[Giulietta] Lifting

Jeśli mechanika ma być bez zmian, to oznaczałoby, że te 185KM będzie na skutek tuningu ECU. Pewnie za kilka miesięcy będzie to można sobie wgrać :).

Oby, bo to jest jedyna rzecz której mi brakuje w mojej przed liftowej Julce, mocy nigdy za wiele :)

2 nowe fotki:
1146563_552084688185939_1378128751_n.jpg

969386_552087754852299_1700468886_n.jpg

Te kolorki na desce.. to raczej kontrowersyjny dodatek. Dużo wyczucia trzeba, żeby sobie jarmarcznego wnętrza nie sprawić..

Jak ktoś się boi, to pewnie będzie można zamówić wersję niemiecką - czyli wszystko czarne albo szare :).

Nieco inaczej wygląda niż na tych pierwszych renderach ale i tak słabo...

Moim zdaniem wygląda dokładnie jak na renderach. Szkoda tych przycisków, bo one dają jeszcze jakiś klimat.
Teraz to już coraz większa łatanina wszystkiego co się wala po magazynie: jeśli dziś wtorek to składamy 500L, jak środa to Giulietta a w czwartek zrobimy z tego Punto.

Moim zdaniem wygląda dokładnie jak na renderach. Szkoda tych przycisków, bo one dają jeszcze jakiś klimat.
Teraz to już coraz większa łatanina wszystkiego co się wala po magazynie: jeśli dziś wtorek to składamy 500L, jak środa to Giulietta a w czwartek zrobimy z tego Punto.

Zwróć uwagę na te okrągłe przyciski po rogach, teraz są na samym dole, wcześniej były wyżej i były większe. Co i tak niczego nie zmienia bo wygląda to słabo.
Zepsuli właśnie ten klimat, to co wyróżniało na plus np. te przyciski a'la 8C. Zdaję się że modele sprzed liftu będą w cenie ;)

Zwróć uwagę na te okrągłe przyciski po rogach, teraz są na samym dole, wcześniej były wyżej i były większe. Co i tak niczego nie zmienia bo wygląda to słabo.
Zepsuli właśnie ten klimat, to co wyróżniało na plus np. te przyciski a'la 8C. Zdaję się że modele sprzed liftu będą w cenie ;)

no to mamy już kierownicę ala fiaty nadeszła pora na multimedia :D hehe, obleśne ... szkoda :( jeżeli chodzi o sam pomysł umieszczenia nawigacji i ogólnie panelu to ok.. ale ten jest szpetny ot co

Chyba szukacie trochę dziury w całym - kierownica będzie zmieniona to raz ;), a dwa to mnie osobiście się podoba/nie przeszkadza ta navi. Klimat z 8C to bardziej oddadzą jak pojawią się sensownie trzymające fotele z regulowanym na długość siedziskiem w QV (najlepiej w opcji do wszystkich wersji) oraz skrzynia TCT.

O wiadomo kiedy będą w salonie by na żywo ocenić?

Mnie osobiście podoba się że poprawią boczki drzwi które były tylko czarne i słabo wyglądały ze skórą (czerwoną i brązową).

Na salonie we Frankfurcie będzie premiera. Wybieram się - zrobię kilka zdjęć i pomacam. U dealerów pewnie na jesieni.

Chyba szukacie trochę dziury w całym - kierownica będzie zmieniona to raz ;), a dwa to mnie osobiście się podoba/nie przeszkadza ta navi. Klimat z 8C to bardziej oddadzą jak pojawią się sensownie trzymające fotele z regulowanym na długość siedziskiem w QV (najlepiej w opcji do wszystkich wersji) oraz skrzynia TCT.

Nie byłem zbyt precyzyjny, kierownica "już" jest fiatowska ;-)) hm mam 180cm wzrostu i nie wiem co w długości siedziska jest źle? Za to QV+TCT, to był by model chyba idealny dla mnie. Choć przy tej cenie to teraz bym chyba rozważył Genesisa Coupe nowego. Silnik 2.0 turbo w maks opcji 136k w cenie listowej..więc do utargowania, 275Hp, wydajna turbina typu twinscroll ciągnąca od prawie samego dołu, http://www.hyundai.pl/fileadmin/user_upload/cenniki/Cennik_Genesis_Coupe_2013.pdf + 7k i masz automat 8 biegowy.

Jakiś niby cennik nowy tyle że po niemiecku, może komuś uda się to przetłumaczyć z google translatora bo ja poległem:
http://www.alfa-services.de/prospekt/pdf/preisliste_giulietta.pdf

Ale z tego co widzę to w najtańszej wersji nie ma tego badziewia u-connect, to co, znaczy się w ogóle radia nie ma? ;)
Nie ma też nic o QV+TCT, nie ma MAir 185KM, jest diesel 150KM:

Podsumowanie (z alfisti.net)
- Changed the Scudetto chrome surround (open at the top without "Gap")
- Changed the mount side lights (with chrome edging)
- Tire pressure monitoring system is now standard,
- Newly-shaped front seats for more lateral support.
- Series QV and QV-Sportiva: leather / Alcantara seats with green and white stitching.
- New metallic finishes: Moonlight Perla (pearl white), and Blu Anodizzato Bronzo. Nuvolari and Blu Profondo rosso be set.
- New power level of 2.0 JTDM 16V 150PS (max. torque 380 Nm, average fuel consumption 4.2 L, 110 CO2 emission).
- New Rims
- New steering wheel
- Front parking sensors now available

Coś dziwny ten PDF. Wynika z niego, że nie będzie TCT w dizlu w ogóle? Brzmi raczej mało prawdopodobnie.

Kierownica OK, reszta totalnie zabiła piękny i czysty projekt stylistyczny wnętrza Giulietty sprzed liftu. Za dużo guzików, różnych nie pasujących do siebie krzywizn. Gdybym 2 lata temu wsiadł do nowej Giulietty to pewnie teraz wisiałbym na forum Citroen DS4 :)

Amortyzatory
Powrót