[Brera] Limitowana Brera na AutoCentrum.pl

• Autor wątku Autor wątku sibkods
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
porównując osiągi Brery z Sirocco to ten ludowy samochodzik ta wcale rewelacyjnie nie wypada,a nawet powiedziałbym że gorzej, tym bardziej że jest od Brery lżejszy o około 200kg

260 konna (3.2 V6 Q4) Brera setke robi tylko o 0.4 s szybciej niz 200 konny (2.0 TSI) VW. Aleeee co tu mówic, dyskusja i tak prowadzi do jednego.

ludowy samochód z 2.0TSI i DSG - 7,1 do paki

rasowe coupe na bazie 159 z 3,2 litra - 7,0 do paki (o ile potrafisz optymalnie zmieniać biegi...)

o spalaniu 3,2 wolałbym się nie wypowiadać...

a masa ? nigdzie nie jest powiedziane że coupe ma ważyć tyle co limuzyna :)

masy na stronach firmowych - Scirocco lekkie , Brera - nie chwalą się :)

ludowy samochód z 2.0TSI i DSG - 7,1 do paki

rasowe coupe na bazie 159 z 3,2 litra - 7,0 do paki (o ile potrafisz optymalnie zmieniać biegi...)

o spalaniu 3,2 wolałbym się nie wypowiadać...

a masa ? nigdzie nie jest powiedziane że coupe ma ważyć tyle co limuzyna :)

masy na stronach firmowych - Scirocco lekkie , Brera - nie chwalą się :)
Róznie to te tabelki podają :D
W przypadku Brery okreslenie "rasowe coupe" kojarzy mi sie z delikatnie czymś innym, pisanym bardziej fonetycznie..... Cos w tym jest.

Ostatnia edycja:
Jak by nie było Brera przegrywa na starcie. Porównujac podobne moce Brere z 1.8 T to objade swoim klekotem :P

a porównajcie sobie diesle 2.0 w obu modelach z manualną skrzynią

no porównuję :

Brera 2.0JTDM 16V 170KM z manualną - 8,8 do paki

Scirocco 2.0TDI CR DPF 170KM z manualną - 8,1 do paki

mi wychodzi że plebejski niemal Golf objeżdża szlachetną nie do końca 159...

To teraz wypada porównac tylko 140 konne TDI do 260 konnej Brery i wyjdzie kto tu lepszy :D VW nie ma szans :) Honor uratowany AR jest prze najlepsza.

wyniki są zbliżone ale Alfa ma więcej masy do uciągnięcia więc chyba jej silnik lepiej sobie radzi

ile ma tej masy ? jak kupuję auto to lubię wiedzieć ile waży - dlaczego producent mi tego nie podaje na oficjalnej stronie ? coś jak z mocą w RR - wystarczająca ??

vw - 1395 kg
Brera - różnie podają ale najmniej znalazłem 1570 kg i z benzyną więc diesel pewnie z 1600 lekko waży

wiec dlaczego ta cholerna brera jest ciezka jak czolg czy alfa zacznie znowu robic auta do jazdy a nie do ogladania?....wrr trza bedzie patrzec w str BMW, choc nie powiem 159 ladnie sie prowadzi ale tylko 1 silnik (do czasu TBi ) diesla nadaje sie do czegokolwiek. 3.2 pali jak smok (nie zzszedlem pon 20 wmiescie) dzwiek ma jak kupa, reszta silnikow to jakas porazka byla:/ moze to TBi aha diesel w VW ma juz 2 lata (TEN 179KM ) a 2.0 JTDm 2 miesiace;) Jak lubie alfe to mogliby sie czyms wyrozniac no:/ Najwiecej radochy dala mi jazda MiTo, bo byla szalno i robiala banana na gebie i gdybym lubil diesle na rowni postawil bym 159 2.4 Ti (chipowana na 240KM) ale te zegary ..... Wracaja do Brery....no wszytsko fajnie mamy w ofercie 1 rozsadny silnik (diesle zaburzaja rozklad masy tu:/) czyli TBi mase jak czołg i cene jak kosmos:) Ale jest ladna w miare;) Alfisti z dawnych lat chyba nei chcieliby byc w gronie miloscnikow slicznej kreski osadzonej na technicznje kupie:/ Nawte super podwozie nei ratuje czolgu....wolalem 156:) Byla b przelomowa:)

no fajnie , nadal nie rozumiem dlaczego małe coupe waży 1600kg i dlaczego jest to informacja niedostępna dla odwiedzającego oficjalną stronę alfaromeo.pl

Myślę że Alfa już dawno zrozumiała jakie błędy popełnili w przypadku 159-Brera, dla tego nie ma żadnych zapowiedzi ulepszania tych modeli, zmienią pewnie całą gamę aut w ciągu kolejnych 3 lat, teraz MiTo i Milano, potem pewnie Giulia (159) mam nadzieje już na nowej płycie i z innym napędem. Pewnie dla tego nie będzie np. 159 GTA

no fajnie , nadal nie rozumiem dlaczego małe coupe waży 1600kg i dlaczego jest to informacja niedostępna dla odwiedzającego oficjalną stronę alfaromeo.pl

I dlaczego Nowa 159 2.4 JTDm ma porównywalna cene co nowa C klasa, za co płaci przykładowy odbiorca?? Chyba ze liczą drogo za dodatkowe kg.

---------- Post dodany o godzinie 15:41 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:33 ----------

wyniki są zbliżone ale Alfa ma więcej masy do uciągnięcia więc chyba jej silnik lepiej sobie radzi

Silniki nie są złe( wyjatkiem jest 3.2 V6).. daja rade ale masa auta i technologia uzyta do niektorych elementów wykonania w aucie za dobrze ponad 100 tyś zł wołają o pomste do nieba.

Matt21 gdzie Ty widzisz porównywalną cenę z C classe.
C 250 CDI startuje od 173 kpln i ma tylko 4 cylindry i 204 KM
Chyba ,że coś przeoczyłem :rolleyes:

Zwykła 2.4 135 900, 220 CDI w C klasie to koszt 156 000. Nie ma co porównywac 250 CDI bo przy nim JTDm jest ere do tyłu. Jak to w przypadku modeli 159\Brera jest czeste. I co bys wolał ogólnie nowego MB czy nową AR? Dla mnie odpowiedź jest oczywista... W Mercedesie przynajmniej wiem ze co płace w AR juz nie koniecznie. Patrzac na MB i AR to 159\Brera powinny kosztowac od max 65\70 tyś w góre. Polityka Fiata to ciagła nieznajoma.

Ostatnia edycja:
No poleciałeś teraz ostro :D 2 szt. 159/Brera w cenie 1 szt. C klasse:eek:

Amortyzatory
Powrót