• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Malowanie zaciskow oraz czyszczenie

Też chcę :cool: Gdzie to można zakupić? Który to kolega?

Eee nie wiem ale też fajne :) I profesjonalnie wykonane, mówisz czy chcesz szablon czy naklejkę na zacisk i działasz.

U mnie wygląda to tak:)

attachment.php
attachment.php

Auto brudne, felgi też, ale właśnie Bella stoi u doktora Nagórskiego, który ją dopieszcza:)

Pozdrawiam

Załączniki

• DSC_0607.jpg
    DSC_0607.jpg
    77.9 KB · Wyświetleń: 497
  • DSC_0609.jpg
    DSC_0609.jpg
    81.2 KB · Wyświetleń: 515
Elegancko :) Btw. ciekawy mod z zaciskami od góry tarczy :D

Łukasz i jak to wygląda po prawie miesiącu? Dawałeś jakiś podkład do amelinium ? Możesz podać jakiś link do tego czym psikałes?

Kolejno 19,50 zł i 17,50 zł :D Pierwszy to srebrny mat, drugi czerwony połysk.

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• 20150513_180104.jpg
    20150513_180104.jpg
    69 KB · Wyświetleń: 531
  • 20150513_181256.jpg
    20150513_181256.jpg
    36.3 KB · Wyświetleń: 519
Tak, wymieniałem klocki i tarcze. Ale jak się pogimnastykujesz z czyszczeniem i później z taśmami, gazetami, reklamówkami to też dasz radę w miarę dobrze pomalować :)

Dobra Panowie jakiś konkretniejszy namiary na literki bo klikam na linka i mi znowu ten sam post otwiera. ..

Dzień dobry . chciałbym zapytać o trwałość naklejek na zaciskach . Czy nie odpadają pod wpływem temperatury oraz jak zachowują się podczas mycia . Jaka jest ich żywotność ?

Na forum z tego co się orientuję nikt się nie przyznał, że mu naklejka odleciała podczas mycia czy się stopiła podczas intensywnego hamowania. Jeśli chcesz mieć pewność, kup szablony i psiknij sprejem. 10 minut roboty więcej przy każdym zacisku.

Właśnie tak chciałem zrobić , psiknąłem czarnym sprejem do zacisków po wyschnięciu nakleiłem naklejki Alfa Romeo a następnie pomalowałem zaciski żółtym lakierem dwuskładnikowym Foliatec do zacisków .Już po chwili zauważyłem że czarny lakier wchodzi w reakcję z żółtym . Zmuszony byłem do usunięcia farby z części zacisku na której jest napis i dokończyłem malowanie zacisku na żółto. W chwili obecnej mam żółte zaciski pomalowane farbą FOLIATEC i chcę nakleić naklejki bo obawiam się malowania szablonem aby powtórnie nie zważyć farby . A może ktoś z was orientuje się jakiej użyć farby aby nie odwalić kolejnego babola .

Ja narazie zrobilem z 200-300km i nic sie nie dzieje z naklejkami. Raczej do czerwonosci zaciskow nie rozgrzeje a tez watpie by jakiekolwiek hamowanie mogło doprowadzic do topienia sie naklejek bo przeciez na tloczku i prowadnicach zacisku są elementy gumowe ktore tez nie sa narażone na bezposrednią temperaturę tarczy hamulcowej.

Właśnie tak chciałem zrobić , psiknąłem czarnym sprejem do zacisków po wyschnięciu nakleiłem naklejki Alfa Romeo a następnie pomalowałem zaciski żółtym lakierem dwuskładnikowym Foliatec do zacisków .Już po chwili zauważyłem że czarny lakier wchodzi w reakcję z żółtym . Zmuszony byłem do usunięcia farby z części zacisku na której jest napis i dokończyłem malowanie zacisku na żółto. W chwili obecnej mam żółte zaciski pomalowane farbą FOLIATEC i chcę nakleić naklejki bo obawiam się malowania szablonem aby powtórnie nie zważyć farby . A może ktoś z was orientuje się jakiej użyć farby aby nie odwalić kolejnego babola .

Najprościej byłoby pomalować napis czarnym Foliatec'iem ale znowu wydawać ponad 100 zł za puszkę na psiknięcie dwóch napisów to przesada. Znowu szukać i kupować puszki po 20 zł i szukać która farba nie wchodzi w reakcje z żółtą farbą - też zabawa. Na Twoim miejscu kupiłbym naklejki.

dwie ( biala i czerwona u mnie ) puchy hamerajta za ok 20zl i bylo ok
ale latwiej faktycznie wlepki

a jak komus sam zasick sie grzeje tak ze topi naklejki to chyba cos jest nie tak kurde

Amortyzatory
Powrót