• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Malowanie zacisków

Ja chyba musze do zaby cisnac bo sie skonczylo :)

Jakies promo ostatnio bylo na 3 sztuki :-)
No ale tylko slyszalem bo po mniej niz ... to nawet nie chodze

Witam, czy macie jakiś pomysł na inny kolor zacisków niż czerwony do Alfy 159 w kolorze grigio titanio? Zrobi się cieplej to trzeba zaciski pomalować - preferuję inne kolory niz czerwony. Możecie dać zdjęcia jak to jest u was. Auto teraz jest na oryginalnych 17", a po zimie na takich 18" BBS:
attachment.php

Załączniki

• C35401654_2.jpg
    C35401654_2.jpg
    100 KB · Wyświetleń: 624
Czarne żółte lub zielone:) jest kilka takich na forum i nawet fajnie prezentuje się. ..a lub srebro tez super.

Granatowe to prawie jak czarne - nie będą się wyróżniać. W poprzednim aucie miałem pomarańczowe i fajnie to wyglądało. Teraz myślę nad miedzianym lub złotym:
attachment.php

lub jakiś kolor jaskrawy / fluorescencyjny:
attachment.php
attachment.php

a najchętniej coś takiego jak na tej feldze:
attachment.php

Co o tym myślicie?

Załączniki

• dcchrome.jpg
    dcchrome.jpg
    110.4 KB · Wyświetleń: 478
  • fluo_1.jpg
    fluo_1.jpg
    24.5 KB · Wyświetleń: 490
  • fluo_1.jpg
    fluo_1.jpg
    24.5 KB · Wyświetleń: 493
  • florescent+yellow.jpg
    florescent+yellow.jpg
    216.6 KB · Wyświetleń: 591
Czy ktoś malował zaciski w 159 2.0 tzw. "małe brembo" jeśli tak to poproszę info czym i fotka też mile widziana

przeca mosz cerwune raczej nie ?
o jakie malowanie pytasz ?

attachment.php

Hammerite czerwony połysk, puszka 0,25 starczy jeszcze na 2-3 auta, tarcze malowałem na czarno.

Załączniki

• 20150611_193549.jpg
    20150611_193549.jpg
    78 KB · Wyświetleń: 920
Ja dziś skończyłem zabawę z wymianą tarcz i klocków a przy okazji pomalowałem. Czerwony Hammerite x2 plus czarny na osłony za zaciskami.

Załączniki

• tarcze.jpg
    tarcze.jpg
    60 KB · Wyświetleń: 258
Ostatnia edycja:
Napis odwrotnie :-D
Poza tym piknie Panie :-D

Amortyzatory
Powrót