[Giulietta] Moja Blondyna QV

Ten gruby biały to oryginalny z linii akcesoriów AR.
A metalowy został zakupiony w http://shop.alfisti.net/

Ten oryginał AR nawet nie umywa się pod względem jakości do tego metalowego.
Więc jeśli się zastanawiasz, który wybrać to powiem Ci, że wybór jest jeden :)

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak u Was, ale u mnie w pracy jest już styczeń :D
_20171218_085518.jpg

Ostatnio na licznik wskoczyła kolejna okrągła cyferka.
DSC_3422.jpg

A w związku z tym Blondi dostała nowe:
- olej Selenia Sport Power i filtr UFI
- filtr powietrza
- płyn chłodniczy Paraflu
- płyn hamulcowy Tutela

Klasa bella prezenci sie ciekawie , ja bieli nie lubie ale twoja giulietta mniam :)

Kolega rżnie drzewa ? czy handluje stihlami ?

Z tego co mi wiadomo to drzewa się ścina, rżnie się deski na tartaku :P
A kalendarz jak kalendarz - dostałem. I pomimo równie ciekawej tematyki to AR musi być na TOP-ie :D

Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są auta spod znaku vaga, ewentualnie bmw lub mercedes, nawet 20-letnie :D Alfa wiadomo jakie emocje i skojarzenia budzi wśród "znawców" motoryzacji ;)
Zapomniałem pogratulować autka - bardzo fajne, podobne do mojego. Podobają mi się te felgi "telefony", sam myślałem o takich na lato, tylko żeby je w czarny mat walnąć lub grafit. No i te nieszczęsne chlapacze; o ile z tylu są zbędne, o tyle na przód coś bym sam z chęcią założył, tylko czy do wersji z progami plastikowymi są jakieś dedykowane, raczej wątpię.

Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są auta spod znaku vaga, ewentualnie bmw lub mercedes, nawet 20-letnie :D Alfa wiadomo jakie emocje i skojarzenia budzi wśród "znawców" motoryzacji ;)
Zapomniałem pogratulować autka - bardzo fajne, podobne do mojego. Podobają mi się te felgi "telefony", sam myślałem o takich na lato, tylko żeby je w czarny mat walnąć lub grafit. No i te nieszczęsne chlapacze; o ile z tylu są zbędne, o tyle na przód coś bym sam z chęcią założył, tylko czy do wersji z progami plastikowymi są jakieś dedykowane, raczej wątpię.

"W przeciwieństwie do bezpiecznej przystani jaką są fora fanów Alfa Romeo, ludzie w prawdziwym świecie powiedzą, że kupiłeś zły samochód. Dlatego musisz być w stanie bronić swojej decyzji o zakupie włoskiego auta zamiast bardziej sensownego i racjonalnego niemieckiej lub japońskiej marki. Jest to szczególnie trudne przed kimś dla kogo samochód jest tylko rzeczą użytkową. Tacy są najgorsi!!!. Będą uważać takie czynniki, jak cena, oszczędność paliwa i niezawodność jako absolutna, a wszelkie argumenty dotyczące pasji, emocji i piękna będą uważać za nieważne. To przegrana bitwa. Ale nie musisz się bać, bo w głębi duszy wiesz, że dokonałeś właściwego wyboru i nie musisz się tłumaczyć niewykształconym tego świata. Wybacz im, bo oni nie wiedzą....." KT

Ostatnio udało mi się trafić w śmiesznych pieniądzach ori dokładkę Zendera do przedniego zderzaka.
0a61157447299e08f7df1a7fd9dd.jpg
Jakoś nigdy nie byłem jej zwolennikiem ale jak mawiają CCC - cena czyni cuda. O samej modyfikacji przedniego zderzaka myślałem już od dawna, niestety dokładek, nakładek itp. do julek jest jak na lekarstwo. Najbardziej odpowiadał mi zestaw Noviteca, ale jest on "dość" drogi.
5384_0.jpg5384_2.jpg

Ostatnio zacząłem myśleć o zderzaku z julek po ostatnim liftingu i tak trafiłem na w/w zenderka :)
W oryginalnej wersji czyli niepomalowanej szału nie robi, szczególnie na białym.
web-Promotec-2013_12.jpg

Ale jak się go pomaluje pod kolor to zaczyna wyglądać :)
RPM-TV-Ep358-Pics_05-700x467.jpgIMG_9431.jpg1.jpg

Zastanawiam się jeszcze czy nie fajnie było by wyciąć w nim otwory (tych zagłębieniach) i wstawić siatkę (ew. pomalować je na czarno). Efekt miałby być coś na kształt tego.
5233_0.jpg5233_1.jpg

Tylko proszę nie rzucajcie od razu gromami, że to druciarstwo i takie tam, bo to jest tylko luźny pomysł i niekoniecznie musi być trafiony. Chodzi o opinię.

