Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
no to powiedz mi po co wkładamy takie duże i cieżkie tarcze ?Powierzchnia tarcia nie ma znaczenia jeśli chodzi o siłę hamowania.
Liczy się siła z jaką działają tłoczki na tarczę.
Natomiast mniejsza tarcza będzie się zdecydowanie bardziej/szybciej grzała...
no to powiedz mi po co wkładamy takie duże i cieżkie tarcze ?
według Ciebie lepiej będzie mała lekka nacinana i nawiercana niż duża i gładka przy tym samym zacisku
jest zwiększenie ramienia działania siły (patrz moment obrotowy).
![]()
dodam, że od szprychy do seryjnego zacisku mam od 25mm (od str. opony) do 35mm (od str. szpilek)
Ta a fizyka to głupi przedmiotPowierzchnia tarcia nie ma znaczenia jeśli chodzi o siłę hamowania.
A jakie tam masz hamulce? Najbardziej interesuje mnie odległość (głębokość) od zew. krawędzi zacisku do "płasku" tarczy (pow. do której przylega felga). Dzięki.Marne szanse ... w środę będę miał auto na podnośniku, zrzucę koła przednie i Ci pomierzę ile dokładnie musisz mieć luzu.
A jakie tam masz hamulce? Najbardziej interesuje mnie odległość (głębokość) od zew. krawędzi zacisku do "płasku" tarczy (pow. do której przylega felga). Dzięki.
byłem właśnie to pomierzyć..![]()
dodam, że od szprychy do seryjnego zacisku mam od 25mm (od str. opony) do 35mm (od str. szpilek)