Maciek-156
Aktywny
- Auto
- AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jak jest spalony elektromagnes to EGR pewnie całkowicie zamknięty, więc czemu się dziwisz że pięknie chodzi
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak jest spalony elektromagnes to EGR pewnie całkowicie zamknięty, więc czemu się dziwisz że pięknie chodzi
A czy nie jest tak, że w sytuacji kiedy elektrormagnes jest spalony gorzej chodzi samochód.?
Moja "włoszka" w tej chwili chodzi pięknie!
Czy nie ma to wpływu na jazdę?, jakie są objawy zepsutego elktromagnesu?
Też tak myślę, że na postoju powinien pracować(u ojca w 1,6tdci ten siłownik pracuje na postoju). Wydaje mi się ze ten siłownik sterowany jest cisnieniem. Overboost? gdzie ten zawór się znajduje? Czy możliwe jest ze może mam nieszczelność w dolocie i ciśnienie powietrza nie osiaga odpowiedniej wartości by poruszyć tłokiem(ale wówczas powinien dymiec, a nie dymi)? Z tego co wyczytałem to gdy turbina przeładowuje to komputer zgłasza błąd, a jeżeli za słabo spręza to komputer zgłosi awarię?
Dodam ze turbina dość głośno pracuje-może jej żywot się kończy.
... Całe zamieszanie w moim przypadku spowodował wężyk, ale od strony akumulatora podciśnienia. Zapadł się, skutecznie ograniczając przepływ do elektrozaworu sterowania zmienną geometrią...
mam prośbę... mógłbyś nieco bardziej rozwinąć temat, wydaj mi się, że Twój opis pasuje do mojego problemu. Aby się dobrać do tych wężyków i akumulatora trzeba EGR zdejmować?
EGR i zawór overboost to zupełnie coś innego.
.