• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Moja Blondyna QV

Ale tam nie ma tłumików "dedykowanych" :/ a ja nie lubię się bawić w dopasowywanie, zresztą miejsca na takie operacje też nie mam :P

Zresztą za te pieniądze wolę zabrać Blondi do Włoch, do muzeum AR, co zamierzam uczynić tej wiosny :D

Temat tłumika nie zostaje zamknięty na amen, pewnie powrócę do niego w przyszłości.

Byłem w zeszłym roku. Naprawdę polecam.

Mam ze znajomym ten sam pomysł, może wyprawa na dwie Alfy?

To jest jakiś pomysł :)

Miałem się nie chwalić do czasu aż założone będą nowe progi, ale jak pisałem przy poprzedniej "akcji" Pan Leszek samochody składa bardzo dobrze ale dotrzymanie terminów już tak dobrze mu nie wychodzi. Najważniejsze że progi już są i czekają na malowanie ;) Zresztą nie tylko ja czekam, pewien kolega z forum też czeka na swoje "nowe" QV-kowe progi :/

W poniedziałek jestem umówiony na oddanie autka celem montażu - zobaczymy czy się uda :P

A tak prezentuje się Blondi po operacji:
DSC_2756.jpgDSC_2767.jpg

tak samo jak przed operacją, z tym, że jest już na letnich obcasach :D

Niestety mnie też dopadła klątwa łuszczącego się tego pierwszego elementu szklanego dachu. Jest już jeden odprysk :/
Dlatego dmucham na zimne i ten element razem z tylną częścią dachu będzie oklejony folią.

To już nawet nie jest pech, to jest już jakieś fatum :-( Dzisiaj stawilem się po odbiór Blondyny po założeniu nowych nakładek progowych. Pan Leszek wykonał kawał dobrej roboty. Nakładki leżą lepiej niż fabryczne. Podczas wycofywania z hali powial silniejszy wiatr i machnął drzwiami w przedni błotnik :-( Nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Nie pozostało mi nic innego jak wjechać z powrotem na hale i zostawić blondi na naprawę. We wtorek ma być gotowa...

DSC_2785.jpg

Masakra..... ale aż śmiać się chce, Sorka :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam nadzieję, że limit pecha Blondyna wykorzystała już na resztę swojego życia :)

Tym razem Leszek dotrzymał słowa i we wtorek mogłem cieszyć się jazdą!!

A nowe nakładki prezentują się tak:

Bez tytułu.jpg

DSC_2787.jpg

W piątek jeszcze udałem się na profilaktyczne sprawdzenie geometrii zawieszenia.

Dzisiaj gruntownie wyczyściłem wnętrze - wygląda jak nowe :D

A po świętach mam w planie oklejenie dachu.

Ostatnia edycja:
Wielkiej różnicy nie widać, ale trochę profil inny. Trzeba " na żywo" obejrzeć.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Mam nadzieję, że limit pecha Blondyna wykorzystała już na resztę swojego życia :)

Tym razem Leszek dotrzymał słowa i we wtorek mogłem cieszyć się jazdą!!

A nowe nakładki prezentują się tak:

Pokaż załącznik 226404

Pokaż załącznik 226406

W piątek jeszcze udałem się na profilaktyczne sprawdzenie geometrii zawieszenia.

Dzisiaj gruntownie wyczyściłem wnętrze - wygląda jak nowe :D

A po świętach mam w planie oklejenie dachu.
Nowe progi moim zdaniem zbyt kanciate do oblych kształtów Julki..

Jak tam geometria z tylu? Jak wygląda temat zużycia opon? Nadal ok?

doblo- progi fajne ale są niekompletne- brakuje elementów przeznaczonych na drzwi.

Geometria standard czyli pochylenie ponad normę.
Ale opony póki co są w dobrym stanie, przod tylko bardziej zjechany ;-)

Wiem, że do kompletu powinny być jeszcze nakładki na drzwi ale to zamierzone działanie.

Blondi już po majówce, przejechane z przyjemnością 1500km :-) Było trochę śniegu, autostrad i krętych serpentyn gdzie można było delektować się jazdą!

