• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Next step Rosso Proteo 166 3.0 V6 4HP20

Brak skóry w 3.0V6 sportronic jest większym grzechem niz ten lpg.
Swoją droga szkoda , że kubicze ori skórkę wymontował i wsadził ten welur z wajchą.:(
Nie ma opcji żeby to to wyjechało z salonu bez skórki. Chociaż EPER prawde Ci powie:)
Widze na ale ładną szarą za 500 z przesyłką w pelnej elektryce? Jakbym miał kase juz by była moja:)

Gdzie niby taką widzisz??? :)
Niestety zeszła z fabryki w welurze i manualu :(( ale to ulegnie zmianie niewątpliwie :D

nieeeee :) manualne fotele :)

Trzymam kciuki Marku abyś nie odpuścił, jak zrealizujesz plany będzie robić robotę :)

Czytałem że szukasz ICS( bo jakas awaria Ci wyskoczyła) więc skóra odejdzie na dalszy plan pewnie no ale coż
Właśnie :(
Ale te skóry też widziałem. Jednak jedno mnie nie pokoi.... To chyba oznacza że była robiona skóra a nie fabryczna. Z tego co wiem to fabrycznie tylko była momo z emblematem wyszytym. Chyba że ktoś ma dowody zaprzeczające mojej teorii. Poza tym dla mnie to drugi koniec polski......

Ale te skóry też widziałem. Jednak jedno mnie nie pokoi.... To chyba oznacza że była robiona skóra a nie fabryczna. Z tego co wiem to fabrycznie tylko była momo z emblematem wyszytym. Chyba że ktoś ma dowody zaprzeczające mojej teorii. Poza tym dla mnie to drugi koniec polski......

Tak,jest. Mi też się wydaje ,że oryginały,na przednich fotelach były sygnowane MOMO i wyszywanym emblematem AR.
W obu AR,u nas takie były. Na jasnej i ciemnej skórce.

Właśnie. Dlatego jak nie mogę ich pomacać przed kupnem to odpuszczam taką zagadkę

Ja kupiłem w stanie salonowym z Angola za śmieszną sumę:) 500zł z rozbiórki. Pełna elektryka + podgrzewanie. Jestem bardzo zadowolony.

eeeehhhhh gdyby ktoś taką miał też bym kupił :)

W 156 miałem oryginalne skórki... i w jednym z trzech kompletów nie było logo (po którymś roku nie było...). Nie wiem, jak ze 166 sprawa wygląda, aleeeeeeeee w 156 były skóry bez logo.

A drugi koniec Polski to nie problem :) 300+200 i masz pod drzwi :)

Tak sie zastanawiam,czy jakby kolega Kubicze miał czas sie ze mną spotkać jak byłem w okolicach Wrocka,to była by moja ;P Tak czy inaczej gratuluje zakupu ;)

Tak sie zastanawiam,czy jakby kolega Kubicze miał czas sie ze mną spotkać jak byłem w okolicach Wrocka,to była by moja ;P Tak czy inaczej gratuluje zakupu ;)

A mówił że sprzedaje? Bo ja myślałem że zdążyłem za nim się to rozejdzie. Choć nie wiem czy czasem to nie ja przyspieszyłem rozwój wydarzeń bo teraz biedny nie ma alfy. Choć jest na tropie :D
W każdym razie mój przeskok przebiegł błyskawicznie. W ciągu tygodnia znalazłem właściciela na swoją TB i następce dla siebie. Szybko niczym przesiadka z golfa na paska :D tfu tfu :D

- - - Updated - - -

Trochę mi żal mojej byłej bo była na prawdę dopieszczona i z świetnym wyposażeniem. Tu niestety sporo brakuje, ale się nadrobi. Nowy właściciel już lakier dopieszcza, wrzucił nowe wtryski gazu, parę innych rzeczy które można było polepszyć i się cieszy z jazdy.

Ostatnia edycja:
A mówił że sprzedaje? Bo ja myślałem że zdążyłem za nim się to rozejdzie.

Nie wiem czy były jakieś info,w każdym bądź razie rozmowy trwały,a jak miałem blisko to niestety nie udało nam sie spotkać ;( Troche z mojej winy,bo zaskoczyłem kolege...a potem zupełnie przypadkiem trafiłem inną i kupiłem,ale Rosso Proteo trafiła w dobre ręce ;)

aha! Czyli kubicze działał na dwa fronty :P heheeh ja miałem jeszcze jedną do wyboru. Na tzw. pełnym wypasie (bez szyberdachu dla sprostowania) jednak lakier wymagał interwencji lakiernika (choć nie tak jak w mojej poprzedniej). Czego właśnie chciałem uniknąć ponieważ to jedna rzecz której sam nie zrobię - nie całe auto. W dodatku jak to moja żona powiedziała: "bez sensu zmieniać auto na ten sam kolor" :P ale u mnie to nie było kryterium :) choć na początku (pierwsza przymiarka) nie pałałem entuzjazmem na ten kolor. Jednak auto w większości czasu stało niedaleko mojej pracy. Więc przymierzyłem się z dwa razy, potem jeszcze kilka i zaczęło mnie to przyciągać. Zafascynował mnie ten kolor. Zupełnie odwrotnie od pierwszego wrażenia. Teraz nie żałuję ani przez chwilę. Nawet mógłbym powiedzieć że następnym razem to może być kryterium :D

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót