Mocniejsze hamulce do 156v6

Pytanko, otóż tarcze od c8/807 mają otwór centrujący 59mm, 156 ma chyba 58mm, wiem że to minimalna różnica, ale czy ma jakieś konsekwencje?
Druga sprawa, adaptery robione pod tarcze ze 166 nie będą pasować, prawda?

Czy ktoś posiada zdjęcie przerobionej tarczy od 166 pod otwory 5x98???

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Będzie to wyglądało ja tu:

194.jpg

Chyba tak mialem teraz kupic od niego adaptery ale troszke mi sie to opoznilo a z ciekawosci chcialem zobaczyc jak bedzie wygladala kazda wymiana tarcz ;-)

Ktoś mi mówił że były tarcze 310/28 do 166, które mają fabrycznie nawiercone tylko 5 otworów, czy 5 normalnych i 5 małych jakoś tak, że można ładnie nawiercić 5x98.
Kwestia II czy do zestawu 310/32 z 807 + poszerzony zacisk ze 166, potrzeba inne adaptery niż do 310/28?
Czy ktoś już takie robił/ma w ofercie?

Kwestia II czy do zestawu 310/32 z 807 + poszerzony zacisk ze 166, potrzeba inne adaptery niż do 310/28?

Tarcza 310/28 ma inną wysokość (czytaj ET) niż 310/32 dlatego adapter będzie się różnił grubością przy otworach montażowych do zacisku.
Można to ewentualnie zniwelować podkładkami.

Panowie, szybkie pytanie: czy zaciski i tarcze na tył ze 156 FL wchodzą do przedlifta P&P? czy jakies adaptery są potrzebne. konczą mi sie tarcze i wrzucilbym ten nieco wiekszy zestaw.

Jesli kupisz odpowiednie jarzma z zaciskami to nie trzeba nic wiecej.

odpowiednie czyli? :) po prostu komplet z polifta? bo chyba tam juz wszystkie wersje silnikowe mialy z tylu jednakowy zestaw wiekszy niz przedliftowe?

Na przykladzie 147 moge Ci powiedziec ze to raczej loteria.
Najpewniej szukac zestawu z GT bo tu w kazdej wersji bylo 276mm albo 147/156 GTA.

ok, no to ide szukać :)

Zgadzam się w 156 to kompletna loteria - ja kupiłem wogóle lukasa zaciski z jarzmami pod małe tarcze potem dokupiłem tylko jarzmo z GT (miałęm też jedne jarzma które nie pasowały wogóle do niczego a sprzedajacy się zapierał że to ze 156 FL) Końcowo setup wyszedł taki że klocki mi nie pasowały od niczego co było w katalogu ale działa

Hehe ja kupilem komplet z 156 gta. To moze spasuje :D

Panowie, trochę odgrzeję temat bo jestem nim żywo zainteresowany :)

Do tej pory ustaliłem, że:
GTA miała brembo i tarcze 330x32 (nie licząc tych kilku z 305)
Crosswagon ma takie same hamulce co GTA (330x32, brembo, zwrotnice)
Zakładając do "zwykłej" 156 2,5 V6: zwrotnice, tarcze i zaciski od GTA/Crosswagon wszystko będzie pasować P&P?
Czy trzeba będzie też zmienić piastę z łożyskiem?

Jeśli się gdzieś pomyliłem to proszę o sprostowanie.

I na koniec bonusowe pytanie:
Czy maglownica od GTA będzie pasować do "zwykłej V6" (wraz z drążkami od GTA)??

Ostatnia edycja:
Zakładając do "zwykłej" 156 2,5 V6: zwrotnice, tarcze i zaciski od GTA/Crosswagon wszystko będzie pasować P&P?
Czy trzeba będzie też zmienić piastę z łożyskiem?

powinno sie udac, ale glowy nie dam

Czy maglownica od GTA będzie pasować do "zwykłej V6" (wraz z drążkami od GTA)??

weszla do mojej 2.0 TS wiec zakladam ze do V6 tez bez problemu :P

Amortyzatory
Powrót