

...czy chodzi o to wewnętrzne przekonanie, że mój samochód jeździ na tym droższym (=lepszym) paliwie, a kolegi na "zamienniku", czyli tańszym=gorszym LPG? tak?
ja rozumiem, że ingerencja w takie arcydzieło jakim jest silnik Ferrari czy Maserati byłaby czymś nie na miejscu, ale powiedzmy to sobie jasno: V6 z alfy to NIE JEST V8 z Ferrari...

tyle w temacie, bo już mnie zaczynają drażnić te wpisy "purystów"

Dokładnie. Lepiej ktoś by mi napisał że ma skórki albo dsp na sprzedaż :P

1.V6 z Alfy to arcydzieło konstruktorów. Jedną jedną z najlepszych, jeżeli nie najlepszą jednostką w układzie V6.

2.Może to i nie Ferrari, ale jest to segment E. Auta te kosztowały w salonach tyle co nasze mieszkania lub domy... Pomimo tego, że teraz cena jest jaka jest... 166 nadal pozostaje autem klasy wyższej... klasykiem!!!

3.Jeżeli gaz taki jest super, to dlaczego nie montuje się go w fabryce...?

4.Są zwolennicy Alfy i zwolennicy BMW... są zwolennicy gazu i jego przeciwnicy...

Ja uważam, że gaz jak najbardziej, ale w kuchence w domu... ;)

3.Jeżeli gaz taki jest super, to dlaczego nie montuje się go w fabryce...?

montuje i to coraz częściej - patrz auta koreańskie ;P

ja bym to ujął inaczej:
- są tacy, co trzymają auto w garażu i wyjeżdżają w weekend na przejażdżkę, co by nacieszyć oko, ucho i inne organy obcowaniem z Alfą w V6, oczywiście na Pb
- są tacy (np. jak ja) którzy to obcowanie chcą/muszą przeżywać co dzień, w pracy, jeżdżąc po klientach - sorry, nie stać mnie na wydawanie 2000zł/mc na Pb

ot, proza życia ;)

niezależnie od powyższego, nie nazywałbym profesjonalnego montażu LPG "okaleczaniem" auta...

Już wiemy kto do jakiej grupy się kwalifikuje. Więc jeszcze jedna zagrywka kogokolwiek o lpg w tym temacie będzie zgłaszana do moderatora. Oraz wycinana a w zamian nagradzana punktami. To nie miejsce na to więc proszę w temacie.

A nie chcesz czarnych skór? Moim zdaniem z czerwienią się lepiej czarne komponują. Ale to moje zdanie, bo szare miałem to chciałbym teraz inne.

Poza tym znowu zacząłem myśleć o 166 przez Ciebie a już myślałem, że mi obecna wystarczy.

Musiałbym wymieniać całą dolną tapicerkę i połowę plastików. To nie ma sensu. Poza tym kosztowałoby z dwa razy więcej niż same fotele.

Amortyzatory
Powrót