Tak jak ktoś już napisał, to kup sobie chłopie tą C-Klasse i daj spokój z taką gadką, jak dla mnie MB nie ma do Alfy polotu, czułbym się w takiej klasie C jak bogaty snob, zero stylu, zero klasy.. taksówka. W Alfie czuje się wyjątkowo, ma przysłowiową duszę i to jest najważniejsze, a nie przyspieszenie do setki gorsze o 0.5s, co to ma za znaczenie?? I nie gadaj że 159 to takie dno, bo jak już mamy patrzeć na testy i inne pierdoły, czego nie lubie to 159 prowadzi się najlepiej w swojej klasie, jest bardzo bezpieczna i przede wszystkim piękna...Poza tym jest to konstrukcja z 2005 a nowa C wyszła w sumie nie dawno.
Zauważyłem że takie marudzenie, wytykanie każdej słabostki AR to już codzienność na tym forum..Każda marka ma lepsze i gorsze czasy, Alfa po upadku odbudowuje markę, są ciężkie czasy na rynku, a wy byście chcieli żeby od razu przeskoczyli BMW itp o lata świetlne i nie patrzyli na potrzeby rynku.. brak mi słów.
Oczywiście mam na myśli porównanie C klasy do 159, CLS ma styl, to piękne auto ale nie o nim się wypowiadałem.