• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Montaż łopatek

u mnie idealnie te same odległości. Ty miałeś auto po przygodzie, zgadza się? jeśli tak to może ktoś czymś udeżył w manetkę, ale źle zostało poskładane?

u mnie równo- może wygięta jest?

u mnie idealnie te same odległości. Ty miałeś auto po przygodzie, zgadza się? jeśli tak to może ktoś czymś udeżył w manetkę, ale źle zostało poskładane?

No po przygodzie, ale przy kierze nikt nie grzebał..
Zresztą kto wie co komu do głowy przyszło.. muszę kiedyś na spokojnie obejrzeć co tam może być nie tak.

w używce to też nigdy nic nie wiadomo, może ktoś ruchańca zaliczył na przednim siedzeniu i podczas wygibasów manetkom się oberwało, albo ktoś coś przez przypadek wygiął? a może na taśmie w Cassino po prostu już była za 1 minutę przerwa kawowa jak Giuseppe montował manetki akurat w Twojej i się nie postarał. zrzucić kierownicę nie problem, sprawdź co jest nie tak, może trzeba dokręcić wkręt, może coś wyprostować

ja wkładałem same łopatki w Giulii i Stelvio - mocowane na 4 wkręty do przełącznika zespolonego plus osłona dolna kolumny- nie ma potrzeby wymiany całego przełącznika zespolonego. wkręciki z pierwszego marketu - tylko se dopasować.
Zabrzmiało to jakbyś poza instalacja łopatek nie robił nic. Co z softwarem?

aktywacja w MES + proxi

w używce to też nigdy nic nie wiadomo, może ktoś ruchańca zaliczył na przednim siedzeniu i podczas wygibasów manetkom się oberwało, albo ktoś coś przez przypadek wygiął? a może na taśmie w Cassino po prostu już była za 1 minutę przerwa kawowa jak Giuseppe montował manetki akurat w Twojej i się nie postarał. zrzucić kierownicę nie problem, sprawdź co jest nie tak, może trzeba dokręcić wkręt, może coś wyprostować

Hehe dobre :D
Tak na szybko dotykając to jakby łopatka była ok, ale mała różnica w szparach w plastikowej obudowie kierownicy, do tego lewa jakby mocniej odepchnięta miała jakiś luz, więc może faktycznie coś się tam poluzowało? Rozbiorę to się dowiem

jakby ktoś potrzebował retrofit manetek z montażem/uruchomieniem i zrobić inne sprawy to mam manetki. samych nie sprzedaję. kontakt na PW.

mam jeszcze jedne manetki ładne, mogę zrobić retrofit jeśli ktoś chce (nie sprzedaję osobno) + inne retrofity

Zamontowałem łopatki samodzielnie. Nie sądziłem ze umiem :D Ale pytania jeszcze mam. Obudowę dociąłem i jest ok. Ale... Kierownica obciera o obudowę, a dodatkowo nie bardzo mi się spięła. Powinna być na sztywno? I co z kierownicą? Powinno jest ja osadzić możliwie najniżej czy dać trochę luzu od obudowy?
Chce kupić mesa. Co polecicie amatorowi?

Zamontowałem łopatki samodzielnie. Nie sądziłem ze umiem :D Ale pytania jeszcze mam. Obudowę dociąłem i jest ok. Ale... Kierownica obciera o obudowę, a dodatkowo nie bardzo mi się spięła. Powinna być na sztywno? I co z kierownicą? Powinno jest ja osadzić możliwie najniżej czy dać trochę luzu od obudowy?
Obudowa jest inna przy wersji z manetkami. Moim zdaniem niemożliwe jest docięcie standardowej obudowy (u mnie się nie dało i zawsze był problem ocierania kierownicy). Kup Nowa osłonę do wersji z manetkami.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Obudowa jest inna przy wersji z manetkami. Moim zdaniem niemożliwe jest docięcie standardowej obudowy (u mnie się nie dało i zawsze był problem ocierania kierownicy). Kup Nowa osłonę do wersji z manetkami.

Rozni się tylko wycięciem wiec jak sie nie da da sie tylko estetyka nie kazdemu pasuje.

- - - Updated - - -

Walcze z aso z twoim radyjkiem żeby kod zalatwili z koniem sie kopie.

Rozni się tylko wycięciem wiec jak sie nie da da sie tylko estetyka nie kazdemu pasuje.
Nie, dolną część jest inaczej ukształtowana. Wersja z łopatkami ma dodatkowe przetłoczenie, żeby zmieścić manetki. Wiem, bo mam obie

Amortyzatory
Powrót