• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Moja Blondyna QV

No właśnie, czy jest sens się bawić w zmianę IC w przypadku gdy nie planuję zwiększania mocy w silniku??
Rozważając zmianę IC bardziej chodziło mi o to co by silnik miał lżej w upalne dni :) Ten litr pojemności więcej pewnie by w tym pomógł.
Z drugiej strony z wielkością IC też nie ma co przesadzać, szczególnie gdy korzystamy z auta na co dzień, bo powstaje wtedy duży lag przy starcie turbo.

Ale odczuwasz spadek mocy w upalne dni na klimie ? Czy po prostu chcesz blondynie zrobić dobrze ?:)
Ja na wiosnę chcę swoją zawirusować i również myślałem o icku, bo jak zobaczyłem ile tam jest miejsca to szok.
Masz rację najlepiej "zhamować" i będziesz wiedział. Ktoś gdzieś na forum pisał, że w zależności od temperatury różnice w mocy dochodziły do 15-20 KM :confused: Nie pamiętam o jakim silniku była mowa.

Gdyby ktoś zapomniał jak QV wygląda ;)

298.jpg

299.jpg

I jeszcze takie jedno:

300.jpg

Kozackie foty!
Jest szansa na wyższą rozdzielczość gdzieś wrzucić?
Na tapetę jak znalazł :)

Alfą jak zwykle świetnie wyglada. Szkoda ze nie mogłem podjechać na spot. Zmieniasz same opony czy masz 2 komplety felg?

Dzięki! Śliczna jest, pomimo, że już minął roczek to wciąż nie mogę przestać się nią zachwycać :D

Fota z passerati zamierzona :P

Zmieniasz same opony czy masz 2 komplety felg?

Darek, to cały czas jest zestaw letni. Najchętniej chciałbym mieć oba zestawy na tych fellach ale ciężko je dostać :/
Na obecną chwile albo zimą nie będę jeździł albo zdecyduję się na ori siedmiootworowe 17".

Alfa-Giulietta-Italian-Brochure-17.jpg

Oooo zgrabne! W ogóle nie znałem tego wzoru.

Taaaaaaa......
Fotografowi chodziło o różne odcienie białego :P

Blondi już po serwisie olejowo-filtrowym.
Wleciał olej Selenia Sport Power i filterek Hengst. A w skrzyni biegów znalazł się świeżutki olej Tutela.
O pełny oddech dba filtr K&N. Przebieg 91kkm z groszami.

Ostatnia edycja:
Wow, gratuluję pięknego auta i bardzo przemyślanych modyfikacji. Będę podpatrywał :)

Święta, święta i ......... prezenty :)

Blondi pod choinką znalazła:

ShortShftera od Noviteca, który byłby już założony ale zaspałem na umówioną wizytę w ASO :/

DSC_0001.jpg

Oryginalne skórzane etui na dokumenty pochodzące z modelu 33.
Alfa Romeo wcale nie musi być najszybsza i najmocniejsza, ale jako producent szczycący się wyjątkową stylistyką i detalami powinna dbać o takie szczegóły.
Koszt raczej nie wielki, a odbierając w salonie nawet MiTo 1.4 byłoby tak trochę milej otrzymując dokumenty w skórze, a nie w plastikowo-szmacianym badziewiu :/

DSC_2601.jpgDSC_2603.jpgDSC_2606.jpg

No i nareszcie po długich poszukiwaniach i rozterkach jest już zestaw zimowy, chociaż zimy w Szczecinie raczej nie uświadczysz :) Co może potwierdzić kolega [MENTION=12420]drift-r[/MENTION]
Ale wyjazd na narty zbliża się nieubłaganie i trzeba było się decydować. Felg szukałem chyba od września, generalnie chciałem 18" półksiężyce ale albo nie można było ich dostać albo jak już się znalazły to cena była nie do przyjęcia (najczęściej 1k więcej za używki niż rok temu płaciłem za nówki). Drugą opcją były standardowe 17" z pierwszych wersji QV, tu przeszkodą był rozmiar :P

Jednak decyzja musiała być podjęta i zdecydowałem się na opcję nr 2

Oponki były już dawno wybrane, tu nie będzie zaskoczenia (auto włoskie to i opony też) - Pirelli SottoZero 3 w standardowym rozmiarze 225/45.

A Blondi w nowych kozakach wygląda tak:

DSC_2608.jpg

Ostatnia edycja:
Potwierdzam. Dwa dni temu przejechałem 500km w poszukiwaniu zimy i tu też nie ma. W kwestii wyboru felg - najlepszy wzór jeśli chodzi o 17".

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Na zimę wybór 17 tek jest rozsądny, felgi piekne. Btw. U mnie Short Shifter już zamontowany, trochę wymaga przyzwyczajenia :)

Amortyzatory
Powrót