Moja kochana 156 TURBO !!!! SPRZEDAM !!!!

generalnie to trzeba się zastanowić czym wogóle dla każdego z nas jest marka Alfa Romeo, dla mnie to piękna historia motoryzacji dusza charakter trochę mistyki w pewnym sensie odskocznia od szarej nudnej motoryzacji to włochy ten temperament inaczej mówiąc to "coś" ale to "coś" zanika, zanika z każdym dniem i teraz należy sobie odpowiedzieć czym jest marka Alfa Romeo dzisiaj - tylko historią jeżeli to zaniknie to auta tej marki zejdą do rangi opla vw czy wspomnianej dacii, generalnie nie ma co się oszukiwać dziś pod względem zaawansowania materiałów i technologii alfa jest daleko w tyle marka jest wyśmiewana traktowana jako nadzwyczaj awaryjna a na dodatek w związkach z firmami na myśl o których prawdziwemu alfiście chce się zwyczajnie rzygać.... i teraz do czego dążę my miłośnicy marki nie możemy pozwolić żeby ta historia i dobre imię marki zanikło.... a co to ma do tego tematu niech każdy sobie we własnym zakresie odpowie na to pytanie

zgodze sie z tym ze alfa to kupa histori.Jednak obecnie produkowane modele to juz nie to samo co kiedys...ciezkie klocki,silniki opla czy jeszcze innych marek,jedynie wyglad zostal alfy :cry:

alFA/N napisał:
zgodze sie z tym ze alfa to kupa histori.Jednak obecnie produkowane modele to juz nie to samo co kiedys...ciezkie klocki,silniki opla czy jeszcze innych marek,jedynie wyglad zostal alfy :cry:
Masz słuszną rację , ja bym mocniej napisałe o alfach po 94 roku ale to sobie zostawię na inną okazję . Odnośnie tej zielonej 156 ; fajny projekt , dobrze wykonany mnie się podoba ( kolor nie ) i nieprawda że wszyscy krytykują te auto są też inne zasady i odnośnie posiadania Alfy Romeo tylko nie każdy chce o tym pisać ;|/

alFA/N napisał:
Ale optymistyczne jest to, że nie tylko z Alfą się tak dzieje, a z większością nowoprodukowanych aut.
Teraz w nissanach połowa części jest francuskich, nowe mercedesy mogą tylko pomarzyć o takiej bezawaryjności jak kiedyś, honda nie robi już lekkich, wysokoobrotowych przecinaków, nowe subaru impreza to kompletna profanacja dla fanów tych aut itd...
Teraz auta tworzą księgowi a nie projektanci i nie prowadzi to do niczego dobrego...

Numis napisał:
Teraz auta tworzą księgowi a nie projektanci i nie prowadzi to do niczego dobrego...
z jednej strony jest to zle...auto traci charakter...jednak gdyby mieli robic auta ktorych nikt kupowal nie bedzie=bankrut i koniec definitywnie produkcji alfy :cry:
Wiec chyba lepiej ze jest jak jest niz zeby mialo nie byc alf :wink:

Ja widze to troche inaczej

Nie kazdy kto ma Alfe musi byc jej fanem
Ja kupilem 156 bo mi sie poprostu podobala ale nie czuje sie przez to fanem marki Powiem wiecej nie wiele Alf z przed ery 156 mi sie podoba
Wyjatkami sa tu 33 , 75 , 145

Byc moze robak#21, ma podobne podejscie
Kupil 156 bo mu wpadla w oko Po jakims czasie stwierdzil ze auto mu sie opatrzylo i fajnie bylo by cos zmienic i tak zrobil Koniec kropka

Nie wypisujmy wiec tu takich glupot jak " profanacja " itp itd Alfa a w szczegolnosci 156 to nie klasyczne Ferrari czy Maserati To nie jakis zabytkowy oldtimer Obecne Alfy to auta takie same jak inne Pod wzgledem technicznym w zasadzie niczym nie przoduja Zostala juz tylko stylizacja i historia :(
Dlatego prosze skonczmy juz z tym wywyzszaniem AR nad wszystkie inne auta i nie czynmy z niej swietosci

Pewnie znow ktos poczuje sie urazony moim wywodem dlatego z gory przepraszam

robak#21,
Ta bella przedstawia inne spojrzenie na AR 156. Być indywidualistą w dzisiejszych czasach ciężka sprawa. Ale bella oryginalna i mająca ciekawe osiągi po modyfikacjach ;)

Szef napisał:

Ja kupilem 156 bo mi sie poprostu podobala ale nie czuje sie przez to fanem marki Powiem wiedzej nie wiele Alf z przed ery 156 mi sie podoba

Kupil 156 bo mu wpadla w oko Po jakims czasie stwierdzil ze auto mu sie opatrzylo i fajnie bylo by cos zmienic i tak zrobil Koniec kropka