Jest jeszcze pomysł oklejenia/pomalowania na czarny połysk plastikowych listew chroniących prowadnice dachu. Aby kolorystycznie się zgrywały z resztą. Podobno folia słabo trzyma na plastiku, szczególnie lekko chropowatym. Z drugiej strony farba pewnie będzie się łuszczyć :| Ma ktoś doświadczenia w tym temacie??

Ze strony mechanicznej powoli dojrzałem już do założenia DP i zrobienia programu. Obecnie jestem na etapie rozpoznania rynku DP do julek, bo montaż i soft jak dla mnie robi się tylko pod jednym adresem.

A pod choinką znalazłem taki oto prezent:
26030836_1928251293871691_40552707_n.jpgDSC_3584.jpg

Na koniec kilka fotek z sylwestrowego wyjazdu do mekki motoryzacji:
_20180103_124618.jpgDSC05394.jpgDSC05410.jpgDSC05406.jpgDSC_3527.jpgDSC_3502.jpgDSC_3529.jpgDSC_3522.jpgDSC05371.jpgDSC05376.jpgDSC_3511.jpgDSC05419.jpgDSC05403.jpgDSC05471.jpgDSC05449.jpg

I jeszcze kilka z wcześniejszego wyjazdu do Classic Remise w Berlinie:
DSC_0001_BURST20171126150800051.jpgDSC_3345.jpgDSC_3367.jpgDSC_3369.jpgDSC_3359.jpgDSC_3351.jpgDSC_3349.jpg

Ostatnia edycja:
Kupiłeś tę dokładkę bo ja jej nie kupiłem :)
Leżała chyba z 3 tygodnie. Zastanawiałem się nad zenderem przód i tył ale tej z przodu nie będę wymieniał właśnie ze względu na kolor i nie bardzo niepomalowana komponuje się z białą Julką.

Ja poluję na tył teraz :)
Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka

Dokładka będzie fajna jak pomalujesz w kolor ale nie rób dziur. Bo z siatexem to chyba będzie słabo...

P.S. Przydatny świąteczny gadżet:)

P.S.2 Zajefajny sylwester! :D

he he, kto pierwszy ten lepszy ;)

nie bardzo niepomalowana komponuje się z białą Julką.

dlatego u mnie będzie pomalowana, tak samo jak dokładki progowe :)

Dzięki Łukaszu za tą zgrabną wizualizację. Wygląda na to, że pomogłeś mi podjąć decyzję. Jednak pomysł z dziurami nie był trafiony.

Ja obserwowałem aukcję ale nie miałem zamiaru kupić bo nie chciałem malować.. :)
Dokładki progowe mam też pomalowane oczywiście...

Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka

Doblo- dokładka wisiała od około 3 miesięcy - źle ją opisał i dlatego mało kto ją widział
te boczne wgłębienia w czarnym kolorze zostawiłbym - oczywiście bez żadnych siateksów ;-)

Na zegarach pojawiły się kolejne okrągłe cyferki :)

DSC_3735.jpgDSC_3737.jpg

Jak widać od ostatniego serwisu (100kkm grudzień) trochę minęło, a kilometrów nie przybyło :)
Prawie całą zimę Blondyna przespała w garażu. W tym czasie dzielnie ją zastępowała niebieska 145.

Niestety wczoraj Blondi postanowiła strzelić focha i wywaliła check engine :(
Padła sonda lambda przed katalizatorem. Niby pierdoła, ale nigdzie nie jest dostępna, a na weekend miałem trochę pojeździć :(

Dobrze, że mam backup cara 145 :D

Jak widać od ostatniego serwisu (100kkm grudzień) trochę minęło, a kilometrów nie przybyło :)
Prawie całą zimę Blondyna przespała w garażu.

Przepraszam, ale nie daje mi to spokoju - 11kkm w trzy miesiące i "kilometrów nie przybyło"? :D
[MENTION=36019]edi[/MENTION]t: Cofnąłem i widzę 110 w grudniu, to jednak nie przybyło. :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót