mirek900225
Nowy
- Auto
- ALFA ROMEO 159
Poszukaj dzialu o zakladach i z kad jestes?;p
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Założyłem instalacje KME u autoryzowanego gazownika i mam pytanie do użytkowników tej instalacji. Czy u Was po głębszym wciśnięciu pedału gazu słychać szum przepływu gazu w instalacji? U mnie to pojawia się przy 3.5 tys obrotów i przy większym wdrpnieciu. Moc nie spada tylko ten szum trochę niepokoi.Ja mam KME bez OBD. Wszystko jest ok... Ale nie mam tak jak Ty braku płynności nie mniej przy jeździe 4-6tys obr I zmianie biegu auto po dodaniu gazu moment się waha (na Benz. Tego nie dostrzegam)![]()
Jaką masz konfigurację u siebie osprzętu. Chodzi mi głównie o reduktor? Podejrzewam, że u mnie to wina reduktora. Mam KME Silver S6 ze średnica wlotu 6mm. Obawiam się, że to za mało na 170 km.Albo mam kiepski słuch albo u mnie nic takiego nie występuje
Dziękuję. Jeśli na takim osprzecie wszystko jest OK, to łatwiej będzie mi sprawdzić wąskie gardło u siebie. Przypuszczam że to reduktor i średnica przewodów.Nie wiele wiem z tym co jest u mnie tu masz fv może sam coś z tego wywnioskujesz![]()
![]()
Nie, to nie jest buczenie tylko szum podobny do tego z koła po pompowaniu przed doręczenie wentylka. Przypuszczam że to jakieś przewężenie, albo na przewodach albo na reduktorze, ale nie znam się na tym kompletnie, dlatego pytam tych, co mogą coś doradzić.Kolego Marcopol mówisz o "szumie" czy "buczeniu"? Bo z szumiącym gazem się nie spotkałem, natomiast parowniki KME jakiś czas temu miały problem z buczeniem, więc może mieli jakiś stary reduktor na półce i go Tobie wrzucili.
A co konkretnie chciałbyś u siebie poprawić?Ja też się nie znam ale jak dla MNIE trzeba moją przeregulowaćjak mnie w przyszły tyg. wywołasz to dam znać czy pomogło bo jadę na regulację mam nadzieje ostatni raz i wymianę filtrów
![]()
U mnie problem był prozaiczny i sprawa już jest rozwiązana. Objemka na przewodzie powietrza do kolektora dolotowego się poluzowała i zasysala tzw. lewe powietrze z komory silnika. Wystarczyło ja dokrecić. Wszystko teraz hula, aż miło.gubi moc po zmianie biegu jak obroty spadają na 3-4 tys. kwestia dostrojenia znajomy miał tak samo w julce ma z tą instalacją i udało się dostroić więc myślę że i u mnie się uda![]()
Tego już nie wiem. Być może przy montażu coś poluzowali....Samo się poluzowało? Czy nie dokręcili?