Miała być Giulia! Blu Montecarlo.

W kwestii odwłoku właśnie ;)

Wleciał ostatni „mod” wizualny pod tytułem carbonowy dyfuzor.
Produkt dalekowschodni. Jakość bardzo dobra, jednak nie został wykonany z należytymi detalami.
O ile wymiarami pasuje idealnie, tak producent nie pomyślał, żeby uwzględnić języki zatrzasków zgodnie z oryginałem… dostajemy płaską krawędź, taśmę dwustronną i bylejakiej jakości wkręty (nawet nie samowiercące!). Żadnej instrukcji czy wskazówek montażu.

Początkowo plan zakładał wklejenie go na klej do szyb, ale gdy przyszło co do czego zorientowałem się, że tubka, którą posiadam była wcześniej używana i klej zastygł… zatem skorzystałem z odpowiednich wkrętów samowiercących oraz podkleiłem miejsce styku dołączoną taśmą klejącą.

Efekt mi się podoba :)

IMG_8491.jpeg

Przy okazji odmalowałem końcówki wydechów. Początkowo planowałem je tylko oczyścić z „ekologii”, jednak wżery były zbyt głębokie i sam efekt czyszczenia był niezadowalający.
Czarny kolor jednak nie przypadł mi do gustu, gdy farba zacznie odpadać trzeba będzie zakupić nowe chromowane końcówki 😀

IMG_8462.jpeg
IMG_8475.jpeg
IMG_8469.jpeg

Prezentuje się fajnie, czarne końcówki również. Bardziej wkurzają te mniejsze widoczne wewnątrz rurki wydechu :D Pokaż jakąś fotke w całej okazałości tyłu z dalszej perspektywy :D

Cześć, dokładałeś poziomowanie lamp i spryskiwacze? Do mnie właśnie płynie w tym samym kolorze😁 i zastanawiam co zrobić z reflektorami, czy zostawić oryginał i ustawić na "sztywno" asymetrię czy zamienić na EU.

Cześć, dokładałeś poziomowanie lamp i spryskiwacze? Do mnie właśnie płynie w tym samym kolorze😁 i zastanawiam co zrobić z reflektorami, czy zostawić oryginał i ustawić na "sztywno" asymetrię czy zamienić na EU.
Jeszcze nie, ale chciałbym to zrobić przed zimą. Nie mam wiązek do czujników, będzie trzeba jeszcze to rozpracować :)

Przebieg 174 100 km.

Urlopowy wyjazd wykończyl przednie łączniki stabilizatora. Na spokojnie, zabawa trwała jakieś 40 minut. Stelvio ma bardzo przyjaźnie zaprojektowane przednie zawieszenie :)

Oryginał niestety dostępny aż jeden (!), w mało przystępnej cenie. Kupiłem polskie zamienniki - Ramech.

IMG_8819.jpeg

IMG_8818.jpeg

Ja chyba tez jestem rekordzista bo nie wiem czy ktoś wytrzymał z jedną dziewiatka 15 lat, a to jeszczd nie konuec chyba🤣🤣
To ja Panowie jestem za Wami mając swoją 159 "tylko " 10 lat :) . Tez się zastanawiam nad zmianą ale na Giulię. Rodzinne mam 2 inne " suwowate woły robocze" a 159 jeździ tylko do "kościoła" - 100 tyś w 10 lat. Giulia też by pewnie taką była :)

Przebieg przekroczył 175 000 km.

Kilka dni temu porwała się wycieraczka szyby po stronie pasażera. Były już stare, mimo to spełniały swoje zadanie dobrze.

Biłem się z myślami co wybrać, postawiłem na Bosch Aerotwin. I się zdziwiłem xD

Stare wycieraczki to OE Alfa Romeo, okazały się 1:1 z zamówionymi Boschami. Identyczne, zamiennik różni się oczywiście brakiem graweru z numerem OE oraz posiada napis Bosch.

To ja Panowie jestem za Wami mając swoją 159 "tylko " 10 lat :) . Tez się zastanawiam nad zmianą ale na Giulię. Rodzinne mam 2 inne " suwowate woły robocze" a 159 jeździ tylko do "kościoła" - 100 tyś w 10 lat. Giulia też by pewnie taką była :)
Jeśli pojemność bagażnika nie jest priorytetem, też „szedłbym” w Giulię ;)

Amortyzatory
Powrót