LPG do Alfy Romeo Giulietta

Panowie proszę o poradę
Gdzie na Śląsku znajdę serwis, gdzie będą w stanie mi się wpiąć w fabryczną instalację Landi Renzo. Jak dotychczas w warsztatach serwisujących instalację tego typu słyszę, że w grę wchodzi jedynie autoryzowany serwis z uwagi na zabezpieczenia jakie zostały założone przy montażu. Ale nawet w Ganinexie w Katowicach usłyszałem, że obecnie nie mają gazownika.
Przy niskich temperaturach kontrolka check engine zaczynała mrugać i samochód przełączał się na benzynę wreszcie kontrolka zapaliła się na stałe. Po zatrzymaniu się, zgaszeniu silnika i ponownym jego uruchomieniu silnik zaczyna pracować na benzynie jednakże kontrolka silnika świeci cały czas
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i rady
P.s
Po podpięciu pokazuje mi błędy:
P1000-98 rozpoznanie misfire w cylindrze LPG- przegrzany element lub system
P1003-98 rozpoznanie misfire w cylindrze 3 LPG- przegrzany element lub system
P1004-98 rozpoznanie misfire w cylindrze 4 LPG- przegrzany element lub system
P0171-16 multiplikacyjna korekcja adaptacji sondy lambda w trybie LPG - obwód napięcia poniżej wartości progowej
P0087-23 czajnik niskiego ciśnienia LPG- zablokowany sygnał niski
P0172-16 dodatkowa korekcja adaptacji sondy lambda w trybie LPG - obwód napięcia poniżej wartości progowej

Ostatnia edycja:
Dzięki, zakładów godnych polecenia jest parę w okolicy ale mnie bardziej chodziłoby o kogoś kto by umiał podpiąć pod tę fabryczną instalację Alfy. Bo jak na razie słyszę że lepiej byłoby wymienić cały przód instalacji.
Szkoda mi wydawać dodatkowo ok 2 tys jeżeli w mojej problemem zapalania się kontrolki checka mogą okazać się zawalone wtryski. Dodam tylko, że orginalna instalacja w mojej julce składa się z reduktora Landi Renzo, wtrysków Bosha i ECU Metatron SDU-LPG
Pozdrawiam

Skoro masz zakłady to można zadzwonić i się zapytać.
A wymiana przodu nie kosztuje chyba aż tyle .
Sterownik z wiązką koszt 350-400 zł
Wtryski 280-300 zł
Reduktor jak sprawny może zostać
Nie sądzę aby za taką usługę brali aż tyle jak napisałeś

Ja mam KME bez OBD. Wszystko jest ok... Ale nie mam tak jak Ty braku płynności nie mniej przy jeździe 4-6tys obr I zmianie biegu auto po dodaniu gazu moment się waha (na Benz. Tego nie dostrzegam) :)
Założyłem instalacje KME u autoryzowanego gazownika i mam pytanie do użytkowników tej instalacji. Czy u Was po głębszym wciśnięciu pedału gazu słychać szum przepływu gazu w instalacji? U mnie to pojawia się przy 3.5 tys obrotów i przy większym wdrpnieciu. Moc nie spada tylko ten szum trochę niepokoi.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Albo mam kiepski słuch albo u mnie nic takiego nie występuje
Jaką masz konfigurację u siebie osprzętu. Chodzi mi głównie o reduktor? Podejrzewam, że u mnie to wina reduktora. Mam KME Silver S6 ze średnica wlotu 6mm. Obawiam się, że to za mało na 170 km.

Nie wiele wiem z tym co jest u mnie tu masz fv może sam coś z tego wywnioskujesz:)
241.jpg

Kolego Marcopol mówisz o "szumie" czy "buczeniu"? Bo z szumiącym gazem się nie spotkałem, natomiast parowniki KME jakiś czas temu miały problem z buczeniem, więc może mieli jakiś stary reduktor na półce i go Tobie wrzucili.

Nie wiele wiem z tym co jest u mnie tu masz fv może sam coś z tego wywnioskujesz:)
241.jpg
Dziękuję. Jeśli na takim osprzecie wszystko jest OK, to łatwiej będzie mi sprawdzić wąskie gardło u siebie. Przypuszczam że to reduktor i średnica przewodów.

Kolego Marcopol mówisz o "szumie" czy "buczeniu"? Bo z szumiącym gazem się nie spotkałem, natomiast parowniki KME jakiś czas temu miały problem z buczeniem, więc może mieli jakiś stary reduktor na półce i go Tobie wrzucili.
Nie, to nie jest buczenie tylko szum podobny do tego z koła po pompowaniu przed doręczenie wentylka. Przypuszczam że to jakieś przewężenie, albo na przewodach albo na reduktorze, ale nie znam się na tym kompletnie, dlatego pytam tych, co mogą coś doradzić.

Ja też się nie znam ale jak dla MNIE trzeba moją przeregulować :) jak mnie w przyszły tyg. wywołasz to dam znać czy pomogło bo jadę na regulację mam nadzieje ostatni raz i wymianę filtrów ;)

Ja też się nie znam ale jak dla MNIE trzeba moją przeregulować :) jak mnie w przyszły tyg. wywołasz to dam znać czy pomogło bo jadę na regulację mam nadzieje ostatni raz i wymianę filtrów ;)
A co konkretnie chciałbyś u siebie poprawić?

gubi moc po zmianie biegu jak obroty spadają na 3-4 tys. kwestia dostrojenia znajomy miał tak samo w julce ma z tą instalacją i udało się dostroić więc myślę że i u mnie się uda ;)

gubi moc po zmianie biegu jak obroty spadają na 3-4 tys. kwestia dostrojenia znajomy miał tak samo w julce ma z tą instalacją i udało się dostroić więc myślę że i u mnie się uda ;)
U mnie problem był prozaiczny i sprawa już jest rozwiązana. Objemka na przewodzie powietrza do kolektora dolotowego się poluzowała i zasysala tzw. lewe powietrze z komory silnika. Wystarczyło ja dokrecić. Wszystko teraz hula, aż miło.

Samo się poluzowało? Czy nie dokręcili?

Hej,
Czy może ktoś z Was ma instalacje gazowa w Alfie Romeo Giulietta 1.4 120KM (2015r.)
Jeżeli tak to jak się ona sprawuje??? Co polecacie z własnego doświadczenia?
Pozdrawiam:):edziahurra:

Amortyzatory
Powrót