Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Sam parę dni temu nie dowierzałem ale Alfa znowu mi zrobiła niespodziankę jak na str.22 post #211. Miał być czarny scenariusz. Nawet już skrzyni szukałem. Nasilające się grzechotanie po odpaleniu (dźwięk jakby koło zamachowe obcierało o blachę) dręczyło mnie od dawna ale ostatnio przybrało taką skalę że nie wytrzymałem. Od dawna też mocne podejrzenia (byłem niemal pewien) padały na konwerter skrzyni. Wiadomo, koszt od tysiaka w górę...... Więc zdobyłem się wreszcie na odwagę odstawić alfę do serwisu. Na szczęście do zaufanego. Gość po wstępnym odsłuchu obstawiał flanszę konwertera. To i tak było by optymistycznie. Na drugi dzień jak gość się zabrał za robotę dzwoni do mnie i mi mówi że to rura wylotowa hałasuje. Ja myślę że gość mnie w uja robi bo jak może grzechotać rura???? Po krótkim rekonesansie technicznym okazało się że makaroniarze tam wymyślili podwójną rurę. Pojechałem do mechanika, obsłuchaliśmy auto stetoskopem i cholera faktycznie. A zmyłka była taka bo przecież ta rura idzie zaraz pod konwerterem i grzechotała dokładnie przy skrzyni. Ale gdzie ja bym wpadł na to że to podwójna rura i się rozleci w środku???????? Z lekkim niedowierzaniem zabrałem auto do gościa od tłumików. Po rozcięciu wszystko się stało jasne. To rura była powodem moich wielu nie przespanych nocy :sarcastic:
Teraz alfa jest bezszelestna (nie licząc V6 )
W ten oto sposób zamiast perspektywy tysiąca albo kilku na naprawę (tak jak poprzednio) alfa mnie nieźle wkręciła i usunięcie usterki skończyło się na 60zł :sarcastic:a ja tyle miesięcy się bujałem w strachu przed ogromnymi kosztami. Ostatnio nawet już z litości auta nie ruszałem nigdzie :sarcastic:
5 dyszek wziął. No ale ponoć parę godzinek stracił a podnośnik miał zajęty przez dzień.
Ja się do Ciebie wybieram cały czas widzisz, tak ujowo mieszkasz ale postaram się w tym tygodniu (nadchodzącym) bo będę jechał 159 do amicaru. Poza tym ciągle potrzebuję ten czujnik ABSu do 166
Mozesz mi wytlumaczyc lub rozrysowac jak to zrobic w jakie piny sie wpiac aby miec dzwiek z dvd w dsp ?
i jakie kupic piny do kostek do podlaczenia dvd do icsa
Na temat dvd masz temat w dziale 166. A żeby dźwięk był w dsp to musisz sobie zrobić przełącznik ścieżek audio na pinach ICSa P20. Narysowane na schemacie na stronie 18
Przeglądałem sobie dzisiaj twój temacik z nawigacją w desce , fajnie ci to wyszło Jak tylko zakupię Alfettę , to też sobie tak zrobię , tylko z większym ekranem i na Androidzie , akurat wala mi się raspberry gdzieś w szafce to sobie go wykorzystam
Większy niż 5" nie wejdzie. Chyba że poharatasz deskę rozdzielczą w środku. Niby 7" na powierzchni schowka się mieści ale w rzeczywistości to nie jedyny problem
Alfa sporo sobie postała.... Najpierw problem z wydechem (pracuję nad tym) potem reklamacja opon, potem jeszcze parę pierdół. Między innymi upier....łem lusterko.... A potem jeszcze renowacja felg, potem jeszcze coś mi do głowy wpadło
No i tak na prawdę od początku roku prawie wcale nie jeździ a od końca lutego w ogóle stoi na kołkach.... na dodatek lada dzień zlot a ja oczywiście jak zwykle "cały rok" chcę nadrobić w tydzień. Dlatego dłuuuuuga lista prac została okrojona do tego co już rozgrzebałem i jest niezbędne.
Na chwilę obecną prace wyglądają tak. Auto rozbebeszone a na tarczach już rdza na dobre zagościła Na dniach będę to składał żeby jako tako jeździło :sarcastic:
I udało się ogarnąć parę rzeczy. Dół zrobiony w kolorze nadwozia i zaciski przód/tył tak samo.
Odnowiłem też felgi i coś mnie kuwa tknęło na zmianę koloru. Chciałem zrobić grafitowy mat. No i zrobiłem. Tylko że to ołówkowy grafit czyli kuwa wyszedł prawie czarny mat.... Nie wiem, na wzorniku tak jakoś fajnie to wyglądało a na aucie nie..... Wkurzyłem się bo robiłem to na ostatnią chwilę i już nie zdążę ich przemalować..... i już nie chodzi o robotę tylko o czas....
lepiej czarne niz szare, jak chciales szare to trzeba bylo srebrnych nie myc i by wygladaly jak szare kompletnie nie rozumiem tej fascynacji szarymi felgami. za to czarne ok, chociaz uwazam ze do czerwonego bardziej pasuje czarny polysk wtedy jest miazga
Nie chciałem połysku. Na pewno mat musi być. Ja chciałem żeby mi wyszedł taki grafit jak np na toora z TI. A teraz niby widać z bliska że to grafit ale taki ołówkowy. No kurde czarne wyszło.... Najgorsze jest to że jak nie pomaluję to nie zobaczę efektu. A przed zlotem nie zdążę już przemalować ich.
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.