• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Brera] Limitowana Brera na AutoCentrum.pl

• Autor wątku Autor wątku sibkods
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sibkods

Guest
Cos pieknego :)

181.jpg

http://www.autocentrum.pl/go/41__Alfa_Romeo_Brera_-_Niezaleznosc_limitowana__1216728476.html?acsg=7

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ejjj ty nie pokazuj takich zdjęć, nie jest przed 23:00 :P
Piękna rzecz :D

no i pokażcie mi niemiecką puszkę choćby zbliżonej urody;
bellissima...

To tylko panowie z działu marketingu próbują pobudzić sprzedaż w czasach kryzysu . Zamiast wersji GTA dostaliśmy : tabliczki z matowego aluminium , czerwone szwy i zaciski hamulcowe , lakier mat itd., nie da się ukryć poszli na całość :D

Myślałem że jakiś kompresor wstawili, albo doładowanie solidne, a to znane z GMa silniki.

Pewnie za 10 lat będziemy mieli Brery JTD wzorowane na tej limitowanej serii- fotele, albo felgi, ewentualnie jakaś powypadkowa dostanie lakier ;).

A urody odmówic jej nie można.

Ojej śliczna, wybitnie śliczna. Brakuje tylko porządnego włoskiego serca, niemniej w garażu bym postawił :)

Autko budzi podziw na zdjęciach ciekawe jak wygląda na żywo ?

Na żywo na pewno jeszcze lepiej się prezentuje, zawsze tak jest w przypadku Brery, innych Alf też zresztą.

vw_scirocco_side_2.jpg

Równie ładny i o wiele tańszy.
Jeśli chodzi o kształty, to Brera ma bardziej drapieżną linię w porównaniu do nowego Scirocco, ale oba auta są godne podziwu i chętnie bym je ugościł w swoim garazu :)

Ostatnia edycja:
Równie ładny??Kwestia gustu, moim zdaniem to taki spłaszczony golf.

Poza tym jak bym chciał oglądać VW to zapisałbym się na inne forum.

Daruj sobie swoje prowokacje, nikomu to nie potrzebne.
Co do Brery, to nie widzę tu nic do porównywania, dwa inne światy..

Jakie prowokacje, czlowieku wyluzuj.

Są to dwa samochody tej samej klasy... mozna by do niej dołożyć jeszcze nowe Audi TT, Mazde RX8 (do której technicznie Brerze jeszcze będzie daleko przez lata) i na dobrą sprawę kazdy z nich jest piekny pod innym wzgledem i w kazdym mozna szukac tego czegos.

Wiec o co Ci chodzi? Daj sobie siana ze zbędnymi komentarzami i nie podjudzaj mnie do dalszej dyskusji z Toba bo skonczy się to tak jak zawsze a po co zaczynasz dymy?

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem nic nie zaczynam, po prostu jak chciałeś wrzucić na forum VW to mogłeś swój temat założyć tak jak ktoś ci to już nie dawno napisał. To tyle z mojej strony.

Nie wrzucam tu zdjęc swojego samochodu tylko najzwyczajniej w swiecie porównuję Brerę z innymi samochodami w jej klasie. Bo nie tylko na Brerze swiat sie konczy. Jest ładna i cholernie droga. A za te pieniądze nigdy nie kupiłbym nowej Brery, tylko wolałbym tysiąc razy bardziej RX8 (ze wzgledu np. na mniejszą stratę wartości) czy wspomniane nowe Audi TT.

mając bezpośrednie porównanie Brera i Scirocco niestety więcej dobrego miałbym do powiedzenia o tym drugim aucie :/ jakość wykonania , osiągi... AR mogłaby się przebudzić ze snu w którym tkwi od jakiegoś czasu :/

nawet GT które było ostatnim modelem który akurat mi się podobał było tak naprawdę krokiem wstecz - 156 w 1997 roku miało lepsze osiągi :)

a Scirocco ładne, podoba mi sie, ale mógłby meić zegary od golfa VIki a nie Vki:) i bylaby bajka. Naprawde całkiem fajne autko wyszło.

Ok luz, może i mnie trochę poniosło.

mając bezpośrednie porównanie Brera i Scirocco niestety więcej dobrego miałbym do powiedzenia o tym drugim aucie :/ jakość wykonania , osiągi... AR mogłaby się przebudzić ze snu w którym tkwi od jakiegoś czasu :/

nawet GT które było ostatnim modelem który akurat mi się podobał było tak naprawdę krokiem wstecz - 156 w 1997 roku miało lepsze osiągi :)

No jeżeli chodzi o osiągi i technologie to też raczej bym Brery nie kupił. A czy jest taka cholernie droga?Jak się porówna do Scirocco 1.4 TSI to tak, ale 2.0 kosztuje podobnie co Brera 2.2JTS

Za 95.000 zł mam Scirocco z motorem 2.0 TSI - 200 KM. A w przypadku Brery dopłacam chyba tylko za znaczek AR - silnik 200-konny KOSZTUJE 122.900 ZŁ!!!

A wykonanie i osiągi jak wspomniał Marcin są bez porównania do Scirocco.

Żal... ale niestety taka jest prawda. Płacisz za znaczek i za wygląd. Brera jest ładna - ale tylko tyle. Popatrzmy na to realnie a nie tylko przez pryzmat znaczka AR... fajna bo Alfa.

W tej klasie jest jeszcze więcej samochodów które biją Brerę na starcie, zeby nie bylo ze VW najlepszy.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót