• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Mocniejsze hamulce do 156v6

Krusz wymienił tył na 278x10mm, ja też mam 278x10mm, Omen w 147 zostawił 251x10mm i żałował.
Ciekaw jestem gdzie wyczytałeś moje słowa ;)

Gdyby ktos był zainteresowany to moge mieć zestaw Na zacisku z 166 zregenerowanym itd + tarcze brembo 330 + klocki cywilne ( bosch/TRW itd) + adaptery w cenie ok 2400zl.
Z powodu małego nawału pracy czas oczekiwania to 3-4 tygodnie.

Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)

Ostatnia edycja:
Widzisz gdzieś słowo żałuje?
Czekałem poprostu az tył sie zużyje i włożyłem 276x10.

Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)

Panowie czy jak kupię tarcze i zaciski 4tloczkowe z AR 166 to żeby je przeszczepic to tylko trzeba dorobić adapter ?

no raczej nie bo tarcze ze 166 maja otowry pod 166 - tak jak i felgi :-)
wiec tarcze kup jednal 5x98

To do takich zaciskow jaka tarcza podejdzie ? Bo z tego co czytałem to otwory łatwo można dopasować ale do felg 17" trzeba 5mm dystans a do 16" 15mm dystans i jest najgorsze no chyba żeby mieć lato i zimę 17"

tarcza bez przeróbek na 310mm, x98 pasuje z Lanci Pherda, silnik 3,0.

adapter konieczny.
pzd.

to prostrze niż rozwiercanie tarczy.

pzd.

Wcale nie prościej, bo klocki z zacisku od 166 będą za wysokie na tą tarczę, a zastosowanie dedykowanego zacisku (gtv/wczesne gta) jest sporą rzeźbą jeśli chodzi o dobór adapteru.
Klocki są minimalnie za wysokie i same dopasują się po chwili do wysokosci tarczy. Nic nie trzeba z nimi robić. Mam tak i jest super :)
Zacisk 166, tarcza 305 DBA, klocek ferodo performance. Dyskomfortu żadnego, hamowanie mega!

Ostatnia edycja:
Klocki są minimalnie za wysokie i same dopasują się po chwili do wysokosci tarczy. Nic nie trzeba z nimi robić. Mam tak i jest super :)
Zacisk 166, tarcza 305 DBA, klocek ferodo performance. Dyskomfortu żadnego, hamowanie mega!

Nie dopasuja sie. Na klocku zrobi sie rant i bedzie piszczec.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie dopasuja sie. Na klocku zrobi sie rant i bedzie piszczec.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Klocki piszczą lekko tylko przy dohamowaniach takich w korku gdy ledwo dotykasz hamulca :) zrobilem na nich jak dotad ok 1000km i ostrych hamowań trochę. Innych objawów opróc lekkiego popiskiwanka w korkach nie odnotowałem wiec nadal twierdze ze tarcza 305 na zacisku 166 jest jak najbardziej ok :)

Do tarczy 305mm bez żadnych adapterów, wierceń, przeróbek itd. przypomnę, że pasują zaciski z Punto Abarth / Mito QV.

Amortyzatory
Powrót