[159] Malowanie zaciskow oraz czyszczenie

A czym wyczyścić pomalowane na czerwono zaciski? Chodzi mi o to że po zimie są bardzo brudne. Pojechałem na myjkę i nic nie pomogło. Macie jakiś sposób na ich umycie?

Mi przy okazji mycia premaratem do felg umyło zaciski i wyglądają jak nowe :)

No już zamówiłem zieloną Tuge. Dam zdjęcia z przed i po czyszczeniu. Dodam że brud jest naprawdę spory.

Panowie,jestem na etapie malowania zaciskow, czy jest sens żebym po pomalowaniu Hammerite pociągnął wszystko lakierem bezbarwnym?Jeśli tak, to jakim?

Dzięki,zastanawiam się czy pociągnięcie bezbarwnym nie zwiększy trwałości?

Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka

Raz malowałem samym Hammerite, drugi raz Hammerite + lakier bezbarwny i wg mnie to nie robi różnicy, chociaż użycie lakieru też nie zaszkodzi.

Raz malowałem samym Hammerite, drugi raz Hammerite + lakier bezbarwny i wg mnie to nie robi różnicy, chociaż użycie lakieru też nie zaszkodzi.
Dziękuję za informację,ale skoro nie robi różnicy,to szkoda kasy i czasu :)

Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka

Tylko pod Hammerite sam producent zaleca stosowanie podkładu do amelinium. Jeśli to ma poprawić jakość - warto to zrobić

Witam,
Przepraszam, że odgrzewam kotleta.

Chciałbym pomalować zaciski na czerwono - w pracy mam ploter gdzie mogę wycinać sobie naklejki (jak by ktoś chciał to mogę wyciąć)

Mam problem, bo mam inne przednie zaciski niż wszystkie tu pokazane (wszyscy mają płaską powierzchnię) ja mam tak jakby z dwoma garbami na końcach - czy ktoś już ogarniał napis na takim typie zacisku?

8cd06ad0cd37b.jpg

Odświeżę temat, ktoś może wie jaki fabryczny odcień mają zaciski Brembo w AR 159? Oczywiście chodzi mi o konkretny kod lakieru. Może ktoś posiada taką wiedzę i mógłby się podzielić? :)

63BBCFE8-DC4C-47C3-9BC4-92106936CE47.jpg63BBCFE8-DC4C-47C3-9BC4-92106936CE47.jpg
Moim zdaniem lepiej niż org, lakier rosso Ferrari , plus bezbarwny, jestem mega zadowolony

Załączniki

• 8C869C41-4F3B-40C8-BCC5-6E42B72681EA.jpg
    8C869C41-4F3B-40C8-BCC5-6E42B72681EA.jpg
    90.6 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
Zdecydowałem się pomalować pod kolor nadwozia, bo czerwone "marketowe" kolory był trochę za bardzo bijące po oczach (miałem taki wcześniej), kod lakieru 289/A.
20180818_141945.jpg

Ktoś ma sposób na odświeżenie fabrycznych zacisków (niemalowanych)? Tak bez malowania.

Amortyzatory
Powrót