• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

lokalny Hyde Park

Przykre jest to, że są osoby na forum, które przywłaszczają sobie nie swoje zdjęcia. Niech ich piekło pochłonie....

Możesz rozwinąć co masz na myśli???
Jeśli ktoś zrobił ciekawe zdjęcie mojej Alfy (w ruchu, w locie czy fajnie obrobione), to nie mogę tego zdjęcia wykorzystać do własnych celów? (np. dodać do tematu mojego samochodu, fb, nk, gg…?)

Mnie to w sumie nie dotyczy, bo Demona piekło nie pochłonie. Szkoda tylko innych userów…

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To będziemy wszyscy smażyć się w piekle W jednym kotle

Już się smażymy... czymże innym jest Polska jak nie tym kotłem właśnie?

Ja zajumałem chyba ze 25 fotek. Na.ebać mnie na pal jak Azje Tuhajbejowicza i dopiero do PIEKŁA !!!! Bedzie tam Ligar na mnie czekał wiec idę w ciemno. Widzę że madmaxy i Misia. W sumie to już wiemy gdzie będzie zlot 2013. PIEKŁO.

Trzymaj mi miejscówkę więc.

Możesz rozwinąć co masz na myśli???
Jeśli ktoś zrobił ciekawe zdjęcie mojej Alfy (w ruchu, w locie czy fajnie obrobione), to nie mogę tego zdjęcia wykorzystać do własnych celów? (np. dodać do tematu mojego samochodu, fb, nk, gg…?)

Mnie to w sumie nie dotyczy, bo Demona piekło nie pochłonie. Szkoda tylko innych userów…

Krótko i na temat, bo pracuję. Robisz zdjęcie, jesteś jego autorem a osoba X wrzuca je do swojego albumu i twierdzi, że sama je zrobiła. Chyba nie tak powinno być.
Ja nie widzę problemu, że ktoś moje zdjęcie wrzuca sobie na FB, ale to licha, niech nie pisze, że je zrobił bo to już nie jest śmieszne.
Tyle...

Ja zajumałem chyba ze 25 fotek. Na.ebać mnie na pal
ale najpierw naeb tych którzy to porobili te foty które ukazują twoją mordę ( :lol: ) we aucie i nawet nie zadali sobie trudu zamazania tablic rej.
toć Qwa nawet w uwaga pirat blach nie widać i głos zmieniony

a wielmożni fotografowie którzy to tak bronią swoich dzieł -- pytali tych sfotografowanych o zgodę na fotki i publikację ???
bo tyś fajny chop ale osobą publiczną toś chyba jeszcze nie jest i masz prawo do prywatności

- - - Updated - - -

Krótko i na temat,. Robisz zdjęcie, jesteś jego autorem
krótko i na temat - robisz zdjęcie komuś -- pytasz go o zgodę na zdjęcie i późniejszą publikację w sieci lub gdziekolwiek indziej

Ostatnia edycja:
a słotys to niby nie publiczna ?

sołtys taki pipiduwy to ni
nie liczy sie

- - - Updated - - -

i wzywam jednoczesnie "wielmoznych fotografów" o ukaznie szanownej gawiedzi ( czy jak to tam ) zgody na jej focenie i upublicznianie jej wizerunku

...

- - - Updated - - -

bo jak nie to do PIEKŁA !!!!!!!!

- - - Updated - - -

niektórym to się już całkiem we dooopach poprzewracało widać

Bocian, skończmy temat bo się robi niesmacznie. Ten do którego niektórzy mają pretensje już pewnie aluzję załapał i BASTA!!
Ja nie mam pretensji do nikogo, jakbym nie chciał upubliczniać swoich zdjęć i swojej mordy to nie wrzucałbym ich na fejsa ani AH.

i wzywam jednoczesnie "wielmoznych fotografów" o ukaznie szanownej gawiedzi ( czy jak to tam ) zgody na jej focenie i upublicznianie jej wizerunku .

Może ja tu rzucę nieco światła jako fotograf z zawodu.
Jeśli jest robione zdjęcie grupy, tłumu - nie trzeba mieć zgody na publikację od każdej osoby.
Jeśli jest to zdjęcie jednej osoby - zgoda taka jest potrzebna (wyjątek - impreza "masowa" gdzie organizator udziela odgórnie zgody)

Jeśli używa się czyjegoś zdjęcia - MUSI być ono podpisane (prawa autorskie są niezbywalne).
Jeśli użytek jest komercyjny to już w ogóle inna bajka.

chyba tak, ale nie wiem czemu :>

ps Socik uważaj, bo niedługo też zawitasz w tym dziale na jeomonsterze z tym Twoim neonem w grilu :D

No i w koncu bedzie moje auto rozpoznawalne;p

Amortyzatory
Powrót