Lista N. Sącz

Witajcie.
Noszę się z zamiarem zamontowaniem instalacji LPG w mojej belli jednak mam obawy.
Czy ktoś z was ma zagazowanego TSa 105km i mógłby się wypowiedzieć jak instalacja działa i jakiej firmy do tego silnika wybrac?
Czytam różne fora na temat LPG i mam pustke w głowie.
Byłbym wdzięczny jeszcze za polecenie jakiegoś gazownika który rzetelnie wykonuje usługę i regulacje instalacji.

Dzięki i pozdrawiam.

Byłem z młodym na spacerze i stoi to auto o którym pisałem ale nie było nikogo w pobliżu żeby zapytać. Zrobiłem na szybko 2 zdjęcia komórką.
Pokaż załącznik 103886Pokaż załącznik 103887

Michał autko o którym pisałeś w sobotę zmieniło właściciela :) teraz stoi u kumpla w garażu :D. Wielkie dzięki za namiar bo Polonez może nie wyglądał, ale był w bardzo dobrym stanie jak na rocznik '81. Auta które do tej pory oglądaliśmy to przeważnie pordzewiałe szroty. Od właściciela posesji pod którą stał dostaliśmy nr. tel. do właściciela "Borewicza". Po krótkiej rozmowie przez tel. dowiedzieliśmy się że kilka lat temu kupił go od małżeństwa emerytów z okolic Katowic. Jeździli nim praktycznie tylko do kościoła i dość dobrze o niego dbali. "Poldek" ma na liczniku 61 tyś km przebiegu i bardzo możliwe że jest to oryginalny przebieg, nigdy nie widział instalacji gazowej, pali na dotyk, na progach koło siedzeń miła jeszcze oryginalną folię (widać na foto poniżej). Taka sama sytuacja była z siedzeniami, pod PRL-owskimi pokrowcami kryły się ładne nie zniszczone fotele.

Najlepsze zostawiam na koniec, Pan który sprzedawał Poloneza załatwił wszystkie papiery i do autka były wyrobione ŻÓŁTE TABLICE, co czyniło go bardzo dobrą bazą do odbudowy (zresztą z takim założeniem kumpel szukał auta).

W tym tygodniu auto zostanie przerejestrowane, porządnie wymyte i nawoskowane dość grubą warstwą wosku, środek wyprany, wszystkie elementy podatne na korozję będą zakonserwowane olejem pełzającym, następnie "Borewicz" trafi do ciepłego i suchego garażu na najbliższe kilka miesięcy a konkretnie do maja 2014 :)

Niżej kilka fotek (fotki z telefonu, mam cichą nadzieję że przed zapuszkowaniem go w garażu uda mi się go zabrać na małą sesję :))

2013-08-03 18.25.55.jpg2013-08-03 18.26.29.jpg2013-08-03 18.26.49.jpg2013-08-03 18.27.57.jpg2013-08-03 18.28.33.jpg2013-08-03 18.29.00.jpg2013-08-03 18.43.46.jpg

I jeszcze jedna ciekawostka, dosłownie kilkaset metrów dalej w stronę Świniarska przy drodze stał bardzo podobny Polonez z tą małą różnicą że nył zielony i wyglądał na używanego na co dzień. Po krótkiej rozmowie z właścicielką dowiedzieliśmy się że cena za którą jest gotowa go oddać to jedyne 20 tyś zł :P

Co by nie było OT
Byliśmy dzisiaj ma Zlocie Pojazdów Zabytkowych na Miasteczku Galicyjskim i na płycie rynku, widzieliśmy piękną Alfę SPIDER :)

ZPZ-0214.jpg

Ostatnia edycja:
Co by nie było OT
Byliśmy dzisiaj ma Zlocie Pojazdów Zabytkowych na Miasteczku Galicyjskim i na płycie rynku, widzieliśmy piękną Alfę SPIDER

piękna:) od 3 albo 4 lat się wybieram co roku na ten zlot i ciągle praca mi wypada... swoją droga kumpel kumpla namawia by się na forum zarejestrował bo ma starego spiderka, także nie gryziemy i zapraszamy jak czyta;)

