C
czachurek
Guest
Troche szkoda, bo ten schowek wydawal mi sie fajnym rozwiazaniem.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Książka telefoniczna z Blue&Me samochodowego, czytanie SMS i tym podobne bajery, podawanie dojazdu do najbliższej stacji, gdy kończy się paliwo, sterowanie klawiszami w kierownicy, brak kabli (wtykasz nawigację w złącze w desce).
Czyli nic ponad standard w TomTom. Mialem nadzieję, że podłączają to pod komputer samochodu i dostajemy spalanie, zasięg,itp.
500 zł (chyba tyle kosztuje MyPort) za samo gniazdo USB to lekka przesada.
Mialem nadzieję, że podłączają to pod komputer samochodu i dostajemy spalanie, zasięg,itp.
Na alfaowner koleś pisał, że chciał zamówić jeszcze przed odbiorem, ale powiedzieli mu, że Alfa już minęła ten etap produkcji, kiedy można to dołożyć, więc na 99% nie.
Ta dziura to samo gniazdo czy też coś do mocowania? Da się tam wpiąć inny sprzęt np. PDA z Automapą?500zł za estetyczne wykonaną dziurę w desce to nie tak strasznie dużo biorąc pod uwagę brak kabli, brak dziwnych uchwytów na szybie i wolne gniazdo 12v
Ta dziura to samo gniazdo czy też coś do mocowania? Da się tam wpiąć inny sprzęt np. PDA z Automapą?
Wiązka pewnie jest, gorzej z "dziurą"... Gniazdo nie jest w miejscu schowka tylko sporo bliżej kierowcy.
To jest interfejs dedykowany dla jednego konkretnego urządzenia portable marki TomTom (do nabycia w salonie Alfa Romeo)
Jak oglądałem jedną julkę (bazową sądząc po cenie) to nie miała navi ale schowek jak najbardziej był. Umieszczenie tam swojej navi + podprowadzenie przewodów to chyba łatwa sprawa. A ktoś na forum się dobierał przez schowek do radia.Schowka brak.
To jest dla mnie jasne.
Tylko jeśli TT nie ma żadnych dodatkowych funkcji poza standardowymi, to ten cały interfejs to prawdopodobnie po prostu zwykłe USB do samego zasilania a sterowanie z kierownicy odbywa się przez Blue&Me za pośrednictwem bluetooth.
Może posiadacze TT sprawdzą w dokumentacji czy gniazdo to zwykłe USB, czy coś jest jeszcze przesyłane po kablu? Z tego co wiem standardowe ładowarki i inne akcesoria pasują. Przecież jakoś trzeba podpiąć to do kompa by zaktualizować mapy.
Jak oglądałem jedną julkę (bazową sądząc po cenie) to nie miała navi ale schowek jak najbardziej był. Umieszczenie tam swojej navi + podprowadzenie przewodów to chyba łatwa sprawa. A ktoś na forum się dobierał przez schowek do radia.
Skoro jedno wyklucza drugie to brałbym schowek. Pokombinowałbym tak aby otwierając go podnosiła sie navi. A pewnie kwestia czasu aż pojawi się więcej aplikacji skojarzonych z interfejsami EOBD np. na windows CE. Wtedy można sobie tam oglądać wszystko i zrobić dodatkowa tablicę przyrzadów a i przy pobieżnej diagnostyce będzie pomocne.Jak jest My Port pod tomtoma to schowka nie ma na 1000%.
Może posiadacze TT sprawdzą w dokumentacji czy gniazdo to zwykłe USB, czy coś jest jeszcze przesyłane po kablu? Z tego co wiem standardowe ładowarki i inne akcesoria pasują. Przecież jakoś trzeba podpiąć to do kompa by zaktualizować mapy.
Jak jest My Port pod tomtoma to schowka nie ma na 1000%.