[MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

No wiec tak:
miasto, srednie dziury jest w miare. Trzeba uwazac podczas parkowania, to felga wystaje poza obrys opony, wiec mozna zaliczyc kraweznik.

trasa: no i tu jest maly problem, do tej pory zalatwilem 2 opony + obie przednie felgi, jedna ma zalatwiony rant (do naprawienia) druga byl prostowana po najechaniu na jakies g***no pozostawione po robotach drogowych.

Bardzo, ale to bardzo bym sie zastanowil nad ponownym wybraniem takiego kompletu na zime. Po prostu zal patrzec i sluchac odglosow pracy zawieszenia.

Obecnie moja jazda wyglada jak gra w NFS, cala trase 110% skupienia i wypatrywania przeszkod na drodze - a to chyba nie o to chodzi.

Jesli wiec czesto podrozujesz w trasie to odradzam.

Wszystkie moje uwagi tycza sie zimy, oczywiscie na lato nie ma nic piekniejszego niz 18" z Pirelli P ZERO ;)

To jest troche jak z noszeniem szpilek - chesz byc piekna, musisz cierpiec, a przynajmniej uwazac - to nie trampki :P

---------- Post dodany o godzinie 17:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:36 ----------

wlasnie poszukalem i znalazlem, nie jest to mega okazja, ale 2/3 ceny sklepowej:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1395795375

Dzieki za odpowiedz - u mnie to miasto (stolica i okolice w 90%) Trasa 2 razy do roku - i z przyzwyczajenia wybieram lepsze trasy. Natomiast własnie szkoda mi zawieszenia nawet w lecie (a praktycznie na wiosnę będę odbierał).

Dzieki za odpowiedz - u mnie to miasto (stolica i okolice w 90%) Trasa 2 razy do roku - i z przyzwyczajenia wybieram lepsze trasy. Natomiast własnie szkoda mi zawieszenia nawet w lecie (a praktycznie na wiosnę będę odbierał).

eee, to dasz rade - zrobilem sobie liste drog w stolicy, po ktorych sie nie poruszam. Wczoraj dodalem zjazd z Galerii Mokotow z najwyzszego pietra. Bede parkowal do "Pieska" wlacznie :P

eee, to dasz rade - zrobilem sobie liste drog w stolicy, po ktorych sie nie poruszam. Wczoraj dodalem zjazd z Galerii Mokotow z najwyzszego pietra. Bede parkowal do "Pieska" wlacznie :P

Ależ ja za każdym autem parkuję na pieska - nigdy obok (wiesz ze to w centrum stolicy nie łatwe) .... odkad poprzednio pierwszego dnia po odebraniu z salonu miałem wgniota od czyjejś listwy którego mi magik wyciągał ... zresztą mogę człwowieka polecić :)

Ostatnia edycja:
Czy ktos z was ma navi szeroko pasmowe, ktore jest w opcji za ponad 6 tys zl???

Zastanawiam sie nad tym do Julki, bo chwila moment bede zamawial samochod...

Czy ktos z was uzywa i moze cos napisac o tym urzadzeniu, czy warte tej kasy, co ma ciekawego w srodku, do czego oprocz nawigowania moze sie przydac itd.

Ma jeden zasadniczy minus - kiedy gada, przerywa muzykę i na razie nic na to nie można poradzić. Zastanów się, czy lepiej nie zainwestować w MyPort do TomToma...

Czy ktos z was ma navi szeroko pasmowe, ktore jest w opcji za ponad 6 tys zl???

Zastanawiam sie nad tym do Julki, bo chwila moment bede zamawial samochod...

Czy ktos z was uzywa i moze cos napisac o tym urzadzeniu, czy warte tej kasy, co ma ciekawego w srodku, do czego oprocz nawigowania moze sie przydac itd.

Koszt tej nawigacji nie jest wygórowany, ale już jej dokładność i procentowe pokrycie siatki dróg nie wypada zbyt dobrze. Rozmawiałem z kilkoma sprzedawcami AF, Dwóch odradzało fabryczną nawigację, głównie ze względu na przeciętną dokładność map i drogie aktualizacje (około 1000 zł) - a przy tempie budowy nowych dróg z aktualizacjami trzeba się liczyć. Sprzedawcy polecają za to interfejs do TomTom'a w połączeniu z blue&me.
Z tym, że akurat bajer z wyjeżdżanym fabrycznym ekranem robi większe wrażenie! Oprócz standardowej funkcji navi obsługuje także informacje z systemu audio, pozwala zarządzać połączeniami telefonicznymi i wyświetla parametry systemu D.N.A.

Ostatnia edycja:
Koszt tej nawigacji nie jest wygórowany, ale już jej dokładność i procentowe pokrycie siatki dróg nie wypada zbyt dobrze.

6 tysięcy za coś co nie spełnia swojej funkcji, co przyznajesz w drugiej części zdania, to niewygórowany koszt? W porównaniu do ofert niezależnych producentów, które są kilkukrotnie niższe i lepiej działają? Ciekawa logika. :D

6 tysięcy za coś co nie spełnia swojej funkcji, co przyznajesz w drugiej części zdania, to niewygórowany koszt? W porównaniu do ofert niezależnych producentów, które są kilkukrotnie niższe i lepiej działają? Ciekawa logika. :D

Może mamy po prostu nieco inne doświadczenia. Nawigacja Professional w BMW serii 1 kosztuje 11 tysięcy , więc 6 tysięcy wydaje mi się kwotą do zaakceptowania w samochodzie segmentu premium, jakim Giulietta podobno jest ;)

To ja wolę Blue&Me + MyPort + TomTom za jakieś 2.500 dające podobną funkcjonalność z dużo łatwiejszą aktualizacją.

No pewnie mamy różne doświadczenia. Nie lubię płacić za nic.

Zasadniczo ceny nawigacji fabrycznych są oderwane od rzeczywistości względem tego co te rozwiązania proponują. Ale jak już gdzieśtam pisaliśmy, ładnie to pokazuje doładowanie silnika, przeciążenia i radio / mp3, więc w sumie bajer interesujący. No i jest lans, gdy się podnosi. Tysia za ten lans bym dał, sześciu nie. :D

---------- Post dodany o godzinie 23:09 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:08 ----------

To ja wolę Blue&Me + MyPort + TomTom za jakieś 2.500 dające podobną funkcjonalność z dużo łatwiejszą aktualizacją.

Albo ze dwa iPhony? Na jednym nawigacja, na drugim jakiś app do wyświetlania przeciążeń. :D

Gdybym zamawiał teraz to 6 tyś zainwestował bym w lakier C8
Z drugiej strony jest bardzo poręczna i gotowa do działania.

Ostatnia edycja:
Ma ktoś na forum Julke w srebrnym kolorze ?
Zaraz pewnie bedzie mial, w ADFie we Wr (Salon AR Wr) maja taka z poprzednego rocznika, z, uwaga, brazowa skora w srodku.
Powiem tak: brazowa skora (nawet ladny odcien, cos ala skora w Ferrari Italia) z czarnym OK, z czerwonym - w miare, ze srebrnym NoNo.

Generalnie srebrny to ostatnio DEFAULT w autach, IMHO wyglada ladnie jesli auto ma bardzo ostre, "kanciaste" linie (mialem Astre III w srebrnym, w rodzinie bylo Stilo srebrne - wygladaly OK). Giulietta nie wyglada zbyt przekonywujaco.

Podkreslam: moje skromne zdanie.
Sam od najblizszych uslyszalem, ze kupilem auto a kolorze lodowki Amica. Idealne dla przedstawiciela handlowego ;)

Wie ktoś dokładnie jakie funkcje są dostępne w tym rozwiązaniu poza standardowymi TomToma? W jakimś materiale promocyjnym nt. tej opcji widziałem notkę o dostępności informacji na TomTomie z komputera samochodu.

Książka telefoniczna z Blue&Me samochodowego, czytanie SMS i tym podobne bajery, podawanie dojazdu do najbliższej stacji, gdy kończy się paliwo, sterowanie klawiszami w kierownicy, brak kabli (wtykasz nawigację w złącze w desce).

A czy wtedy przepada rowniez ten schowek na gorze deski, tam gdzie montowana jest navi wbudowana?

Amortyzatory
Powrót