[Brera] Limitowana Brera na AutoCentrum.pl

• Autor wątku Autor wątku sibkods
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
znalazłbym i starsze niż 4 letnie MB które wyglądają wg mnie zjawiskowo ;)

a Wy oceniacie ciągle przez pryzmat znaczka i tego ze AR to AR... ma duszę i charakter bo jest Alfą.

Sam się czasem zastanawiam... dlaczego?

Powinniśmy założyć jednak nowy temat poświęcony takim dyskusjom, żeby każdy mógł się wyżyć

Alfie wisi jakaś gigantyczna ilość sprzedaży.
z pewnością...

jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ;) uważasz że w tej firmie nie ma dyrektora finansowego, księgowych czy kogoś kto odpowiada za finanse ??
Im więcej sprzedaży tym więcej kasy a Ty piszesz jak by polityka AR była taka że im mniej sprzedamy tym lepiej :D:D

napisałem że wisi gigantyczna sprzedaż, a nie duża czy jakakolwiek. Wielkie ilości sprzedanych aut oznaczałyby przejście na poziom vw a to oznacza utratę pewnej elitarności marki

Myślę że nie grozi im tak masowa sprzedaż żeby utracili jakąkolwiek elitarność, czasem przejadę trasę 1000kilometrów i spotykam dwie albo trzy Alfy..

AR ma o tyle dobrze że jest pod finansowymi skrzydłami koncernu - wątpię aby firmie zależało na mega masowej sprzedaży - od tego jest Fiat ...VW ma o tyle gorzej że to on jest tą tańszą marką

druga sprawa to modele - konie pociągowe marki a modele niszowe - pomijając udane czy nie i dlaczego - wiadomo że sprzedaż 159 będzie inna niż Spidera

limitowana Brera - ile firm wcześniej zrobiło matowe limited edition...

AR ma o tyle dobrze że jest pod finansowymi skrzydłami koncernu - wątpię aby firmie zależało na mega masowej sprzedaży - od tego jest Fiat ...VW ma o tyle gorzej że to on jest tą tańszą marką

wg. mnie Alfa ostatnimi czasy jak by zgubiła tor, którym podążała wcześniej...
jest Fiat który może być takim włoskim VW czyli marką tańszą, powszechniejszą itd. a Alfa Romeo powinna wydawać np. model raz na kilka lat ale taki aby na prawdę kojarzył się z elitarnością i klasą, a nie ciężkie "krowiaste" z średnimi osiągami i silnikami GM.

Ostatnia edycja:
Sam się czasem zastanawiam... dlaczego?

Powinniśmy założyć jednak nowy temat poświęcony takim dyskusjom, żeby każdy mógł się wyżyć

Cze,to ja tez chce dodać benzyny do ognia,a wiec oglądając ostatnio program"Fifth Gear" polecial ciekawy tekst przy testowaniu Lambo bodajże Gallardo,o turz redaktor stwierdził ze autko zaczelo mu przynosic frajde ,ze jest bardziej Wloskie niz Niemieckie ,wczesniejsze modele byly za bravurowe (Typisch Deutsch) ,cos w tym musi byc .Chyba potencjalny klient wolal Rumaka z Maranello niz Bratwursta z Ingolstadt hi hi .Bratwurst -Biala kielbaska z grilla przysmak naszych sasiadow .

z tym grillem to fakt - Lambo lubię się przypalić :D
ok długi weekend za pasem i koledzy już rozpalają grille:D
A wracając do tematu mam do kolegów pytanie .
Czy rzeczywiście podobają Wam się zestawienia lakier mat + czarna felga ,bo ja jestem stara konserwa i do mnie to nie przemawia????
Inna sprawa ,że nie przypominam sobie abym takie matowe autko gdzieś na żywo widział ???

Mi,owszem jeśli by pod maska wariowało ze 500 Rumaków +napęd na cztery łapy na pewno bym nie pogardził.

Sposio,mi się te połączenie zajewaliscie podoba .Odwiedzajac kolege ktury mieszka kolo Nürburgring ,naogladalem sie wlasnie takich cacek ,tylko przewarznie to byly GT3 ,mi ten styl sie podoba(przypuszczam pewien stylista przygladal sie Mysliwcom i stwierdzil sobie zeby zastosowac to wlasnie w Autkach) takie sobie grozne Autko wrrr.......z odpowiednia moca .

