• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja kochana 156 TURBO !!!! SPRZEDAM !!!!

robak#21

Nowy
Auto
coś tam wrzeszczy...
Te auto było chyba na tym forum i bardzo było skrytykowane dla mnie bomba ale lepszy byłby kolor rosso bardziej alfoski szkoda że to tylko silnik 1.6

według mnie bardzo ciekawa propozycja do działu "alfa romeo tuning:mi sie podoba,a szczególnie fela.pozdro

Lakier suuper i bardzo fajny pomysl z maska w innym kolorze. Jedyne co mi sie nie podoba to ten przedni zderzak - jakos mi nie pasuje - ale ogolnie uwazam ze fajne auto i na pewno nie zepsute tuningeim.

pozdrawiam

75andrew155 napisał:
szkoda że to tylko silnik 1.6
ale az 176 KM i 234 Nm Mysle ze to juz wystarczy :)

Moj kolega ma turbo w Megane 1.4 16v 130 KM 170Nm od Grabowskiego

Co do auta
Jako ze mamy okres przed swiateczny to od razu skojarzyła mi sie z babeczka :) To chyba przez ten kolor

A teraz na powaznie
Mi bardziej odpowiadala by w ognistej czerwieni bez tego przedniego zderzaka i bialych tylnich lamp ale i tak jest fajnie

Ode mnie 5 gwiazdek :)

Kiedyś była czerwona, o ile dobrze pamiętam z www.alfa156.pl
Teraz wygląda znacznie ciekawiej, przede wszystkim lepsze koła, lakier, którego chyba nie odnajdziemy na żadnej innej 156, no i turbo.
Jest całkiem OK, z tą tylko różnicą, że w moim przekonaniu ze zderzakiem ala GTA wyglądała by po prostu genialnie.

Szef napisał:
Moj kolega ma turbo w Megane 1.4 16v 130 KM 170Nm od Grabowskiego

Eeeee, to słabiutko :P Co powiesz na 182 KM przy 10200 Obr/min. i 178 NM przy 7000 Obr/min NA z silnika 1.3 :P ale to na marginesie.

A co do Alfy to gratulacje projektu jeśli chodzi o motorek. Co do wyglądu to o gustach i guścikach nie dyskutujemy :)

Pozdrawiam gorąco i życzę powodzenia w następnych modach.

Mój kuzynek ma taki sam kolor na swojej 145 bardzo sliczny lakierek....
tylko jak mu ostatnio dobierari lakier to spiepszyli kolr..i jest ciemniejszy...
Ogólnie 156 bardzo ślicnie się prezentuje..nio tylko ten przedni zderzaczek jakos mi nie podchodzi....

Pozdrawaim

Na + są felgi, zawieszenie, lampy i hamulce.
Reszta to wg mnie paranoja, szczególnie w okolicach lakieru...
Taki remizowy styl...
Sensu uturbiania silnika 1.6 też kompletnie nie widzę, nie warto było zrobić swapa na 2.5 albo 3.0 v6?

I nie jestem wcale antyfanem tuningu, wręcz przeciwnie.
Tu jest przykład świetnego tuningu 156: http://www.forum.alfaholicy.org/topics17/moja-156-25-v6-vt2311,60.htm

Diabeł tkwi w szczegółach, a nie w ogromnej ilości krzykliwych elementów...

Ile kosztuje turbina razem z montarzem do 1.8 i jaką da moc jeśli ktos wie?????

Witam, widzialem Twoje auto w serwisie przy sklepie Billa w Chorzowie i ostatnio pod AKS (stalismy chyba nawet w jednej kolejce do kasy :D ). Nie lubie tuningu, ale autko rzuca sie w oczy.

Pozdrawiam

Czy ja wiem czy nie ma sensu. W końcu 170km, to zdecydowanie lepiej niż 120km, a wkładanie V6, nie kończy się tylko na silniku,zdecydowanie więcej jest przy tym rozgrzebywania samochodu.

Zajebisty samochodzik, każdy kto się czepia nie ma dość odwagi żeby wyłożyć tyle kwitu na swoją belle i tylko zazdrości... takie jest moje zdanie, autko na 6+

szamacz napisał:
[cenzura - zajefajny] samochodzik, każdy kto się czepia albo nie ma dość odwagi żeby wyłożyć tyle kwitu na swoją belle i tylko zazdrości... takie jest moje zdanie, autko na 6+
Jak to miało być do mnie to nie zazdroszczę itp. Moje auto możesz zobaczyć również w tym dziale...
A auto wygląda teraz jak jakaś calibra a nie 156 i tyle.

szamacz napisał:
każdy kto się czepia albo nie ma dość odwagi żeby wyłożyć tyle kwitu na swoją belle i tylko zazdrości...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót