[Giulietta] Moja Blondyna QV

Jak będą śniegi to przyjadę 146 więc wtedy może 145
Jak będzie względnie sucho albo bez soli na drogach to będę GT na letnim setupie = Julka?

To piątek czy poniedziałek i jaka godzina?

Podoba mi się klucz doboru aut :P

Czy piątek czy poniedziałek to jeszcze do ustalenia. Na pewno w obu przypadkach po godz. 16.
Ale patrząc na wstecz na nasze spotkania to biorę każdy termin byle tylko się udało :D
Jak Ci pasuje Arturze.

Nie, te nie ;) Muszą być z mniej lub bardziej owalnymi otworami ;P

Ostatnia edycja:
Jak będą śniegi to przyjadę 146 więc wtedy może 145
Jak będzie względnie sucho albo bez soli na drogach to będę GT na letnim setupie = Julka?

To piątek czy poniedziałek i jaka godzina?

Podoba mi się klucz doboru aut :P

Czy piątek czy poniedziałek to jeszcze do ustalenia. Na pewno w obu przypadkach po godz. 16.
Ale patrząc na wstecz na nasze spotkania to biorę każdy termin byle tylko się udało :D
Jak Ci pasuje Arturze.

Nie, te nie ;) Muszą być z mniej lub bardziej owalnymi otworami ;P

Ostatnia edycja:
Jak po 16 to w takim razie piątek:) I może przy okazji jaka Pizza? :eating:

OKi :) No to proponuję Plac Orła Białego.

OK:) Przeniosę dyskusję na zachodniopomorski wątek bo trochę mi się pozmieniało... :P

Fanty już na miejscu :)
DSC_3769.jpgDSC_3770.jpg
Pomimo przedświątecznej gorączki ASO szybko przyjęło moją blondi i rozwiązało zgłoszone "tematy".

A oto winowajca ostatniej "akcji" z ucieczką płynu chłodniczego.
DSC_3772.jpg
Odpowietrznik. Nie mam 100% pewności, ale wydaje mi się, że został uszkodzony podczas poprzedniej wymiany płynu (plastik to plastik) czego efektem był wyciek.

W międzyczasie, Blondi przejechała 113kkm.
DSC_3766.jpg

Sonda, szyba, płyn, a wczoraj podczas świątecznych porządków przy autku zauważyłem pękniętą przednią dolną osłonę silnika. Mało tego padło zwijanie rolet przeciwsłonecznych w szklanym dachu. Co ciekawe w obu roletach z lewej strony. Problem już rozpoznałem - puściła taśma klejąca łącząca rolki z elastyczną tasiemką trzymającą osłonę. O ile w części otwieranej powinienem sobie poradzić z ponownym montażem, to przy części zamkniętej nie mam pojęcia jak to zrobić :(

Ale taki widoczek z rana powoduje, że nawet poniedziałki są lepsze :D
DSC_3767.jpg

Ostatnia edycja:
Te odpowietrzniki są zrobione z plasteliny ;) pewnie mechanik podczas odpowietrzania za mocno dokręcił i urwał górną część odpowietrznika i przez gwint zaczeło się sączyć.
Ja doraźnie wkręciłem śrubkę metalową z podkładką a potem podczas przeglądu wymienili mi sam odpowietrznik - nie ma sensu wymieniać całego wężyka.

Tak pewnie było :( Szkoda, że nie wiedziałem, że można dostać sam odpowietrznik :( EPER podaje cały przewód. Na szczęście przewód dostałem w duuuużo mniejszych pieniądzach niż cena w ASO.

no nie można dostać odpowietrznika samego. Ja płaciłem w ASO za przewód kilkadziesiąt PLN.

Z tego wszystkiego zapomniałem się pochwalić fotkami ze świątecznego mycia i pucowania Blondyny. Efektem za długo się nie cieszyłem - w nocy spadł deszcz :P

DSC_3786.jpgDSC_37970001.jpgDSC_3799.jpg

Rolet panoramy nie naprawiłem - taka pierdoła a tak skutecznie potrafi popsuć humor :|

I to jest felga jaką bym widział również u siebie ;)

PS. taki mały offtop ktoś mi wytłumaczy dlaczego moja QV nie ma takiego fajnego dyfuzora jak u kolegi ??? Były różne wersje ?
Ja mam zderzak taki jak tu: http://auto-database.com/images/cars-alfa-romeo-giulietta-940-2012-312253.jpg.html (brak dyfuzora, tylko czarny plastik pomiędzy rurami jest płaski). Ostatnio parkowałem niedaleko Julki QV Line i posiadała zderzak z dyfuzorem, w QV uważam że powinien być w standardzie :)

Ostatnia edycja:
taki mały offtop ktoś mi wytłumaczy dlaczego moja QV nie ma takiego fajnego dyfuzora jak u kolegi ??? Były różne wersje ?

Standardowo wersje QV miały ten gładki plastik. Ten z żebrowaniem "dyfuzor" należał do ekstra płatnych ori akcesoriów do Giulietty. Ale zgadzam się z Tobą, w QV powinien być standardowo montowany :) aby trochę odróżnić tą wersję od pozostałych.

Mam jednak mieszane uczucia co do raczej stonowanego wyglądu gulietty (nawet qv) i opon z wyróżniającymi się napisami.
:) masz do tego pełne prawo. Ale fakt, Giulietta nie ma tak agresywnego wyglądu jak 159, mimo to bardzo mi się podoba :D Tak samo jak napisy na oponach. Tu opinie zawsze były podzielone.... ;)

Amortyzatory
Powrót