Nie wypisujmy wiec tu takich glupot jak " profanacja " itp itd Alfa a w szczegolnosci 156 to nie klasyczne Ferrari czy Maserati To nie jakis zabytkowy oldtimer Obecne Alfy to auta takie same jak inne Pod wzgledem technicznym w zasadzie niczym nie przoduja Zostala juz tylko stylizacja i historia :(
Dlatego prosze skonczmy juz z tym wywyzszaniem AR nad wszystkie inne auta i nie czynmy z niej swietosci

generalnie tak ale wystawiając swoje autko w tej galerii i na forum MIŁOŚNIKÓW MARKI czy tak jak wyżej forum internetowym ALFISTÓW można się było tego spodziewać ...
to w pewnym sensie jak wsadzić kij w mrowisko - ale nie do końca bo niektórzy krytykują za obiekt inni za stan nikt nie neguje np jakości wykonania zmian czy zer na kwitku za wykonaną usługę... bo to pewnym sensie można podziwiać że ktoś włożył tyle siana w autko powiedzmy poświęcenia a autko rzecz ulotna :) generalnie zdania są podzielone.... i o to chodzi ...

Szef napisał:

Ja kupilem 156 bo mi sie poprostu podobala ale nie czuje sie przez to fanem marki Powiem wiedzej nie wiele Alf z przed ery 156 mi sie podoba

No i własnie o to chodzi dokładnie ,dzieki Szef za normalne ludzkie podejscie do tematu
pozdrawiam

osobiscie mam mieszane uczucia co do zderzaka, na jednym zdjeciu wyglada ok na drugim srednio. Ogolnie autko ladne.
Chociaz ja bym wybral inny kolor, ciemna wisnia itp itd

Dziwi mnie podejscie niektorych osob ze wydal tyle kasy na to czy nato. Ma kase to wydaje.

A porownywanie wiesniacko zrobionej calibry do tej alfy to troche porazka.
Naprawde chyba nie widzieliscie niektorzi wiesniackiej calibry :D :D :D :D

Zreszta kiedys alfe tez widzialem okropnie zrobiona , wielki parapet z tylu, ogromne zderzaki a do tego jakies kolka z wozka tescowego :D :D

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)

robak#21 napisał:
nie starczyło $$$ :wink: hehe
A to tylko na maske Ci starczyło ?! hehehe
Auto na pewno inne od wszystkich czy się podoba czy nie kwestia gustu... jak dla mnie hmmm.... no zdecydowanie inny styl propaguje ale co by nie bylo wielkie gratki za wkład pracy no i silniczek w końcu taki jak mój... no prawie taki heheh

robak#21 napisał:
Auto na pewno inne od wszystkich czy się podoba czy nie kwestia gustu... jak dla mnie hmmm.... no zdecydowanie inny styl propaguje ale co by nie bylo wielkie gratki za wkład pracy no i silniczek w końcu taki jak mój... no prawie taki heheh

robak#21 napisał:

Chyba kolega zbiera dalek kase :D :D :D bo uzywane opony 4 sprzedaje za 900zl jak jedna nowa kosztuje 234zl :D :D :D Nie zebym sie czepial ale optymista dobry z Ciebie

A autko wmiare kolor taki se

Tym razem postaram sie byc spokojny i posluze sie cytatem z Testosteronu-PANOWIE PRZECIEZ TO MASAKRA JEST JAKAS-ale to oczywiscie wedlug mojego gustu a o gustach sie nie dyskutuje.Nie podoba mi sie nic i upieral sie bede ze zmiany stylistyczne w ALFIE to bardzo sliski i niebezpieczny temat tylko dla orlów bym powiedzial.BO ALFA JEST PIEKNA BEZ OPERACJI PLASTYCZNYCH-wedlug mnie-prawda ze grzecznie.POZDRAWIAM

Tym razem postaram sie byc spokojny i posluze sie cytatem z Testosteronu-PANOWIE PRZECIEZ TO MASAKRA JEST JAKAS-ale to oczywiscie wedlug mojego gustu a o gustach sie nie dyskutuje.Nie podoba mi sie nic i upieral sie bede ze zmiany stylistyczne w ALFIE to bardzo sliski i niebezpieczny temat tylko dla orlów bym powiedzial.BO ALFA JEST PIEKNA BEZ OPERACJI PLASTYCZNYCH-wedlug mnie-prawda ze grzecznie.POZDRAWIAM

Tacka napisał:

widze ze masz zachwiane poczucie estetyki i to nie 1st raz rozumiem ze moze sie nie podobac, normalne ale żeby od razu masakra :?: :!: ;// podaje ci linka żebyś mógł sobie sprostowac definicje słowa masakra
:arrow: http://img86.imageshack.us/my.php?image=masakraal2.jpg to jest MASAKRA :!:

oczywiscie pozdrawiam i dizekuje za opinie

Amortyzatory
Powrót