DSC_2831_20170504181529803.jpg

Przed samym wyjazdem wpadły na przód nowe klocki hamulcowe. Znowu padło na EBC ale tym razem w wersji RED

DSC_2858.jpg

Odczucia - są słabsze niż wersja YELLOW, co nie znaczy, że nie hamują ;-) (zresztą miałem okazję to sprawdzić gdy podczas wyprzedzania kilku autek jedno z nich władowało mi się przed maskę) ale też są sporo tańsze i tak nie brudzą felg. Poprzednie starczyły na 25kkm zobaczymy jak długo te podjeżdżą.

W trakcie wyjazdu na licznik wskoczyły kolejne cyferki

DSC_2839.jpg

Obecnie jest już ich ponad 98kkm.

W przyszłym tygodniu wpadną (jednak) brakujące nakładki drzwiowe do progów. Udało się je kupić po promocyjnej cenie na wyprzedaży u jednego z dilerów Fiata.

Żeby nie było tak kolorowo, mam problem z parujacym reflektorami :-S Podejrzewam zapchane otwory wentylacyjne w lampie, tylko gdzie one znajdują i jak je wyczyścić???

Ładna ta Twoja blondyna ;)
Bardzo mi się podobają Twoje alufelgi. Klocki do jakich tarcz montowałeś?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Dzięki, też mi się podoba ;-)
Z seryjnych felg do julki to te wg mnie są najlepsze!!
Tarcze też są marki EBC model Turbo Groove

Ostatnia edycja:
Wiem że się powtarzam ale chlapacze w Twoim wydaniu naprawdę dają radę :D
Poza tym myślałem, że w tym samochodzie już nie da się za bardzo modzić żeby nie przedobrzyć, a Ty zaskakujesz mnie regularnie :P

[MENTION=33652]sVIRUSx[/MENTION] bo taka jest prawda, stylistycznie to autko jest kompletne (jak 159), co zresztą pokazują kolejne liftingi. Kombinują, modzą coś przy zderzakach ale w ogólnym rozrachunku nic nie zmieniają.

Tu tylko wystarczy opuścić zawias, dać dużą felgę z dystansem, a na deser fabryczne dokładki i podwójny wydech i to wszystko. Więcej nie wyczarujesz, ale też więcej nie trzeba :)

Poniżej zamieszczam kilka fotek Blondyny z kompletnymi dokładkami progowymi (dolne i górne), nie wiem czy będą widoczne, bo foty z telefonu. Czyli jeden z ostatnich punktów dopieszczania Blondi odhaczony!! Na ostatniej focie moja druga blondi :)

DSC_2884.jpgDSC_2897.jpgDSC_2901.jpgDSC_2907.jpgDSC_2872.jpg

Na zegarze powoli zbliża się magiczna pięciocyfrowa liczba (zostało jeszcze 600km) a w związku z tym zbliża się serwis filtrowo-olejowy połączony z wymianą świec.

Z parującymi reflektorami się uporałem dzięki pomocy forumowego kolegi :D

Martwi mnie za to ułożenie tylnych sprężyn, coś ciasne te pierwsze zwoje :/

DSC_2871.jpg

Tu można się wypowiedzieć na ten temat:

http://www.forum.alfaholicy.org/ham...lietta_obnizone_zawieszenie_co_wybrac_-3.html

Ostatnia edycja:
To jakaś baza PKP Cargo?

Wiem że się powtarzam ale chlapacze w Twoim wydaniu naprawdę dają radę :D
Poza tym myślałem, że w tym samochodzie już nie da się za bardzo modzić żeby nie przedobrzyć, a Ty zaskakujesz mnie regularnie :P

Mam odmienne zdanie. Chlapacze mnie osobiście rażą i już zalatują wiochą. To samo opony z tym napisem. Tragedia. Poza tym uważam, że opuszczenie, dystanse itp zbędne totalnie. To auto wyjeżdżając z fabryki jak ktoś zauważył jest 'kompletne' stylistycznie (oczywiście w odpowiedniej wersji). Uważam, że giulietta pomimo tego że na rynku jest już prawie 7 lat stylistycznie miażdzy wszystkie obecnie produkowane kompakty.
Zeby nie było, sam jeżdże giuliettą. Moja:
18557193_1478231022238718_8052068728989716710_n.jpg

Amortyzatory
Powrót