No to cieszę się bardzo, że udało się z tym Polonezem. Wydawał mi się naprawdę warty uwagi więc się cieszę że wyszło wszystko ładnie. Daj na pw znać za ile targu dobiliście. Po zdjęciach widzę że jest naprawdę konkret. :)

- - - Updated - - -

Byłem na tym zlocie w miasteczku galicyjskim ale tam spidera nie było. :)

- - - Updated - - -

P.S.
Ja niedawno całkiem spotkałem w Wiedniu jednego Pokaż załącznik 104192 a drugiego w Sibiu w Rumunii. :) Pokaż załącznik 104193
Co do zlotu to najbardziej mi się spodobał Packard Eight. :) Jak ktoś grał w "Mafię" to powinien czuć klimat. :)
Pokaż załącznik 104194

- - - Updated - - -

Witajcie.
Noszę się z zamiarem zamontowaniem instalacji LPG w mojej belli jednak mam obawy.
Czy ktoś z was ma zagazowanego TSa 105km i mógłby się wypowiedzieć jak instalacja działa i jakiej firmy do tego silnika wybrac?
Byłbym wdzięczny jeszcze za polecenie jakiegoś gazownika który rzetelnie wykonuje usługę i regulacje instalacji.

Dzięki i pozdrawiam.

No witaj. Ja mam TS'a w gazie już 2 lata i jest bez problemów. Instalacja BRC Sequent24 montowana w Czakramie w Tarnowie. To jedyny oficjalny i główny dystrybutor BRC na Polskę. Poziom obsługi wysoki i pełen profesjonalizm. Osiągi samochodu bez zmian i przede wszystkim tania jazda. Ale nad 1,6 to bym się zastanawiał czy gazować. :) Trochę mały silnik. Najfajniejsze podobno 1,8. :) Ja posiadam 2,0 i też nie narzekam.

Ostatnia edycja:
No no. Moja kuchenka daje radę. :) Teraz nawet jajko na reduktorze usmażysz. :P

Mi głównie chodzi o oszdędną jazdę. Dużo jeżdżę, autko mi pali średnio 8,5 l, a miesięcznie wydaje ponad 1000zł na paliwo czasem nawet wiecej.
Gdzieś czytałem że te silniki nie trawią gazu dlatego potrzebował bym opini posiadaczy instalacji LPG w 1.6 TS.

Pozdrawiam.

Mi głównie chodzi o oszdędną jazdę. Dużo jeżdżę, autko mi pali średnio 8,5 l, a miesięcznie wydaje ponad 1000zł na paliwo czasem nawet wiecej.
Gdzieś czytałem że te silniki nie trawią gazu dlatego potrzebował bym opini posiadaczy instalacji LPG w 1.6 TS.

Pozdrawiam.

No ja w 2.0 TS wychodzę regularnie 10,3 gazu na 100km. Działa wszystko ładnie.

- - - Updated - - -

a z dupy strony Panowie http://www.zapopradzie.pl/ był tam ktoś?
Nie był. :) Takie małe trochę. :) Wczoraj byłem na odnowionych stawach w Starym Sączu. Nawet fajnie. :) Na pewno tam jeszcze się wybiorę.

Instalacja BRC Sequent24 montowana w Czakramie w Tarnowie. To jedyny oficjalny i główny dystrybutor BRC na Polskę. Poziom obsługi wysoki i pełen profesjonalizm

Montowałem tam podtlenek LPG do Bravo 1.8 16v polecam - obsługa fachowa :)

a z dupy strony Panowie http://www.zapopradzie.pl/ był tam ktoś?

Zobacz na fotki w galerii i zabierz żonę tam:

http://www.itaka.pl/wczasy/egipt/hu...466453732724&gclid=COru8P2T5rgCFUi33godQRwAFQ

Park wodny mają świetny, byłem, polecam :) jest tylko jedno ale czy przy dzisiejszej sytuacji politycznej w Egipcie warto tam się pchać :) ??

