Malowanie zacisków

Do kpl mozna brac napis 3.2 i takie tam
A co - jak szalec w udawanie to szalec na calego

Jeszcze jak by ta zabawa kosztowala 15zl to luz ale 100 to szkoda by mi bylo

Ja bym brał v6 biturbo i no bass no fun by pioneer

i łyżwa najka na całą szybę tył

najk na przod, bo na tyle pionier

Mam pytanie o wielkość naklejek z napisem "Alfa Romeo", które będą potrzebne przy lakierowaniu zacisków.
Wyczytałem, że na przód wielkość napisu to 9 x 1,5 cm. Prawda to?
A jaka wielkość na tylne zaciski? Czy może tylne zaciski bez napisu?

9x1,5 cm - to takie które na allegro bywają (michaldut) ?
Chyba zależy na jakie zaciski to będziesz naklejał?
Jeśli to ta naklejka co wspomniałem, to polecam, mam już dłuższy czas na przednich zaciskach (brembo - od Punto Abartha) naklejone po prostu na odtłuszczony lakier zacisku. Przetrzymały kilka imprez do kilkudziesięciu kółek na torze , tarcze się powichrowały i już jest drugi komplet a naklejki się trzymają. Tak samo mycie itp. im nie szkodzi. A jak zejdą to kilka zł i nowe. Nie ma sensu się bawić z warstwami lakieru.
Jest to identyczna wielkość jaka jest oryginalnie na zaciskach brembo w 166tce 3,2 na przykład.
Na tylnych zaciskach Alfa zdaje się nie stosuje w swoich modelach (przynajmniej współczesnych) napisów, więc nie bardzo raczej.

Mam pytanie o wielkość naklejek z napisem "Alfa Romeo", które będą potrzebne przy lakierowaniu zacisków.
Wyczytałem, że na przód wielkość napisu to 9 x 1,5 cm. Prawda to?
A jaka wielkość na tylne zaciski? Czy może tylne zaciski bez napisu?

Tak, wielkość właśnie taka (na zaciski Brembo). Naklejki na forum rozprowadza Moniq. Faktycznie podobno naklejone nie schodzą. Na tył nie ma, bo oryginalnie nie było.

Ja mam na swoich zaciskach również naklejone naklejki, nie bawiłem się w malowanie napisów i od kwietnia póki co trzymają, podczas mycia również nic im nie jest i pewnie nie szybko zejdą. Z tego co widziałem to na tył chyba raczej nie dają, ja osobiście dałem i wygląda to nawet nieźle ale to zależy jak komu się podoba :)

Ja się bawilem w malowanie, wycinanie szablonu sraty taty i wyszło srednio , przy odnawianiu koloru biorę naklejke, artysta ze mnie kiepski :)

Naklejka lepsza. U mnie 330mm brembo swoje dostało na autostradzie a i tak naklejka jak świeżo przyklejona...

Naklejka lepsza. U mnie 330mm brembo swoje dostało na autostradzie a i tak naklejka jak świeżo przyklejona...

No nie wiem, czemu niby lepsza? Ja malowałem (bo się uparłem) i wyszło super :)
Także IMO nie lepsza, tylko łatwiejsza w aplikacji :P

Lepsza bo nie zajmuje tyle czasu, który można poświęcić na co innego - np. umycie felg ;)
Po drugie, w razie zadrapania zacisku nie wyłazi biała warstwa farby, która jest pod spodem w przypadku malowania.

Witam gdzie mogę dostać szablon z napisem alfa romeo może ktoś podesłać linka chcę również pomalować swoje zaciski ;) ?

Koleżanka Moniq zajmuje się tym. Uderz do niej na priv :)

Ostatnia edycja:
Probowal ktos takiego zabiegu ?! Na zacisku z 156 ?! ;) tutaj jest efekt powalajacy ale tez zacisk jest jak kawalek 17stki ;) zastanawiam sie jak flaga bedzie sje presentowac na mniejszym zacisku ;) uploadfromtaptalk1424543831119.jpeg

Ostatnia edycja:
Zawsze to nie
Ale jak moge.to czemu nie

No to zimnego kapselka kolego ;) w ten przepiekny sobotni wieczor :)

Amortyzatory
Powrót