• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Moja Blondyna QV

Ten wydech to z jakiś akcesoriów jest czy jak? Bo aż mnie dziwi ze taka firma robi coś sportowego. Sprężyny czemu zmieniałeś?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

- wydech końcowy Magneti Marelli SS900R – teraz Blondyna brzmi tak jak powinna. Od razu mogę powiedzieć, że jest to kolejny must have do Julki. Pomimo tego, że całość sprzedawana jest jako „for race use only” wcale nie jest uciążliwa w trasie. Brzmi bajecznie – i tyle powiem.

Zamontowałeś zwykły przelot o standardowej średnicy i musiał mieć logo? Całkowity przelot z nierdzewki od kolektora z DP do Julki w np takim GP Performance kosztuje 1700 z własnymi końcówkami ale to już drze się niemiłosiernie. U ciebie może jest znośnie bo nie wywaliłeś środkowego (wystarczy wymienić na rure z diesla 2.0)

- sprężyny Novitec – wg mnie zwiększył się komfort i pewność prowadzenia w porównaniu do H&R, niestety autko stoi troszkę wyżej niż poprzednio. I to boli. Trochę kilometrów już zrobiłem więc już bardziej nie siądzie :/

bardzo dziwne, w końcu Noviteci oferują największe obniżenie z dostępnych sprężyn i największą twardość

- wyświetlacz zyskał nową szatę graficzną

nie bałeś się że zainstalujesz sobie jakiegoś syfa? do mnie jakoś plik zamieszczony na youtubie nie przemawiał

Ja także [emoji23][emoji23] tak czy siak- fajne :D

J7 2016

Ten wydech to z jakiś akcesoriów jest czy jak? Bo aż mnie dziwi ze taka firma robi coś sportowego. Sprężyny czemu zmieniałeś?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

MM robi dużo ciekawych rzeczy do aut. Aż można się zdziwić :P

A sprężyny wymieniłem bo:

http://www.forum.alfaholicy.org/ham...lietta_obnizone_zawieszenie_co_wybrac_-2.html

- - - Updated - - -

A do radia wrzuciłeś jakąś aktualizację?

to tylko podmienione grafiki

I minęły dwa latka!!

AR24.jpg

Ciężko tu napisać coś nowego, ci, którzy czasami tu zaglądają wiedzą, że do tego auta podchodzę bardzo osobiście i z dużym uczuciem. W tej kwestii nadal się nic nie zmieniło 
Blondyna dalej sprawia, że czuję się wyjątkowo, niezależnie do tego czy siedzę za jej kierownicą czy podziwiam ją stojącą na parkingu. Zaraz ktoś powie przecież to zwykły kompakt, a nie V6, V8 czy jakieś RWD. Tak, to kompakt, ale piękny kompakt!! Dla mnie w pierwszej kolejności liczy się wygląd, zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz. A na tym polu Giulietta pomimo sporego stażu na rynku i praktycznie braku zmian bije inne kompakty na głowę. To jest ważniejsze od praktyczności golfa, od prowadzenia BMW, od bajerów w audi, od prestiżu mercedesa czy niezawodności toyoty (ta jest na drugim miejscu. Niezawodność, nie toyota :P ).

AR27.jpg

Przez te dwa lata przejechaliśmy trochę ponad 40kkm, przeżyliśmy dwa zamachy na jej sexy tyłek, przez wtryski przelało się ponad 3600 litrów paliwa, a na części/bajery i ich wymianę wydałem tyle, że spokojnie starczyło by na jeszcze jedną całkiem przyzwoitą jukę. Bardzo o nią dbam 

AR17.jpg

A i jeszcze awarie w ciągu tych dwóch lat:
- przetarła się wiązka w klapie bagażnika (standard w Giuliettach)
- łożyska tylnych kół (ale to się zużywa)
- łuszczący się panel szklanego dachu (też standard w julkach z tym bajerem)

AR33.jpg

Jeśli chodzi o stronę wizualną i mechaniczną to (prawie) udało mi się zrealizować wszystkie swoje plany i pomysły, które przyszły w międzyczasie. Chciałbym jeszcze wymienić kierownicę na poliftową, założyć oświetlenie w tylnych drzwiach, zamontować downpipe’a i trochę podkręcić to cuore sportivo.

