[Giulietta] Moja Blondyna QV

Ups, pomyłka, w grudniu było 110kkm, błąd pisarski ☺️

Sonda już zamówiona, koszt w aso 520pln, ale zdecydowałem się na Boscha (polecanego przez szefa aso) za 320pln. Po dokładniejszej diagnozie okazało się, że padła grzałka sondy czyli mniejsze zło. No ale check się świeci i trzeba wymienić!!

Jakby problemów było mało to Blondi dostała kamyczkiem w przednią szybę. Z początku nic nie było widać, ale po kilku kilometrach pojawiło się pęknięcie biegnące od dolnej krawędzi do góry. Wymiana szyby :( Udało mi się zakupić oryginał za 500pln.
DSC_3748.jpg

Trafiła mi się niezła kumulacja……

Ostatnia edycja:
Co zrobisz - pech. To moja pierwsza i mam nadzieję, że ostatnia załatwiona w ten sposób szyba. Czujniki są, deszczu i zmierzchu.

Ostatnia edycja:
Słabo z tą szybą. Da się ją wymienić bez uszkodzenia czujników?

Z tego co się orientuję to nie powinno być problemu. W Grande Punto też miałem czujnik i szybę wymieniłem bezproblemowo. Jutro jadę do Pana Leszka, założy szybę i przednią dokładkę zendera.

A to gitara, choć tyle dobrego.
Kurcze, kiedyś trzeba się spotkać. Za każdym razem sobie to powtarzam jak jestem w Szczecinie ale jakoś nie mogę się ogarnąć. A ostatnio był taki ładny weekend, ach...

Doblo pech to jest wymiana w ciągu 3 lat, 3 razy szybę czołową w fordzie smax, która kosztuje w ASO 7tys... :)
Na szczęście robiłem z auto casco bo bym przekroczył wartość samochodu...

Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka

[MENTION=75561]Adam100[/MENTION] Ty to miałeś super hiper pecha ??????

- - - Updated - - -
[MENTION=75561]Adam100[/MENTION] Ty to miałeś super hiper pecha

No tak to jest... Duża szyba, trasa to lecą kamienie.... Koleś w ASO już się śmiał jak za trzecim razem pojechałem... Ale mówi że w smaxach to norma... :)

Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka

Będę w ten weekend ale tylko przejazdem :P Jadę na południe odebrać GT ze SPA ;D

Dzisiaj rano Blondi została odebrana od Pana Leszka po montażu nowej szyby oraz malowaniu i założeniu dokładki przedniego zderzaka.
Potem szybko na mycie i sprzątanie bo popołudniu szykował się spocik szczecińskich alfaholików.

A na spocie Blondyna odwaliła mi numer - na oczach wszystkich się posikała......

DSC_3770.jpgDSC_3769.jpg

Na pierwszy rzut oka wyglądało na problem z pompą wody :( ale po dokładniejszych oględzinach znaleźliśmy źródło wycieku.

To "przewód giętki" od termostatu oznaczony 1 na poniższej grafice:

giulietta.JPG

W miejscu zaznaczonym strzałką jest takie kółko, ni to śrubka (odpowietrznik, czy coś?), która po prostu pękła i płyn tamtędy ochoczo się wydostawał.

Dzięki pomocy kolegi [MENTION=12420]drift-r[/MENTION] udało się nam prowizorycznie tym co mieliśmy pod ręką załatać przeciek.

DSC_3772.jpg

Opaski i to żółte to nasze dzieło :P

Przewód już zamówiony, jak tylko dojdzie to razem z sondą lambda zostaną zamontowane.

Ostatnia edycja:
Nice! :cool: I te zimowe telefony, są cool! Jeszcze ich nie widziałem na żywo i chyba w tym sezonie nie zobaczę :P

Nice! :cool: I te zimowe telefony, są cool! Jeszcze ich nie widziałem na żywo i chyba w tym sezonie nie zobaczę :P

No ja coraz mniej jestem przekonany do tych felg..... Bardziej podobają mi się 17" z wersji sprint. Albo... letnie 18" na zimę, a na lato 19" z Giulii :P

Letnie kapcie chciałem zakładać w tym tygodniu ale w związku z "przygodami" założę pewnie po świętach. Więc masz jeszcze szansę :P

Odnosząc się do Twojego wpisu w moim temacie rzeczywiście siostra :). Dokładka bardzo fajnie spasowała.

No ja coraz mniej jestem przekonany do tych felg..... Bardziej podobają mi się 17" z wersji sprint. Albo... letnie 18" na zimę, a na lato 19" z Giulii :P

Letnie kapcie chciałem zakładać w tym tygodniu ale w związku z "przygodami" założę pewnie po świętach. Więc masz jeszcze szansę :P

Heh, neverending story z tymi felgami. Co Ty od nich chcesz? :P
To może jakiś mini spocik w piątek przed świętami albo lany poniedziałek jak będzie ładna pogoda? :D

To może jakiś mini spocik w piątek przed świętami albo lany poniedziałek jak będzie ładna pogoda?

Jestem jak najbardziej za :) Tylko dwie sprawy:
Czy mam przyjechać? :P (o ile będę miał wybór)
Na pogodę raczej bym nie liczył :|

Czy mam przyjechać? :P (o ile będę miał wybór)
Na pogodę raczej bym nie liczył :|

Heh! :D Nie ma to jak problemy dnia codziennego :cool:

Jak będą śniegi to przyjadę 146 więc wtedy może 145
Jak będzie względnie sucho albo bez soli na drogach to będę GT na letnim setupie = Julka?

To piątek czy poniedziałek i jaka godzina? :D

polecam takie20180325_163557.jpg

Amortyzatory
Powrót