Skoro to takie graty bez stylu to po cholerę tym jeździsz? Po co siedzisz na tym forum?
Auta te tracą na wartości ze względu na problemy z jakością w latach 80tych a nie dzisiejszych modeli...Ale nie będe z tobą więcej dyskutował.
A temat jakiego modelu dotyczy?? Czy czasem nie nowej Brery/159 bystrzaku??

---------- Post dodany o godzinie 16:17 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:15 ----------

Alfa do modelu 156 była Alfą. Wszystko co powstało po 156 jest substytutem Alfa Romeo, produktem czekoladopodobnym w porównaniu do tradycyjnej czekolady.

Jestem ciekaw ilu z Was jezdzilo choc jednym z wymienionych wyzej samochodow (Scirocco, nowa C-klasa), zeby móc się wymądrzać i prawic swoje wywody ze AR jest lepsze.

Ja mam okazje jezdzic w pracy nie takimi samochodami i moge je porownywac obiektywnie, bo jechalem, widzialem i wiem jak się zachowują na drodze, wiec zabieram temat w dyskusji i oceniam jak faktycznie jest, a Wy oceniacie ciągle przez pryzmat znaczka i tego ze AR to AR... ma duszę i charakter bo jest Alfą.

AR miała duszę i charakter w modelach do końca lat 90-tych. Teraz musi sobie zapracować zarówno postępem technicznym jak i czymś wystrzałowym, zeby renomę odzyskać.

Masz u mnie browarka kolego z srebrnego VW.
Wszystko co Alfo podobne czyli mniej wiecej13 lat wstecz zaczeło sie robic...... inne, taki to fiat w innym opakowaniu. Wczesniej V6 montowane, serce typowej Ar a teraz pokazcie mi co jest w Alfie z PRAWDZIWEJ Alfy..... Od koł po dach Fiacik w innej konserwie.

Ostatnia edycja:
...a teraz pokazcie mi co jest w Alfie z PRAWDZIWEJ Alfy..... Od koł po dach Fiacik w innej konserwie.

Zawieszenie? Linea na pewno nie prowadzi się tak jak 159.
Co do VW, te same silniki masz w Audi, poza kilkoma wyjątkami. Tak ciężko zrozumieć, że to co zarzucacie Alfie tyczy się praktycznie każdego koncernu?

Zawieszenie? Linea na pewno nie prowadzi się tak jak 159.
Co do VW, te same silniki masz w Audi, poza kilkoma wyjątkami. Tak ciężko zrozumieć, że to co zarzucacie Alfie tyczy się praktycznie każdego koncernu?

Troche trwardsze amorki kadży potrafi wlozyc.... Nie musi byc to AR zeby sie dobrze prowadziła..... Fiat trzyma styl Alfy z dawnych czasów na siłe bo tylko tu mu pozostało... Nie porównuj Audi i AR bo to delikatnie nie trafione, a wogóle do czego mozna porównac nowe AR pod wzgledem ilosci modeli??

Troche trwardsze amorki kadży potrafi wlozyc.... Nie musi byc to AR zeby sie dobrze prowadziła..... Fiat trzyma styl Alfy z dawnych czasów na siłe bo tylko tu mu pozostało... Nie porównuj Audi i AR bo to delikatnie nie trafione, a wogóle do czego mozna porównac nowe AR pod wzgledem ilosci modeli??

No to włóż mądralo te "twardsze amory" w inne wózki. MB i Audi też mają dość twarde amory, ale jakoś nikt nie mówi, że prowadzą się tak zajebiście jak 159. Wiesz dlaczego? Bo tu nie tylko o amortyzatory chodzi. Jakoś Audi nie potrafi tego zrobić (mówię o przednionapędówkach). Co złego w porównaniu Audi i AR? Jeszcze raz przypomnę, porównajmy samochody z 2005 roku. Czy A4 z 2005r jest ładna, zwinna, rzucająca się w oczy?
Co do ilości modeli. Pozwól, że przemilczę bo to żadny argument. Wcześniej Ty albo ktoś inny pisał, że AR to są taxi w innych krajach. Czy E klasa nie jest taksówką w Niemczech?

I kolejny raz napiszę to co napisali inni koledzy. Skoro tak Ci się Alfa nie podoba, to po co w ogóle się pieklisz?
Ja umiem przyznać rację, że nowa C klasa jest lepsza, nowe Audi A4 też mi się podoba. Co do Scirocco, tu się mogę kłócić ;)

Amortyzatory
Powrót