AR29.jpg

A, że mamy rocznicę to i muszą być prezenty!!! Podobno kobiety najbardziej lubią biżuterię, dlatego Blondi takową dostała!!
DSC_3223.jpg

Od niedawna Blondyna ma starszą siostrę do towarzystwa.

faf75f21ac15b9d6.jpg

Mam nadzieję, że nie będzie o nią zazdrosna.

DSC_3231.jpg

Tymczasem my ruszamy w dalszą podróż, do zobaczenia na trasie:)
Wojtek

Piękna... Moja w przyszłym tygodniu dostanie tę samą biżuterię :) Gdzie kupiłeś ten napis naklejony nad dna? Przyznam, że fajne rozwiązanie tego pustego miejsca...

Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka

Dzięki... Kurde piękna jest.. Jeszcze jedno pytanko. Lusterka to chrom satynowy? Ja właśnie zastanawiam się nad chromem satynowym a chromem błyszczącym. Bella też biała :)

Ok trzeba zamówić... Na razie nakładki dostanie i korek. Już zamawiam naklejki na drzwi i tę nad dna.
Dzięki za ciekawe pomysły :)

A proszę bardzo :) I powodzenia w upiększaniu julki życzę!!

Zimy jeszcze nie ma, ale przezorny zawsze ubezpieczony i dlatego Blondi nosi się już w zimowym obuwiu :)

DSC_3327.jpg

Ostatnio podczas czyszczenia i pielęgnowania wnętrza zauważyłem coś co bardzo mnie zmartwiło :/
Na fotelu kierowcy po jego prawej stronie na łączeniu i przeszyciu poszycia fotela (mniej więcej na wysokości barku) pojawiło się wytarcie skóry.

DSC_33401.jpg

Zaraz ktoś powie, że to pierdoła ale mnie to normalnie kłuje w oczy (oczywiście jak już wiem, że tam jest).
Czy da się to odratować jakimiś cudownymi środkami do tapicerek, ewentualnie czy magicy od renowacji wnętrz radzą sobie z takimi rzeczami?

Da się to zrobić jak najbardziej, istnieją specjalne zestawy do naprawy skóry, a magicy od renowacji zrobią to bez problemu.

Wow! Widzę, że przegapiłem kilka konkretnych zmian w Blondi. Ja chcę usłyszeć ten nowy wydech :D
Oczywiście jak zawsze prezentuje się niesamowicie. W/g mnie oklejenie w środku i na dachu na duży plus, pozostałe mini gadżety jak zawsze dodają smaczku i cieszą:) Tylko co Ty będziesz robił z tym emblematem Autodelty? :D Kiedyś wpadł mi w oko jak przeglądałem Ebaya, myślałem żeby nakleić na GT-ku tam gdzie wszyscy mają koniczynki ale z tego co pamiętam emblematy kosztowały coś koło 75EUR za sztukę i zrezygnowałem:)

P.S. Zimowy setup też jest inny niż wszystkie dzięki tym telefonom - podoba się:)

Ja chcę usłyszeć ten nowy wydech

he he, może to Cię jakoś zmobilizuje na spotkanie :P a i żonkę możesz zabrać bo przecież nie będziemy godzinami patrzeć na nasze belle (chociaż można by) i na pewno będzie milej niż tylko w męskim gronie ;)

Gdzie Ty wypatrzyłeś emblemat Autodelty?? Chyba chodzi Ci o brelok do kluczyka z koniczyną, który z tyłu ma logo autodelty :) Jest super, drugi taki zażyczyłem sobie pod choinkę :) Koszt dość spory bo 17eur ale daleki od 75eur.

Hej, gdzie zamówić te oba breloki?
Jeden ten gruby biały oraz ten aluminiowy. Z góry dzięki za info

Amortyzatory
Powrót