No do Turcji też można śmignąć albo na jakąś grecką wysepkę. Polecam bardziej niż Muszynę. :) Paweł jednego moda mniej i masz All Inclusive w ładnym miejscu. :P

No do Turcji też można śmignąć albo na jakąś grecką wysepkę. Polecam bardziej niż Muszynę. Paweł jednego moda mniej i masz All Inclusive w ładnym miejscu.

thx Panowie za info, tak pytam z ciekawości w kwestii wypadu na popołudnie:) ale fakt faktem mody ważniejsze...;)

Witajcie.

Dzięki i pozdrawiam.

Ja mam zagazowane 1,6 105KM. Instalacje montowałem w Krakowie i jestem bardzo zadowolony. Najważniejsze, że oszczędzam 3zł na litrze a nie odzczuwam żdanych spadków mocy, jeżdze jak jeżdzę ;)

Instalacja to STAG, wtryskiwacze HANA 2000. Myślałem o montowaniu Lovato, ale po przejrzeniu wielkiej ilości stron i tematów właścicieli zdecydowałem się na droższą instalację STAGa głównie o dobrych opiniach.

No witaj. Ja mam TS'a w gazie już 2 lata i jest bez problemów. Instalacja BRC Sequent24 montowana w Czakramie w Tarnowie. To jedyny oficjalny i główny dystrybutor BRC na Polskę. Poziom obsługi wysoki i pełen profesjonalizm. Osiągi samochodu bez zmian i przede wszystkim tania jazda. Ale nad 1,6 to bym się zastanawiał czy gazować. :) Trochę mały silnik. Najfajniejsze podobno 1,8. :) Ja posiadam 2,0 i też nie narzekam.

A ja mam odmienny punkt widzenia na to. Ja zdecydowałem się na zagazowanie swojej alfy bo w mieście jazda wychodziła mi zbyt drogo. A spędzając 90% czasu w mieście spalanie spokojnie osiągało 10,5l. Może nie mam jeszcze takiej ilości kilometrów przejechanych na gazie bo to dopiero 5 tysięcy kilometrów, ale nie miałem z nim żadnych problemów. Instalację gazową mam nową, podlega gwarancji. Mam 45l butle zamiast koła zapasowego i wlew pod klapką ;).

Jakby kolega był zainteresowany zobaczeniem jak to wygląda w 147 chętnie udostępnię alfę na pogląd :P

Ja wykonywałem instalację w http://gazujemy.pl/. Ja naprawdę byłem zadowolony ze stopnia profesjonalizmu.

Ostatnia edycja:
Ja mam ponad 40tys kilometrów na BRC i też bez problemów. Instalacja też na gwarancji jeszcze. :)

- - - Updated - - -

thx Panowie za info, tak pytam z ciekawości w kwestii wypadu na popołudnie:) ale fakt faktem mody ważniejsze...;)

Żona musi być bardzo wyrozumiała. :) Żeby Ci nie kazała któregoś dnia z Alfą spać. :) Hehe.

Kolego YoMen w którym miejscu dokładnie mieszkasz?
Jak byś miał w tygodniu chwilkę to chętnie bym się przyjrzał jak to wygląda i w ogóle.

Kolego YoMen w którym miejscu dokładnie mieszkasz?
Jak byś miał w tygodniu chwilkę to chętnie bym się przyjrzał jak to wygląda i w ogóle.

Aktualnie nie dam rady, bo alfa jest u mechanika (hamulce, zawieszenie). Nie byłem świadomy, że mogę mieć oryginalne wachacze na dole i tuleje musiałem zamówić na internecie wiec muszę chwilkę poczekać aż przyjdą i mi mechanik to wszystko złoży. Myślę, że w środe/czwartek będzie na chodzie. Ja mieszkam na Porębie. Często jestem w mieście wiec umówić się gdzieś to nie problem :)

Amortyzatory
Powrót