MP3 do ICS - prosty Line in, AUX

• Autor wątku Autor wątku Omarek86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Byłem dziś przetestować MP3 i... :

Podsumowując działa w mojej 166, zapamiętuje ostatni utwór po wyłączeniu radia. Ja osobiście jestem zainteresowany, fajnie jak by znalazło się klika osób aby mieć lepszą cenę.

Są chętni?

Ostatnia edycja:
Warto by pyknac nowy temat bo tak to niewiele osob zajrzy.

Ja jestem chetny numer uno :P

W 166 na pewno nie. Jedyny sposób na aux-in realizowany jest poprzez kasete i wlutowanie sie w 'nią'.

@maestro dzięki.

Wlutowałem się w tego kaseciaka, tak jak na załączonym jotpegu. I wygląda to tak, że jedna strona gra wokal i bas, druga gra jakieś tam instrumenty i powstaje szczerze fajne stereo, nawet można powiedzieć, że dźwięk jest przestrzenny a nie mam DSP :d w każdym razie nie jest to naturalne, kiedy odłączam uziemienie ale nie na ics'ie tylko we wtyczce, to gra normalnie, tylko, że moc dźwięku spada i nie jest tak wyraźnie. Co mogę z tym fantem zrobić ?

Untitled.jpg

Ale musisz sobie wlutować na płycie wejście żeby mieć gdzie to wtyknąć :)

Dzisiaj wlutowalem sobie wyjscie i lipa. prawa strona gra ok, a lewa tak jakby tylko wybrane pasmo, o wiele ciszej, macie pomysly co poszlo nie tak?

Na kasecie to samo? Pewnie tak jak u mnie końcówka mocy skończyła żywot - wymiana ICSa. A jeżeli kaseciak gra dobrze to po prostu spitoliłeś lutowanie.

faktycznie jeden kabel sie odlutowal przy skladaniu, dzieki za pomoc

Cześć. W ten weekend chcę sobie wyprowadzić aux z ICS. W temacie niestety nie za bardzo są czytelne zdjęcia, gdzie przylutować L/P kabelek. W związku z tym mam prośbę, czy ktoś z Was ma schemat lub bardziej dokładne zdjęcie płytki z przylutowanymi kabelkami i może je wstawić do tematu? Z góry dzięki za pomoc.

Na alfaowner masz już baaaardzo czytelne zdjęcie.

To "wyjście" AUX jest ok.Wszystko działa idealnie.Nie odginałem blaszki tylko rozebrałem starą kasętę i wyciągnąłem z niej bebechy.Jest włożona cały czas.Przełączam tylko na panelu z "CC" na "FM" lub odwrotnie.Do podłączenia wykorzystałem kabel ze starych słuchawek.Całkowity czas pracy z wymontowaniem oraz poskładaniem ok. 1 godz.

Ostatnia edycja:
I ja z czystym sumieniem polecić mogę to rozwiązanie. Pracy w okolicach 1h (jeśli potrafi się sprawnie wyciągnąć ICS). Ważne by nie przesadzać z mocą sygnału ze źródła mp3, a regulować głośnością z poziomu wzmacniacza samochodu - zbyt mocny sygnał wej. powoduje przesterowanie.
btw. wtyczka wypuszczona w popielniczce :).

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót